Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.11.2009., 18:37   #2611
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Sysa, ne podyebavaj

Kuzim da su to najeftinije slusalice, ali zasto pobogu su ih tako morali sjebat? ne kuzim u cemu je caka. dajte onda neku preporuku za neke slusalice koje su normalne cijene i normalne glasnoce?
Sysa, di si bio kad je gorilo?

Ma ne palim se ja na kutiju, ona ionako ide u podrum
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 13:04   #2612
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Evo mene opet.
Naime, susrecem se sa problemom, jer svaki put kad zelim zvuk slusati na slusalice, moram se zavlacit iza kompa i prestekavat slusalice i izlaz u pojacalo. Zajeb je to sto orginal konektor za mic/out od kucista ne pase na Auzentechicu i samim tim, taj panel koji na na vrhu kucista postaje neupotrebljiv.

Pa jel ima netko neku ideju kako bi to izveo da jednostavno mogu ukljucivat/iskljucivat slusalice?

Ima ovo http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.515.001

Ali mi to djeluje nekako totalno jeftino i nekvalitetno. Jel postoji nesto tipa ovo, ali samo da je kvalitetnije?
Staro 07.11.2009., 13:27   #2613
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Evo mene opet.
Naime, susrecem se sa problemom, jer svaki put kad zelim zvuk slusati na slusalice, moram se zavlacit iza kompa i prestekavat slusalice i izlaz u pojacalo. Zajeb je to sto orginal konektor za mic/out od kucista ne pase na Auzentechicu i samim tim, taj panel koji na na vrhu kucista postaje neupotrebljiv.

Pa jel ima netko neku ideju kako bi to izveo da jednostavno mogu ukljucivat/iskljucivat slusalice?

Ima ovo http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.515.001

Ali mi to djeluje nekako totalno jeftino i nekvalitetno. Jel postoji nesto tipa ovo, ali samo da je kvalitetnije?
Složi u driverima da ti isti signal šalje na zvučnike i slušalice i jednostavno ugasi zvučnike kad hoćeš slušat na slušalice
NITROS je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 13:29   #2614
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor NITROS Pregled postova
Složi u driverima da ti isti signal šalje na zvučnike i slušalice i jednostavno ugasi zvučnike kad hoćeš slušat na slušalice
Ok, a di da ustekam slusalice? Kad je u izlazu vec 3,5 mm koji ide u pojacalo? Nemam di ustekat slusalice
Staro 07.11.2009., 14:01   #2615
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Citiraj:
Ok, a di da ustekam slusalice? Kad je u izlazu vec 3,5 mm koji ide u pojacalo? Nemam di ustekat slusalice
Pa zvučna ti vjerojatno ima za 5.1 sustav uštekat, zar ne?
Pa ubaci u bilo koji drugi 3.5mm ulaz i stavi da ti to bude headphone
Staro 07.11.2009., 14:07   #2616
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Pa zvučna ti vjerojatno ima za 5.1 sustav uštekat, zar ne?
Pa ubaci u bilo koji drugi 3.5mm ulaz i stavi da ti to bude headphone
Jel ti to pricas napamet, ili znas kako se to radi na doticnoj kartici. Ja naime, ne znam kako to napraviti.
Staro 07.11.2009., 16:40   #2617
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Govorim napamet, ali tak je kod većine zvučnih kartica.

Uglavnom u driverima su ti sigurno negdje pokazani portovi. Također moguće im je dodavati određene funkcije (da li će to biti ulaz, izlaz, slušalice, mikrofon, nešto treće...)
Staro 07.11.2009., 16:59   #2618
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Govorim napamet, ali tak je kod većine zvučnih kartica.

