|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
dell xps 16 ili nesto drugo?
Planiram kupiti notebook sljedeći mjesec pa mi je zapeo za oko DELL Studio XPS 16 (N0117). Zanima me šta mislite o tome notebooku i da li se isplati dati cca 11500kn za njega. Trebao bi biti desktop replacement.. Može i neki drugi prijedlog za 10-tak tisuća kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Previše para to košta. U njemu nema ništa specijalno da bi opravdao svoju visoku cijenu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
a neka alternativa... sa takvim ili slicnim komponentama? dell i hp imaju prednost.. bilo bi dobro da ima hdmi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Čemu će ti služiti lap? Desktop replacement nije nikakav konkretan opis. Koje programe ćeš koristiti na njemu? A HDMI danas imaju i duplo jeftiniji lapovi.
![]() |
#5 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Display izgleda solidno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
vmware, office, photoshop, sluzit ce i za igranje i multimediju.. namjeravam koristiti taj notebook 2,3 god sigurno pa gledam da je malo bolji iako sad trenutno mozda i ne budem iskoristio sve sta nudi... ak kuzis sta hocu rec.. puno cu ga i prenosit pa je vazno da je kvaliteta izrade dobra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Badave ti notebook od 10k kn za korištenje slijedećih nekoliko godina kad će baterija do tada riknuti, a na nju imaš garanciju od samo 6 mjeseci. Zamjenske su kod nas oko 1k kn. Evo ti solidan lap za malo para http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=167539
![]() |
#8 |
Registered User
|
nije bitno da on kosta malo para.... 17,3" je previse za nosit ga svuda. ima garanciju samo 12mjeseci, a s acerom bas nemam dobrih iskustva.. zato sam rekao dell ili hp, ne vise od 16" |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
'Desktop replacement' i 'previše za nosit ga svuda' NE mogu u istu rečenicu. Ili ćeš ga nositi ili usidriti na stolu. Odluči. Za Acera se garancija produži na 3g. uz sitnu doplatu tako da tu ne vidim nikakav problem.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ne znam odakle izvlacis taj podatak ali del ima internacionalnu garanciju, i to jako dobru.. u startu sam sa m1530 uzeo 2 baterije (6-cell i 9-cell) i rikla mi veca jer sam je mucio.. kontaktirao sam dell, poslali su novu bateriju za 2 dana (bez da su uopce provjeravali ovu staru), tek nakon sto sam dobio novu, pitali su me da staru posaljem.. sve na njihov trosak.. stvarno jebeno, nisam ocekivao nista slicnog.. istog trena upgradeao sam garinciju na 5god.. neznam,mozda je to do tipa garancije koju imas (ja sam prvo imao valjda ultimate, uglavnom onu najjacu 1god, sad je produzena)..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
@coconut: pod 'Desktop replacement' mislio sam na to da cu samo taj laptop koristit, ali cu ga i prenositi.. tj. nosit cu ga, a kad ga budem koristio bit ce usidren na stolu ![]() @SilentException: kak si zadovoljan sa tim m1530? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ma prezadovoljan.. nikakvih,bas nikakvih problema (osim te baterije, za koju sam sam kriv) nisam imao.. ona stara 6-cell baterija jos uvijek radi super, nije uopce istrosena.. zamjerke na slot-in dvd (ne mozes ga sam mijenjati), jer je mashita i sranje je pa trazim nesto bolje.. i na disk kojem glava stalno ispusta zvukove pa klika svako toliko (to nije glasno ali ja cujem ![]() upgradeao sam sa sugave viste prije koji tjedan i sad leti ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|