|
![]() |
#2791 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Zamolio bi tu lokalne pavijane da sjase s mog nicka, ja se ne kacim na vase, pa stoga ostavite moj. Nisam ja kriv sto ne mozete cut normalno razmisljanje, a da se razlikuje od vaseg. Citiraj:
Poanta tvoje izjave? Sve sto je hifi je dobro? Zasto bi moje misljenje da je 9.3 los zvučnik bilo preseravanje ili ne daj Boze snobizam? I to kao prvo nije samo moje misljenje, pogledaj si malo testove po netu i misljenja drugih ljudi pa ces zakljucit i sam. Btw, toliko je dobar da je i sam Wharfedale shvatio da ne valja i odustao od njega? EOD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2792 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Evo tlocrta sobe ![]() Radijator je malo izrezbaren kao i zadnji zid (nasuprot zvucnika) koji je napravljen od ne znam cega - neke letvice s nesto lufta izmedu njih i zida (da ih se rukom utisnut) ![]() ![]() Dakle kako sam rekao ostalo su goli zidovi i parket preko kojeg ce skoro tepih. I da li moram cijelu sobu ubaciti u tepih ili je dovoljno sve od zvucnika do mene? Ako je potrebno sutra napravim s kamerom krug po sobi u uploadam na juBiTo Edit #2: Ispred kreveta je stol na kojem je komp i receiver, tj. komp je ispod stola. Ono iza vece je ormaric a ono manje neke police na kotacice sto sam dobio uz stol (uguraju se u rupu do one za noge, ali u njoj mi je kucite) Edit#3: sve je radeno po omjeru tako da velicine sa slike odgovaraju stvarnima (mozda bi se negdje u stvarnosti naslo do 2cm odstupanja). Stol bi volio gurnut malo desno (20ak, 30cm) da budem sto blize centru izmedu zvucnika dok igram), ali ako je to problem u tom lsucaju budem se zadovoljio balanceom
što vole strance da nas vozaju u autu i kupuju skupe lance Zadnje izmijenjeno od: Srdan. 27.11.2009. u 00:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2793 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
ovim si dokazao da si snob. Citiraj:
Možda se loše prodavao jer su fulali u marketingu. Možda su reviewovi tome krivi. Možda je sve po malo, tko to zna. To uopće nije bitno. Radije budi konkretan i nađi nam zvučnik koji svira bolje od Wharfa 9.3 za onoliko novaca koliko je fliko to platio, te da zvuči onako kako bi fliko htio. Ako se večina složi s tvojim izborom, onda češ tek moći reći da je čovjek pogriješio. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2794 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Ajd' i ja ću malo da ne ostane samo na prstu... Problem je Srale što često (primjeti da sam napisao često, ne uvijek) pišeš na ovom topicu kao da si u rovu na prvoj linije fronte: Pucaš iz svih oružja i nit gledaš koga gađaš, niti jel oružje prikladno, udri samo; tko leži ne bježi. E al kad ti neprijatelj pokuca na rov onda ideš s pričom; tko ste vi da me zarobite,ma dali su mi ćorke,ja sam dobar ali moji suborci štrajkali etc. 1. epizoda; Iskrcavanje na Normandiju Eto, ja sam dojma da je Flikoman mladac koji se bi probao nešto drugačije od Logitech proizvoda. I kada je došao očito je da nije posluša nešto bolje iz stereo asortimana. Ti ga odmah bacačem plamena ofuriš da kakve gluposti priča, pa kad kupi šamaraš šmajserom ; pa di si to kupio!, pa kad kaže da sada zna da je bio u krivu baciš mu kašikaru: još si balav!. De malo popij kakav Kafetin pa objasni na lijep i konstruktivan način šta, gdje, kako ti misliš da je trebao napraviti a ne ovako. 2. epizoda:Neprijatelj na vratima Isto tako kada si mjenjao zvučnike kao čarape nikada nisi ti bio kriv, pa kada profulaš misao nisi tako mislio, izvlače ti iz konteksta etc. Odjavna špica: Ne , ne mislim da sam 100% u pravu. Znam pogriješiti u procjeni. Al isto tako ajde malo spusti loptu i ti. Ne, u životu nisi uvijek u pravu. Živili sto godina. Viva la music!. ![]()