Uglavnom u driverima su ti sigurno negdje pokazani portovi. Također moguće im je dodavati određene funkcije (da li će to biti ulaz, izlaz, slušalice, mikrofon, nešto treće...)
Nazalost, ja to u svojim driverima ne mogu podesavat. Ili ne znam
Staro 07.11.2009., 18:13   #2619
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Nazalost, ja to u svojim driverima ne mogu podesavat. Ili ne znam
Ako imaš Realtek zvučnu kao većina onda sigurno imaš tu mogućnost.
Chome je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 19:03   #2620
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Srale, gledam sliku tog tvog Auzenteha (as ti imena - ko neki predratni švabo),
i vidim "front output" jack (6ti od optical) - tamo uštekaj i u postavkama stavi 2.1, ne headphone.
na mojoj x-fi je slično pa sve radi.

ak ti iz zvučne idu kablovi na amp, onda u amp na phones, dobio si i adapter sa 3,5 na 6,3mm
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 21:14   #2621
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor gbijelic Pregled postova
btw da zaobiđemo sva ova teleća pitanja...ima li ko DAC od vas tu, koji i kako ste zadovoljnji s njime?
imam ja...

jedno 5 komada

Jedan je u CDpu ,drugi u WDTVu, treči u procesoru, četvrti u DVDu i peti u kompu (zvučnoj).
Bilo ih je tu još u resiverima,DVDima i CDPima te davno jedan u zasebnoj kutiji ali sam ga se rješio.

što se zadovoljstva tiče , prvi i treči koje koristim rade.

Eto nadam se da sam ti pomogao.
Staro 09.11.2009., 10:31   #2622
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
Srale, gledam sliku tog tvog Auzenteha (as ti imena - ko neki predratni švabo),
i vidim "front output" jack (6ti od optical) - tamo uštekaj i u postavkama stavi 2.1, ne headphone.
na mojoj x-fi je slično pa sve radi.
Na mojoj ne radi, odnosno ne moze ste to tako. I nema u opcijama za staviti 2.1.

Citiraj:
ak ti iz zvučne idu kablovi na amp, onda u amp na phones, dobio si i adapter sa 3,5 na 6,3mm
Da ovo imam ne bi se tu gnjavio sa zvucnom
Staro 09.11.2009., 11:44   #2623
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
imam ja...

jedno 5 komada

Jedan je u CDpu ,drugi u WDTVu, treči u procesoru, četvrti u DVDu i peti u kompu (zvučnoj).
Bilo ih je tu još u resiverima,DVDima i CDPima te davno jedan u zasebnoj kutiji ali sam ga se rješio.

što se zadovoljstva tiče , prvi i treči koje koristim rade.

Eto nadam se da sam ti pomogao.
Mislio sam na one zasebne kao DacMagic od CA ili se je netko bacio na samogradnju (odnosno narucio preko ebaya gotovu pločicu sa nalemljenim komponentama bez kućišta i tako)...
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2009., 11:48   #2624
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Mislio sam na one zasebne kao DacMagic od CA ili se je netko bacio na samogradnju (odnosno narucio preko ebaya gotovu pločicu sa nalemljenim komponentama bez kućišta i tako)...
A ti ne kuzis da te imagine yebe

Nego ajde da i tu pitam za misljenje, naime dvojba je izmedju ova 3 receivera:

Denon
http://www.ronis.hr/?denon/393/stere...lack/DRA700AEb

HK
http://www.ronis.hr/?harman-kardon/4...hk-3390/HK3390

Ili pak mozda Sherwood
http://www.ronis.hr/?sherwood/494/st...X-772Newcastle

Ono sto je meni potrebno i bitno, osim sam kvalitete zvuka, je to da ima sto bolje pojacalo za slusalice, izlaz u vidu preouta ili izlaza za sub. Snaga je svima podjendnaka isto kao i cijena, pa eto ako netko ima neki prijedlog/sugestiju..

pozz
Staro 09.11.2009., 12:00   #2625
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Citiraj:
A ti ne kuzis da te imagine yebe

Nego ajde da i tu pitam za misljenje, naime dvojba je izmedju ova 3 receivera:

Denon
http://www.ronis.hr/?denon/393/stere...lack/DRA700AEb

HK
http://www.ronis.hr/?harman-kardon/4...hk-3390/HK3390

Ili pak mozda Sherwood
http://www.ronis.hr/?sherwood/494/st...X-772Newcastle

Ono sto je meni potrebno i bitno, osim sam kvalitete zvuka, je to da ima sto bolje pojacalo za slusalice, izlaz u vidu preouta ili izlaza za sub. Snaga je svima podjendnaka isto kao i cijena, pa eto ako netko ima neki prijedlog/sugestiju..

pozz
Ma znam, al et misli me zbunit, a ja proso ohoho dokumentacije....samo želim čut od drugih kako je zadovoljan (preciznije za koliko % se poveća kvaliteta), jer neam sad trenutno para za CA DAC pa me zanima nesto jeftinije a da je ok...

