|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Spajanje PC-a i laptopa eSATA kabelom?
Zanima me da li mogu spojit direktno pc i laptop putem 'esata to esata' kabla? Imam Gigabyte matičnu s kojom je došao i esata bracket, a lap ima standardno esata konektor. Da li je to uopće moguće i kako bi se (da li bi se) s takvim kablom uopće kompovi/hardovi prepoznali? Cilj mi je povezat kompove ali mi se ne da zezat s usb crossover kablom plus onda shared folders podešavanjima, i sl. glupostima, pa reko možda ide direktno preko esate... Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
A preko mreže? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Ajde da malo pojasnim - znači, da li je navedenim načinom moguće spojit dva kompa/harda u plug&play smislu. Svjestan sam spajanja preko mreže, ali zbilja ne vidim kako to može biti jednostavnije od plug&play pristupa. Kad kupiš eksterni hard i uštekaš ga u komp sigurno ne provodiš vrijeme podešavajući postavke da razmjeniš dva fajla, nego jednostavno počneš koristiti hard kao da je dio kompa. Samo sam tražio informaciju da li je to i teoretski moguće na takav način postići. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Mreža je dovoljno plug n' play, nema tu neke znanosti. Nemam pojma jel ovo preko e-sata ide, ali siguran sam da nejde ovako kako si ti to zamislio...da se samo ušteka kao vanjski disk i da se odma može rovarit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
I kod ozbiljnih sustava treba gadno paziti da neki cluster servis pazi na to, inace dodje do gadne korupcije podataka. Iliti, idi preko mreze.
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Dugo to nisam radio, pa sam zaboravio, kad se spoje 2 kompa preko kabla direktno (mrežno), jer se oni mogu sami dogovoriti i namjestiti oko IP-a i toga ili se mora rucno namjestit. Jel ne vidim zašto bi spajanje usb crossoverom bilo "puno više" plug n' play nego mreža... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
što se tiče crossover USB kabela, mislim da si pobrkao crossover LAN kabel i USB kabel USB kabel za spajanje 2 računala postoji, ali mreža ti je jednostavnije rješenje |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
erm, al taj eSaTA je zanimljiv. ja to imam na lapu , al ne koristim zasad. razmisljam o eksternom hardu...jel bolje onda da uzmem hard sa tom esatom ili klasicni neki eksterni hard koji ide prek USBa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Preko eSATA prijenos je dosta brži, ali je caka u tome da preko njega ne dobija napajanje pa moraš ubosti napajanje iz usb-a. Psim toga, kod nekih čipseta moraju i hardovi biti u SATA/AHCI mode-u da bi eSATA hard bio vidljiv.
![]() |
#13 |
Registered User
|
Hvala svima na odgovoru. I mislio sam da to ne bi išlo, al reko nikad se na zna, možda se nekako i može. Long shot, šta ćeš. ![]() @MirkoEZlikovski - Mislio sam na LAN crossover, naravno, al bez brige nebum niš pokušavao. Ne volim miris spaljevine iz kompa, uvijek me na kraju dosta košta. ![]() @Hrvoje xyz - i ja razmišljam o esata eksternom baš zbog zbog brzine, al nemrem prožvakat cijene tih hardova u odnosu na interne. Logično je da su skuplji, al baš tolko... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|