|
![]() |
#2641 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
nego sa vas ja pitam nešto u vezi kabela : kad ima smisla kupovati obične [tj.ne optičke] audio kabele...dakle neznam, da je veći udio srebra/zlata u njima/u konektorima mislim ima li smisla uopće ulagati u kabele ako se koristi recimo sustav laptop<>ext. audio kartica 1k kn<>pojačalo2k kn<>zvučnici 1.5k kn naravno tu su još i cd player i tuner ali za ovu laptop-pojačalo relaciju me zanima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2643 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Ma ne isplati se kupovati neke uber skupe kabele ako ne rabiš vrhunski Hi-Fi od nekoliko desetaka somova kn a čak i tada je upitna razlika među dobrim kabelima. Pitanje je jeli se razlika čuje ili čovjek samo umišlja da ju čuje. Uglavnom bilo koji kvalitetan kabel, znači neke normalne cijene i marke (ne baš najveće smeće), može odlično funkcionirati u svim sistemima. Što se tiče digitalije koaksijalni je bolje koristiti ako ti treba za veće udaljenosti jer je jeftiniji i ima ih vrlo dugih dok je optički ok za povezivanje stvari koje su blizu jedna drugoj kao što je dvd i receiver npr.
![]() |
![]() |
#2644 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Optički kabel električki razdvaja audio komponente, pa nemaš problem ground loopa i općenito se šum napajanja na masi ne prenosi između komponenti. Toplo preporučam TOSLINK za sve komponente, pogotovo ako spajaš lap. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2645 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
dakle long story short pošto je sve analogno spojeno da li bi uredu bili ovi tasker kabeli ili ovi obični te koja debljina postava je ovakva Zvučnik<>4m udaljenosti<>pojačalo<>4m udaljenosti<>zvučnik pojačalo i laptop [2xrca-3.5mm]sam povezao nekim pozlaćenim bandridgeom što sam našao u ormaru ali eto još samo da priupitam za zvučnike zvučnici su jačine 200W svaki [trosistemski jbl-ovi] a pojačalo je 190W [one prave snage a ne ko današnje linije od 5000W] edit : nije 190 nego 200W revox b 242 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2646 | |
TK
|
Citiraj:
Ja bi uzeo OVO!
![]() |
![]() |
#2648 | |||
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Znam. Sorry. Pa iskreno i ne. Misilim da sam sa svojim dosadasnjim iskustvom uspio shvatiti sta je HIFI, a i ono sto je puno bitnije, uspio sam pronaci sebe i ono sto volim, tako da uzivam u tome. Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Kuzim ja sta ti hoces reci, a to je da ako je meni rezna frek suba na 40hz, onda nista iznda 40 hz on ne bi trebao reproducirat, a konkretno na prvoj stvari je beat naintezivniji na 50 hz, sto po ovome sub ne bi trebao reproducirat, a vjeruj mi on to reproducira. Bas kad se malo poigram sa tone generatorm budem napisao sta sam zakljucio. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2649 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
hvala svima na savjetima budem se ja zaletio onda do chipoteke.doduše vidim da i u novim bojama zvuka je neka akcija na ixos kabele pa budem se i tamo zaletio. eh da i ispričavam se na gnjavaži ali lik me zaje*ao za sonyjevo pojačalo ta-fe700... pa da pitam...trenutno imam ta-fe530-r stereo pojačalo dakle za dva zvučnika...i imam sonyjeve zvučnike mf315...i imam trenutno još jedan par tih zvučnika...pa bi li se isplatilo napraviti nekakav stereo surround s 4 zvučnika i naravno na iste izlaze pojačala spojit 2xlijevi i 2x desni?...inače da sam uboo ta-fe-700 se enbi dvoumio pošto je quad pojačalo... i naravno ima li smisla dobiti na zvučnosti sobe ako je soba skoro pa savršeno kockasta i fotelja bi bila naravno jednako udaljena od svih zvučnika ![]() Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 12.11.2009. u 18:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2650 | |
TK
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2651 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2652 | |
Bajker s AMD-om na dresu
|
Citiraj:
![]() pod quad sam ipak mislio na 4 izlaza ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2655 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ekipa imam malu dvojbu, tj. slatke muke ![]() Imam JBL XTi 80 floorstandere i planiram napokon kupiti stereo pojacalo (uvijek sam do sad koristio HT receiver) pa se mislim izmedju NAD-a C372 i Yamahe A-S1000.. Ako netko ima iskustva sa kojim neka napise slobodno.. Yamahu sam u Splitu cuo ali na losim zvucnicima pa mi se svejedno svidio sami karakter pojacala i snaga koje ima strasno puno.. NAD koliko znam nitko u Splitu nema nazalost. Slusam najvise rock i metal.. Trenutno su zvucnici spojeni na Onkyo 605 i nikako se ne mogu otet dojmu da mu fali snage i definicije, ponajvise u nizim frekvencijama.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2656 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
jedan mali teaser ![]() http://www.imagesforme.com/show.php/...1120091640.jpg i jedna slika daljinca http://www.imagesforme.com/show.php/...1120091619.jpg ![]()
Zadnje izmijenjeno od: micek_kc. 15.11.2009. u 21:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2657 | |
TK
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2660 | ||
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
Citiraj:
Fora je da u gornjoj EL foliji imas tipke za cd dvd i itd i kada stisnes na bilo koji od toga mijenjaju se tipke u donjoj EL foliji (npr ako prebacujes sa CD na DVD,skacu ti subtitles tipka i ostale tipke vezane uz sliku koje CD nema...Stisnes na TV pojavljuju se postavke za tv tuning i slicno...uglavnom zanimljivo) EDIT dodao sam gore sliku teasera koje nije bilo ali evo je opet: http://www.imagesforme.com/show.php/...1120091640.jpg
![]() |
![]() |
#2662 |
fanATIčni AMDovac
|
siso probaj ti taj napraviti ![]() tek sam poceo vec mi se neda ![]() uzasno tesko plesti kad je to naponski kabel,i moras jaako potezati sa svake strane da bi to ispalo na nesto... treba ti 4x5m kabla da bi dobio kabel od 1,2m ![]() Ja sam krenuo sa 7m pa cemo vidjeti...