btw HK je moj favorit za reciver
Staro 10.11.2009., 14:07   #2626
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Ma znam, al et misli me zbunit, a ja proso ohoho dokumentacije....samo želim čut od drugih kako je zadovoljan (preciznije za koliko % se poveća kvaliteta), jer neam sad trenutno para za CA DAC pa me zanima nesto jeftinije a da je ok...
Šta se tiče te dokumentacije zvučiš kao da radiš u nekom katastru di su zemljišne knjige ...
Kvaliteta se poveča od 23.936% do čak 85.869,3% ovisno o tome jel dac u mogučnosti oddacat stereinformaciju ,saraundinformaciju , ili digitalni signal bnetove kabelske...

zahebanciju nastranu , da je to slučaj znao bi što želiš i nebi te puno brinula tuđa mišljenja.

Što se tiče tvoje zamjekre na teleča pitanja i prebacivalja na temu DAC kao neke ozbiljnosti...
Iz moje perspektive izgleda poprilično teleče kad netko tko koristi nekakvi bas intezifikator na pojačalu (a ne ton kontrole jer kaže da shebu zvuk) malo poslje počme razmišljat o DACu.

Ipak , ako želiš dac jer je danas IN imat DAC,
baci oko. klik, klik
Staro 10.11.2009., 16:08   #2627
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

ja bi reko nervozu na stranu...hvala na klikove
Staro 11.11.2009., 11:32   #2628
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Upgrade

Rastavio sam svoj Mission sub i zateceno stanje unutra me nije bas razveselio, odnosno kolicina dumping materijala, kvaliteta bass reflex cijevi, i opcenito mi se tu cinilo da ima dosta mjesta za napredak, a sve to iz razloga sto mi zvuk suba bas i nije sjeo, odnosno nekako mi je bio nekontroliran, nedefiniran,odnosno nije bas bešavno bio spojen, pa sam stoga krenuo u diy.

Evo prvo par slika:

Tu se vidi kako sub izgleda iznutra, vidi se da je BR cijev od papira, i da kutija u kojoj se nalazi pojacalo, a koja je pokrivena plastikom nije nikako zasticena. Inace sama kutija je napravljena zadovoljavajuce, mdf, unutra ima jednu veliku poprečnu stranicu koja cini kutiju rigidnom. Idemo dalje:

Ovo je sveukupna kolicina dumpinga sto se tvornicki stavlja unutra. Definitivno premalo. I zato sam nabavio ovo:

Znači piramidalna spuzva, debljina 5 cm, velicina 1x1m cijena 119 kn. Poprilično gusta i teska.

Prvo sam krenuo na rezanje spuzve na potrebene mjere, tako da to sve na kraju izgleda lijepo i funkcionalno.

I na kraju je to otprilike izgledalo ovako:

Zatim je na red dosla kutija sa elektronikom. kako sam vec spomenuo, po meni je to katastrofalno rijeseno, samo plastika gore preko toga, sve zvoni, onak, ne bas savrseno. Tu kutiju sam dampirao sa bitumenskom trakom po cijeloj povrsini, a super stvar je sto ta traka sa druge strane ima foliju, koja stiti elektroniku od vanjskih utjecaja. Poslije tretmana, ta plastika je dobila na cvrstoći, bas onako kako sam si to i zamislio.

Ovako izgleda vani:

A ovako kad se namontira unutra:

I na kraju na red je dosla basreflex cijev. Sama po sebi je ok dizajnirana, znaci osim sto naprijed ima zakrivljenu plastiku, na moju radost ima ju i unutra, ali srednji dio je napravljen od papira a i donaj plastika se odljepila tijekom rastavljanja. Cijev je isto bila samo zaljepljena i to onako, lose zaljepljena na kutiju.
Cijev je isto dobila tretman bitumenom:

A kompletni cijev osim sto sam zalijepio za kutiju, dodatno sam učvrstio sa 3 šarafa i sad je ona nepomična.

Nakon toga, uslijedilo je spajanje i naravno krajnji slusni test. Evo jos jedne za kraj:

Rezultati mog diy modanja su vise nego očito vidljivi. Zapravo čujni. Znaci bas mi je dobio kontrolu, ali sad je potpuno kontroliran, nema da ponekad pobjegne, kao sto je to prije bio slucaj, a to je sve bilo uzrokovano nedostatcima kutije. Koji su sad odklonjeni.

