![]() |
dell xps 16 ili nesto drugo?
Planiram kupiti notebook sljedeći mjesec pa mi je zapeo za oko DELL Studio XPS 16 (N0117).
Zanima me šta mislite o tome notebooku i da li se isplati dati cca 11500kn za njega. Trebao bi biti desktop replacement.. Može i neki drugi prijedlog za 10-tak tisuća kn. |
Previše para to košta. U njemu nema ništa specijalno da bi opravdao svoju visoku cijenu.
|
a neka alternativa... sa takvim ili slicnim komponentama?
dell i hp imaju prednost.. bilo bi dobro da ima hdmi |
Čemu će ti služiti lap? Desktop replacement nije nikakav konkretan opis. Koje programe ćeš koristiti na njemu? A HDMI danas imaju i duplo jeftiniji lapovi.
|
Display izgleda solidno :)
|
Citiraj:
|
Badave ti notebook od 10k kn za korištenje slijedećih nekoliko godina kad će baterija do tada riknuti, a na nju imaš garanciju od samo 6 mjeseci. Zamjenske su kod nas oko 1k kn.
Evo ti solidan lap za malo para http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=167539 |
nije bitno da on kosta malo para....
17,3" je previse za nosit ga svuda. ima garanciju samo 12mjeseci, a s acerom bas nemam dobrih iskustva.. zato sam rekao dell ili hp, ne vise od 16" |
'Desktop replacement' i 'previše za nosit ga svuda' NE mogu u istu rečenicu. Ili ćeš ga nositi ili usidriti na stolu. Odluči.
Za Acera se garancija produži na 3g. uz sitnu doplatu tako da tu ne vidim nikakav problem. |
Citiraj:
|
@coconut: pod 'Desktop replacement' mislio sam na to da cu samo taj laptop koristit, ali cu ga i prenositi.. tj. nosit cu ga, a kad ga budem koristio bit ce usidren na stolu:D, a i nije mi problem spojit ga na neki veci monitor ako bas bude potrebe za tim. 16" je max.
@SilentException: kak si zadovoljan sa tim m1530? |
ma prezadovoljan.. nikakvih,bas nikakvih problema (osim te baterije, za koju sam sam kriv) nisam imao.. ona stara 6-cell baterija jos uvijek radi super, nije uopce istrosena..
zamjerke na slot-in dvd (ne mozes ga sam mijenjati), jer je mashita i sranje je pa trazim nesto bolje.. i na disk kojem glava stalno ispusta zvukove pa klika svako toliko (to nije glasno ali ja cujem :) ) ma htio sam odavno vec nabavit ssd ali ima bitnijih stvari.. upgradeao sam sa sugave viste prije koji tjedan i sad leti :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:06. |