|
![]() |
#2762 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2763 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
![]() |
#2764 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Pc zvucnici mogu biti dobri, ali to je to. To su dva svijeta i bok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2765 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ako ste sa logitecha presli na neko normalno pojacalo onda me necudi sto ste odusevljeni, pa nije logitech koliko god bio skup i napucan ni Hi od Hi-Fi. Rotel sa vecinom dobrih engleskih zvucnika mora svirati daleko bolje od pc igracki bez obzira koliko ozbiljno uradjene bile.
![]() |
#2766 | |||||
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ovo je sam samo ovako na brzinu izvadio, nadam se da vidis kakave si gluposti pisao, i mislim da bi bilo ok da dodjes na sljedece zderonje i svima koji su tu na hifi temi platis pivu..Ako ne i dvije ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2769 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() I Flikoman sad nam objasni zakaj si uzel warfedejlove umjesto onih seksy and bjutiful B&W? ![]() Od svih standmountova iz te serije, 9.3 mi se nikak nisu svidjeli. Al ako si ti zadovoljan... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2770 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Na koji nacin ti se nisu svidjeli? Na nacin na koji sviraju ili kako izgledaju? :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2771 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Nema greške s Wharfedale 9.3. Meni su to jedni od najboljih malih zvučnika koje sam ikada čuo. Detaljni su i dinamični, kombinacija koju nije lako naći, pogotovo za tu veličinu kutije. Budući da je bas-reflex naprijed, idu bez beda na policu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2772 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Kao prvo 9.3 nisu mali zvulnici, tzo je najveci bookshelf, asa membarnom od 20 cm, a vec se pokazalo da spoji klasicnog visokotonca i ovako velikog mid/basa obicno zavrsi kao los zvucnik. Flikoman, mislim zvukovno. Iako ima primjera di se to uspio spojit, ali tu je prica o jako skupim igrackama. Sad koliko su se tebi cinili detaljni i dinamicni, otom potom, izgleda da nisi cuo nista normalno ili bolje od toga. Napominjem, ovo nije mali zvucnik, vec jedan od definitivno najvecih bookshelfa na nasem trzistu. Wharf je shvatio koliko su losi, pa je ih izbacio iz ponude, odnosno iz nove serije 10.x. I kao drugo, ni jedan zvucnik ne ide na policu, jer predostavljam da je onda nabit na zid i to nikako nije dobro. Osim naravno zvučnika koji su konstruirani da budu na straznjem zidu, iako je tih zvučnika malo, ali postoje. Znaci iako je BR naprijed, nikako zvučnik ne bnabijan po tim svojim policama, vec si kupi neke normalne stalke i uzivaj.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2773 |
#erase startup-config
|
srale, sad mi je jasno kako si dobio taj nick.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2775 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2776 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Samo stalci i sto dalje od zida, nazad i bocno barem pola metra da bi zvucnik posteno svirao, sve druge kombinacije samo vjestacki izdizu bas i prljaju zvuk.
![]() |
#2777 | |
Premium
|
Citiraj:
Da, upravo tako,samo nisam siguran kako ce on to napravit jer mu je soba onako, malo neuobičajenog oblika, pa ce to tesko to pravilno smjestit, a da ne narusi funkcionalnost cijele sobe.. Flikoman, ajde stavi koju sliku sobe da vidimo kako to sad izgleda, odnosno da vidimo kako si to smjestio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2778 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Kad ce stalci biti gotovi, ocekujem sljedeci tjedan, lik imao smrtni slucaj, pa ga necu bas odmah gnjavit s time, stavit cu zvucnike pokraj stola, mjerio sam, taman se stati i s lijeve i desne strane stola. Onda ce to ovako izgledat (nabrzinu sam u paintu docarao kako bi to izgledalo). ![]() Stalci ce biti visine stola, mozda nesto nizi. Ovakve cu dat napravit. http://farm4.static.flickr.com/3039/...41d51a06_b.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2779 |
Premium
|
Inace ti zvučnici mogu solidno napuniti 30 m2, tako da ti mogu reci da su ti definitivno preveliki za tvoju sobu. Ali, vjerujem da su tebi ok, i uzivaj u njima dok mozes.. Vidim ostao ti je daljinac od Z5500.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2780 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
WTFFF ??? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2781 |
Guest
|
HAHAHAHHA ... da! Nikako da se maknem od tog 17" ![]() ![]() Sad otprilike i vidite koliko su "mali" ti Diamondi 9.3 ![]() @ srale7 Iskreno, fakat su jaki i precizni. Nema potrebe pojacavat vise od pola. Daljinac sam zaboravio poslat ... hah, saljem ga sutra HP Ekspressom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2782 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