Kako je spuzva bila debela 5 cm, a ja sam oblozio sve povrsine po unutrasnjosti kutije, dosta sam smanjo litražu, i to me malo brinulo, ali na kraju se pokazalo kao pun pogodak.

Svi koji su bar nekad spajali neki aktivni sub na postojeci 2.0 sustav, znaju u cemu je najveca kvaka. A to je da se sub tesko nastima da sa svim glazbenim materijalima svira jednako. Recimo kad ga podesite za neke tise vokalne izvedebe, malo ga pojacate da bas dodje do izrazaja i onda na takvo podesenje pustite recimo neki RnB i naravno basa ima previse. Onda smanjite i bas je ok, ali onda nesto laganije opet nema basa. I tako round and round.

Ja sam svoju sredinu nasao, iako nisam bas bio zadovoljan postignutim, prije modanja, ali sad sam u potpunosti zadovoljan i od sad samo uzivam u zvuku. I ono s čim sam odusevljen, a to je da je sub jednostavno nestao. Znaci vise se ne cuje, jednostavno se bešavno spojio sa ostatkom spektra i sad to djeluje kao jedna kompletna cjelina.

Sad jos cekam da rijesim metalne šiljke i podloske i onda ce bas jos dobiti na definicije i onda ce to biti to..

pozz
Staro 11.11.2009., 11:52   #2629
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Baš dobar post sa slikama.
I sam imam Missione ali imam Pioneerov sub pa sam se razmišljao ovaj nabaviti kako bi imao komplet iako me brinulo to što sam negdje isto pročitao da je netko pisao da mu bass baš ne sjeda dobro kod tog sub-a.

Kad sam vidio kako debelu spužvu stavljaš pomislio sam i sam da to ne bude dobro i da previše smanjuje litražu ali ako je sad puno bolje kako ti kažeš onda super.
Staro 11.11.2009., 11:59   #2630
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Svaka cast, srale ...
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2009., 12:16   #2631
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:

Kako je spuzva bila debela 5 cm, a ja sam oblozio sve povrsine po unutrasnjosti kutije, dosta sam smanjo litražu, i to me malo brinulo, ali na kraju se pokazalo kao pun pogodak.

Za litražu kutije se ne moraš brinuti jer damping povećava efektivni volumen kutije koju vidi driver, no nisam siguran u tvoj damping materijal.
Staro 11.11.2009., 12:16   #2632
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Chome Pregled postova
Baš dobar post sa slikama.
I sam imam Missione ali imam Pioneerov sub pa sam se razmišljao ovaj nabaviti kako bi imao komplet iako me brinulo to što sam negdje isto pročitao da je netko pisao da mu bass baš ne sjeda dobro kod tog sub-a.

Kad sam vidio kako debelu spužvu stavljaš pomislio sam i sam da to ne bude dobro i da previše smanjuje litražu ali ako je sad puno bolje kako ti kažeš onda super.
Ja sam njemu dosta smanjo litrazu i samim tim je je bas malo ajmo reci oslabio, odnosno na istim postavkama jacine, sad svira malo slabije, sto je razumljivo, ali to je meni i bio cilj. Samnjit snagu, da bi dobio na kontroli. I sad bas slusam, ne mogu vjerovat kak sam ga uspio dobit. Pustim neku stvar tipa http://www.youtube.com/watch?v=ktUSIJEiOug
ili http://www.youtube.com/watch?v=cW91Ys5Fg7A

Znaci stvari koje imaju odvratno puno neprirodnog basa, prije je to zvucalo neslusljivo, ono cuo se samo bas, dok sad nakon moda, i to se da poslusat. Dok recimo na nekim stvarima di je opcenito bilo malo basa, sad ga ima dovoljno sa boljim kontrolom.

Flikoman, hvala
Staro 11.11.2009., 12:21   #2633
dubravkol
Premium
Moj komp

dubravkol's Avatar

Zanimljivo, zanimljivo. Ja imam doma tanje samoljepive tyrotex spužve, izgleda da se budem morao baciti na posao, ali ipak postoji mala sumnja...