![]() |
#2797 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
@srale, nju nisi gledao? http://www.alternate.de/html/product...ound&l2=Karten http://www.esi-audio.com/products/julia/ ![]() Možeš i swap-at outpute. Sad koji kriterij od tvojih ne zadovoljava,ne znam,pogledaj sam.. Evo ti 3 review-a ASUS-a,ako ide za 120$,to je vjerojatno best buy..ne znam postoji li na svijetu kartica sa Burr-Brownovim 124db SNR DAC-om u toj klasi,i za tu cijenu,sigurno i apsolutno ne. http://www.tweaktown.com/reviews/171...ard/index.html http://www.overclockersclub.com/revi...r_essence_stx/ http://www.firingsquad.com/hardware/...ce_stx_review/ Ne volim osobno kad grupica OC i HW manijaka testira audioHW,ali nemaš nekako izbora,trebalo bi i jače reviewe pogledati. Ja bi išao na nju,za tih 600tinjak kn. Pogotovo ako si kako kažeš,noćni tip.. Shifting focus to the on-board headphone amp, the Texas Instruments TPA6120A2 headphone driver can support headphones up to 600ohms with less than a tiny 0.001% THD, which again is professional grade performance. Once again, this is great because it means you can drive a great set of headphones with solid clean power, negating the need for an outboard headphone pre-amp. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 27.11.2009. u 14:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2798 | ||
Premium
|
Ekipa, jednostavno mi se vise neda..Ok, vi ste u pravu, ja sam tu samo da dizem tenzije i paljbu.. Ali zamislite da nema mene, kakav bi ovo topic bio? Dosadan, bezlilan, kao nasi domaci HIFI casopisi u kojima nikad nista nije popljuvano, di je sve uvijek ok, super. Da jos jednom odgovorim svima pojedinacno i onad definitivni EOD. Flikomanu nisam nista prigovarao, ali lagano mi je dizao živce sa onim svojim izjava kako je jako zahtjevan, kako to mora grmit, kako se nesmije moc pojacat vise od pola i sl. I onda predje na HIFI. Ok, ali ono, ne mozes tako, danas ovako, sutra onako, jucer nemam pojma o apsolutno ničem, sutra sam iskusni audiofil. Kao prvo kupio je prevelike zvučnike za svoju sobu i nalosije iz bookshelf serije 9.X. I ja sa, samo to rekao, i onda su se pojavili drugi i govore kako je to super zvučnik, da ne kazem najbolji. I onda ja kazem da nije, nego da je to najlosiji zvučnik izmedju 9.1, 9.2 i 9.3 modela i jos je pritom prevelik za njegovu sobu. Ali ne, onda mene Medo podyebeva kako je kad netko kaze da 9.3 nije bas najbolji zvučnik, kako je snobizam ili preseravanje. I sad ti nemoj poludit ![]() Medo daj mi jos jednom objasni kako sam ja dokazao da sam sn00b? Citiraj:
Citiraj:
![]() Kafetin je protiv bolova, ne vidim razlog zato bih ga popio, nista me ne boli. Ako si mislio za smirenje, tu isto ne koristim nikave sintetičke lijekove, vec samo prirodno ![]() Ajmo sad lijepo napraviti jedan grupni EOD, jer ljudi imaju pitanja, a mi samo vučemo raspravu kojom nitko ne saznaje nista. ok? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2799 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
![]() |
#2800 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
za kojih desetak dana mi stize yamaha iz t-coma, jedva cekam da se prebacim na digitalu i rješim šum sabirnice ![]() rotel ra-2020 zatim odlazi bratiću da mu malo pomognem kod sklapanja vlastitog pojačala ![]() ps. jesu li tannoy mercury m3, samostojeći preveliki za sobu od cca 30 kvadrata? iskreno, zaboli me...ipak sam ih dobio za đabe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2801 |
Eddie
|
Iskreno nisam primjetio neke pomake, jer sam pijesak stavio odmah skoro na početku. A i bilo kakvi glasnije slušanje, napominjem ne glasno nego normalno, mi nije moguće zbog ukučana. Uglavnom sam zvučnik je odličan stalak. Ipak za moj ukus prezatvoren zvučnik.