![]() |
#2663 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
micek moj ja sam svoj prvi kabel pleo i cvrljio bužire u pećnici prije nekih 10ak godina ![]() mogao si uštedjet trud jer ću ti odmah reć da ćeš razliku naponskog kabela ćut - ne... pogotovo ako ti kompletan sistem nije na razini (pod to mislim orginal cd - dedicated cd player na nekoj platformi - dobar interkonekt do ampa itd.). naravno uvijek ti ostaje osobna satisfakcija da si nekaj napravio za svoj sistem. upleti debeli solid core pp/r u najobičniju pletenicu, oko njega baci neki shield (možeš ga drain-at sa obje ili jedne strane), sve u bužir i bok. potrošit ćeš minimalno vremena i novaca, opet nećeš ćut razliku, ali imaš i dalje kul kabel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2664 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() ![]() istina mozda necu cuti kabel ali ako nista drugo izgleda predobro.A vec mi je lagano pun kufer misljenja NECES CUTI HOCES CUTI...ajmo netko kako cu to cuti ![]() btw upravo sam poduplao broj petlji sa prve slike.jos malo pa sam na 10cm ![]() jos samo 165 ![]()
![]() |
![]() |
#2665 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
![]() |
![]() |
#2666 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
nije to bilo koji diy kabel ,to je skubi plet ![]() Citiraj:
![]() Ispali kabeli od 10 kvadrata ![]() Taman za dalekovod. A ti sys, kao da ti nikad vrag nije dao mira da eksperementiraš. ![]() ![]() U Usporedbi s ovim mogu reči da me se nije baš dojmilo ![]() Ipak , moji te žuljevi bolje polovice nisu bili uzaludni jer jedan dio 'dalekovoda' završio u buferima ( klik , klik , klik ) a drugi za neke novce kod prijatelja koji je malo žešče podržavao Hajduk ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2667 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() Jer ja radim za strujni kabel...vjeruj mi ovo je valjda 1000 puta teze frkati od licnastog kabla i mislim da cu to plesti jos tjedan dana...uspio sam dogurati do 15cm,popio pivu i odlucio odustati za danas ![]() btw sto mislis (mislite) o ovome?(cijena je za dva seta) http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...ht_2423wt_1166
![]() |
![]() |
#2668 |
Premium
|
Evo mene opet sa slusalicama. Naime, iako sam na prvu bio zadovoljan sa HD465, pokazalo se da nakon duzeg slusanja, jednostavno previse pritišću uši i nakon 2-3 sata jedino sto sam htio bilo je to da ih skinem. Zvukom sam bio zadovoljan, lagano pojacan bas, uglavnom ok. Frend mi ima HD555 i danas sam otisao kod njega da napravimo direktnu usporedbu. HD555 imaju manje basa, ali srednje i visoko dosta definiranije, prozracnije. Ali i ono najbitnije, ergonomija je puno bolja, moze ih se imati danima na ušima bez popratnih pojava. Onda sam se zaputio u dućan i po drugi put mjenjam slusalice, ekipa me tamo vec malo cudno gledala, ono, misili su da ih zajebavam. Ali stvarno, svaka cast, zamjenili mi, ja nadoplatio i eto sad uzivam u super ergonomiji i naravno zvuku, koji je ipak prirodniji na HD555. Sad imam drugi problem, naime sa zvucnom. U postavkama mogu postavit da imam kao 4 zvučnika, odnosno 2 izlaza. Front i rear. Ali je problem sto recimo u front je prikljucen kakbal koji ide na pojacalo, a na rear su slusalice, ali taj zvuk koji ide u slusalice je za rear i u njemu nema basa. To sve radim zato da ne moram stalno prestekivat i zavlacit se iza kompa. Pa jel zna netko kako da dobijem na taj rear izlaz normalan signal kao i na prednjim? pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2670 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|