Nemam baš pozitivno iskustvo sa dodavanjem spužve u zvučnike, radio sam to na Jamo Studio 180 i na nekim kinezima malima, i na jednima i drugima sam totalno izgubio bas dodavanjem spužve, dobio sam možda nešto dublji i niži bas ali po glasnoći se jednostavno prepolovio što baš i nebi htio da mi se desi sa subom

Budem pričekao da se tvoji dojmovi slegnu još, a ak se kaj dogovorimo za šiljke i one podloge zaletim se do tebe pa da to čujem u živo
dubravkol je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2009., 12:34   #2634
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor dubravkol Pregled postova
Zanimljivo, zanimljivo. Ja imam doma tanje samoljepive tyrotex spužve, izgleda da se budem morao baciti na posao, ali ipak postoji mala sumnja...

Nemam baš pozitivno iskustvo sa dodavanjem spužve u zvučnike, radio sam to na Jamo Studio 180 i na nekim kinezima malima, i na jednima i drugima sam totalno izgubio bas dodavanjem spužve, dobio sam možda nešto dublji i niži bas ali po glasnoći se jednostavno prepolovio što baš i nebi htio da mi se desi sa subom

Budem pričekao da se tvoji dojmovi slegnu još, a ak se kaj dogovorimo za šiljke i one podloge zaletim se do tebe pa da to čujem u živo

A sto se tice sumnje, gle meni je ovaj suba za glazbu, meni ne treba da to rusi, trga, lomi, nego da mi malo pripomogne Qacousticima. I onako default mi je bio nekako previse za filmove. Inace meni je sub na pola volumena i rezna frek na 40 i to je to, tako je bio ui prije ali nije bilo ok, jer je karakter bio drugi.

Inace i sad kad volumen odfrljim, basa ima koliko zelis, znaci iako sam smanjio jacinu basa, njega opet ima i previse, bar za ono sto meni treba..
Napominjem, pomoc osnosvnom sistemu.

Citiraj:
Za litražu kutije se ne moraš brinuti jer damping povećava efektivni volumen kutije koju vidi driver, no nisam siguran u tvoj damping materijal.
Objasnjenje?

Iskreno nisam ni ja bio presiguran na pocetku, ali reko ajde, za 120 kn nemam sta izgubit. I sad kad se to pokazalo kao odlicno, sta da ti kazem.

pozz
Staro 11.11.2009., 12:44   #2635
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
tak nešto sam i ja nedavno napravio, ali na auto subu.

prijeđena ponovo kompletna kutija na svim spojevima sa drvofixom u 2 premaza, nakeljen deblji sonofil na bokove, stavljen drvofix gore između kutije i samog drivera pošto je lagano fleksibilan pa glumi "dihtung", ugurane upornice i isto tako poljepljene na svim spojevima, zamijenjen 0.5mm2 sa 2.5mm2 kabel i zalemljen na obje strane.

nisam slušao prije moda čistu golu kutiju jer još nije bila instalacija provučena, ali ono što znam da ide prilično nisko (30cm drajver), bas je brz i dobro kontroliran.

sub košta 600kn novi, ja ga za 300kn uzeo
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	p1020921.jpg‎
Views:	323
Size:	91.0 kB
ID:	10087  
syss je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2009., 12:52   #2636
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Citiraj:
Ja sam njemu dosta smanjo litrazu i samim tim je je bas malo ajmo reci oslabio, odnosno na istim postavkama jacine, sad svira malo slabije, sto je razumljivo, ali to je meni i bio cilj. Samnjit snagu, da bi dobio na kontroli. I sad bas slusam, ne mogu vjerovat kak sam ga uspio dobit. Pustim neku stvar tipa http://www.youtube.com/watch?v=ktUSIJEiOug

Znaci stvari koje imaju odvratno puno neprirodnog basa, prije je to zvucalo neslusljivo, ono cuo se samo bas, dok sad nakon moda, i to se da poslusat. Dok recimo na nekim stvarima di je opcenito bilo malo basa, sad ga ima dovoljno sa boljim kontrolom.