![]() |
#2802 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pozz.... sorry -POP- na ubacivanju... ali da odgovorim covjeku posto ja imam m34i (slicni zvucnik) sa pijeskom, pa reko da podjelim svoje misljenje. Osim sto su zvucnici tezi i stabilniji (sto je vazno kada imas macku u stanu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2803 | |
TK
|
Citiraj:
Ma stvar je da i ja imam M33i ali ne da mi se zezati sa stavljanjem tog pijeska ako ne bih primjetio neku promjenu na bolje.
![]() |
![]() |
#2804 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Moze da ja odma postavim jedno pitanje. Naime radi se o materijalu za prigusivanje rezonancije u zvucniku, iliti ga ona vata. Primjetio sam da ta vata,ili vuna, nije bas razvucena po nutrasnjosti, vec uvijek nekako zgurana. U jednom zvicniku je omotana oko gablova. Ne bi li trebala ona biti nekako uz stijenke kutije, malo vise rasporedjena unutra? Drugo pitanje...vidim da u chipoteci imaju onu spuzvu koja se koristi za prigusivanje zvucne kutije, ona sto ima one spiceve. Moze li mi netko reci sto bi dobio u zvuku da to stavim unutra? Na koji nacin staviti, na sve povrsine ili samo na neke odredjene? Sorry ak je pitanje malo trivijalno, ali nisam iskusan u samogradnji... Znam da to pomaze da smanji rezoniranje kutije,ali me zanima kako bi to utjecalo konkretno na zvuk? Nisam nikada cuo takav setup..
![]() |
#2805 | |
Premium
|
Citiraj:
Ta tvoja sto si predlozio, Julia, nema pojacalo za slusalice, tako da otpada.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2809 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
Stavio sam ju i u subwoofer od Logitecha Z2300 uz stijenke, ali to je totalno ugušilo sub. Glasnoća kao da se prepolovila, a bas više nije bio toliko dubok. Meni se čini da ta spužva jedino dobra za raglasne zvučnike. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2811 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ugušio si bas i glasnoću zato jer si pretjerao sa stavljanjem spužve. Na taj način si smanjio i litražu i to više nije to. To bi se trebalo igrati i postavljati spužvu ili sonofil (tapetarsku vatu) u malim koracima, i onda dodavati, vaditi i vidjeti gdje su najbolji zvučni rezultati. Ja sam to radio na samostojećima Jamo Studio 180, bas je dobio na dubini išao je niže, ali se njegova glasnoća prepolovila. Isto sam radio i sa malima Senate satelitima, isti rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2813 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Baš da su mi ostali u nekom bajnom sjećanju i nisu. Imao sam ih do prije 2-3 godine, kupio ih u metrou 2003god za 970Kn. Bio mi je crkao srednjotonac, svirao je on i dalje al je lagano krčao, pa sam to zamjenio sa nekim westrinim srednjim, pa još kojekakve kemije. Uglavnom ako gledamo veličinu kutije, uzmemo u obzir da je bas bio 20cm bili su ok za tamburanje, ništa više od toga |
![]() |
![]() |
![]() |
#2815 |
Eddie
|
Jel se možda netko susreo sa Sennheiser HD 570?!
![]() |
#2816 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
imam pitanje koje bi se moglo svrstati pod ovu temu vama radi ventrillo 2.1 kada povučete sa integrirane spdif u pojačalo? naime, meni sve radi normalno osim venta, nema zvuka, a mic radi... teamspeak normalno radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2817 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Molim za malo pomoc.ima zvucke predne mission m74i,zadnji i centar pioneer treba mi av resiver koj od ovih da uzmem.pioneer vsx818,vsx519,yamaha rx-v440,denon 1905 svi su tu oko cene molim za pomos i vase mislenje,hvala unapred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2818 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Dosli su i stalci ... Hvala velika Dubravkol !! Kad napunim bateriju, stavit cu slike finishiranog sistema. Nakon par dana slusanja, skoro neprestanog ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2819 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Napokon se odvažio staviti i slike "stražnjih"...ne, ne idem u "hom tiat'r" temu dok ne napravim centralni, koji će uskoro. Monacor SPH130AL + DT25N u BR kutiji, xo 12/12. Na midbassu bs kompenzacija i RC član. Ako se napuni baterija, stavljam i kvalitetnije slike VIB-a kasnije. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|