U vezi apsorbera. Na jednom bocnom zidu imam prozore, vrata i radijotor (mjesto gdje vidim zvucnik u ogledalu i dosta oko toga) ali ce preko toga (osim radijatora) oci zavjese, vjerojatno trakaste tako da je ta strana koliko toliko rijesena. E sada na drugoj je strani poptuno goli zid (aj ima 2 cvijeta) pa me zanima sto s njim? Imam 2 komada 5cm debele kamene vune pa me zanima koliko bi to trebalo biti veliko posto ovo nisu bog zna kak veliki komadi? Najvise bi se htio rijesiti tutnjanja basa koji rijetko gdje tutnji ali recimo kod Madonnine Rain kada je malo glasnije zna i po preko 5sek. Samo je u toj pjesmi to toliko izrazeno, budem skinuo neki program pa vidio koja je to frekvencija. Budem jos pomicao zvucnike posto su trenutno stavljeni odokativno (35cm od zadnjeg, 38 od bocnog zida). Sada opet metar i pol ih ne mogu izvuc jer mi je soba siroka 3,35 a duga 4,35. Probao sam na kratko staviti plahtu preko prozora i deke izmedu zvucnika i kreveta s kojeg bi slusao ali je slabo pomoglo. Bude kasnije dosao tepih
![]() |
![]() |
#2783 | |
Premium
|
Citiraj:
I ovo ti je jedino mjerilo kvalitete, ako se pojacaju do pola i dizu buku, onda je to kvalitetno, a ako ne, onda nije... ![]() EDIT:@Srdjan; daj neku skicu pa ce ti se lakse pomoc |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2784 |
Premium
|
Ispricavam se na duplom postu ![]() Htio bih cuti mišljena onih koji misle da su kompetentni za moju dotičnu dilemu. Naime odlucio sam zamjeniti zvucnu karticu, pa se sad dvoumim oko nekih modela. Iako sam u potpunosti zadovoljan Auzentechicom, vjerujem da ima tu jos puno mjesta za nepredak, a neke stvari mi nedostaju. Sto zelim od zvucne kartice je to da je čisti stereo, znaci ne trebaju mi nikakve surround kartice sa 5-6-7 kanala, vec samo cisti stereo i po mogucnosti sa 2 RCA (L/R) izlaza, a ne 3.5 mm jack. Sljedeca stvar je head amp. Kako u zadnje vrijeme dosta koristim slusalice za nocna slusanja glazbe/filmove/igranje, obavezno bi bilo da ima posebno i sto je moguce kvalitetnije pojacalo za slusalice. Za oko su mi zapele dvije kartice:HTOmega Claro Halo i Asus Xonar Essence STX. http://www.htomega.com/clarohalo.html http://asus.com/product.aspx?P_ID=zC...K2f&templete=2 Imaju sve sto trazim, samo je sad pitanje koja daje vise za svoju cijenu. Nisam napomenuo da cu kupovati preko neta, tako da nisam ogranicen slabom ponudom nasih trgovina. Cijena Omege je 200 dolara, a Xsonara je isto 200, ali je sad na newegg-u na akciji pa je cijena 120 dolara, sto je fina usteda. Sto se tice elektronike po karticama na Claru je sound processor C-Media CMI8788 Oxygen, a za D/A je zaduzen 24-bit/192DAC AK4396, dok je za headamp tu Texas instruments TPA6120A2 Kod Xonara SP je ASUS AV100, a D/A c je Texas Instruments PCM1792A, a headamp je isto Texas Instruments 6120A2. Pa me zanima kolika je razlika u sound procesorima, a kolika je u D/A convertorima?Head ampovi su isti, tako da je tu sve jasno. Kartice su jako slicne, gotovo identicne, tako da mi je praktički svejedno koju bi uzeo, s tim da je Asus trenutno dosta jeftiniji. Puno hvala svima na korisnim odgovorima.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2785 | |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Kao drugo mislim da je HT omega bolja ![]()
![]() |
![]() |
#2786 |
#erase startup-config
|
Osobno sve bookshelf zvučnike smatram malim zvučnicima, a floorstandere velikima. Nemam ništa protiv ako netko misli drugačije. isto tako, ako netko misli da je 9.3 loš zvučnik, smatram to preseravanjem i/ili snobizmom, kao i činjenicu da zvučnik nema što tražiti na polici. S obzirom na konfiguraciju zvučnika, Wharfedale 9.3 ne može imati istu razinu detalja u zvuku kao i recimo iQ3 ili MS902, M32i i sl., ali to ga ne čini lošim zvučnikom. naprotiv, niti jedan od napomenutih se ne može pohvaliti s toliko basa koliko ga ima 9.3. Kutija je mala u odnosu na veličinu bas/srednjotonske membrane, pa gubi dah pri glasnijem slušanju, ali opet... zar je zbog toga to loš zvučnik? Svaki zvučnik ima svojih prednosti i mana, pa tako i svi nabrojani. Moje osobno mišljenje je da flikomanu 9.3 odličan izbor iz dva razloga. Prvi je taj što bilo koji drugi zvučnik za tu lovu neće imati ni 'b' od basa što bi mu jako nedostajalo nakon Z5500. Drugi je taj što za tu veličinu kutije taj zvučnik zvuči jako dobro i bolje pumpa od mojih M34i, bar dok se sluša umjereno glasno. Ako je njemu taj zvučnik izvrstan, onda je čovjek napravio dobar posao s tim zvučnicima. To što bi neki od vas zrtvovali bas za veće detalje u zvuku to je drugi par rukava i nije u redu da ga uvjeravate da je vaš izbor bolji od njegovog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2787 | |
Guest
|
Citiraj:
Nemoj preobracat ono sto sam napisao. |
|
![]() |
![]() |