Flikoman, hvala
Jeli i dalje bass ide dovoljno nisko frekvencijski? Koliko si ga otprilike stišao? Koliko sad moraš pojačat u odnosu na prijašnje stanje da zvuk ostane jednako glasan? Kako se sad ponaša poštelavanje cut off frekvencije?
Što se tiče tog izjednačavanja da jednako lupa bas kod različitih stvari sam ja primjetio da se da malo popravit tako da se postavi niže frekvencija rezanja negdje ispod 100Hz.

Ja sam primjetio da občno kod skupljih woofera zvučnik nije okrenut prema podu nego prema van pa me zanima kako se to odražava na zvuk i jeli to bolje? Razmišljam koji bi sub pasao uz moje Missione ako je već taj Missionov toliko loš.
Staro 11.11.2009., 13:06   #2637
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Ma ide on sad isto duboko, u biti sve isto kao i prije, malo tise, ali to mi je sad ono sto sam trazio. Rekao sam vec, da sam zrtvovao malo snage za puno kontrole. Mislim ja ga mogu uvijek pojacat na "volume"potenciometru, ali on je meni sad isto kaoi prije, nagdje na pola. Ali mislim da se najbolje promjena nije dogodila u glasnoci, vec u karakteru zvuka. tesko je to objasnit, ali da cujes shvatio bi.
Staro 11.11.2009., 19:38   #2638
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:

A sto se tice sumnje, gle meni je ovaj suba za glazbu, meni ne treba da to rusi, trga, lomi, nego da mi malo pripomogne Qacousticima. I onako default mi je bio nekako previse za filmove. Inace meni je sub na pola volumena i rezna frek na 40 i to je to, tako je bio ui prije ali nije bilo ok, jer je karakter bio drugi.

Inace i sad kad volumen odfrljim, basa ima koliko zelis, znaci iako sam smanjio jacinu basa, njega opet ima i previse, bar za ono sto meni treba..
Napominjem, pomoc osnosvnom sistemu.
A što tako nisko? Nijesi li si malo precijenio Qaucisticse?
Staro 11.11.2009., 22:04   #2639
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Nisam ih precjenio, u biti ovo boldano zvuci malo precjenjeno, ali na Missionu rezna frek počinje od 40 pa do 200 hz. Meni je na 40. sad jel to precjenjeno ili nije, prosudite sami

Sutra cu se malo igrati sa tone generatorom, pa cemo vidjet kak se to sve bude ponasalo.
Staro 12.11.2009., 11:14   #2640
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Svi koji su bar nekad spajali neki aktivni sub na postojeci 2.0 sustav, znaju u cemu je najveca kvaka. A to je da se sub tesko nastima da sa svim glazbenim materijalima svira jednako. Recimo kad ga podesite za neke tise vokalne izvedebe, malo ga pojacate da bas dodje do izrazaja i onda na takvo podesenje pustite recimo neki RnB i naravno basa ima previse. Onda smanjite i bas je ok, ali onda nesto laganije opet nema basa. I tako round and round.
Joj srale , nekad me brines više nego inače.

Ovo me konkretno podsječa na one osobe što kupe novi LCD i onda prigovaraju da su im na dnevniku i sapunici ljudi debeli ...
ali ne dolazi u obzir gledat pravilan format slike /crne crte sa strane. Jer če oni radije gledat debele ljude nego ne iskoristit cijeli ekran jer je teve skupo plačen pa ima da daje sliku na cijom ekranu!

Ti više ne držiš do HiFija ?
S tim što radiš izgleda mi upravo to.
Ako je sub integriran u sistem kako treba i razina njegove glasnoče čini neke snimke neslušljivima ... TO treba bit neslušljivo. Jer snimke su takve kakve jesu! Sub je onakav kakav je a ako ti ne odgovara krivulja uzmeš drugi.
S štimanjem izlaznog nivoa da odgovara svemu što ti se sluša, da neke stvari napraviš slušljivima a drugima daš malo 'mesa' da se zna da imaš sub u sistemu , to je kita od Fija

Citiraj:

Uz več rečeno ,
imam rez na 40 kao ti i daleko od toga da ga imam namještenog da mi stvari budu 'slušljive' pa nije mi baš jasno što ti to uspio pogodit / što s tim subom čuješ ?

Jer kad sam pustio to s linkova meni se to činio samo kao izdignuti beat koji ne ide nešto duboko da bi se moglo reči da se sub može okrivit da cijelu stvar čini neslušljivom.
Štoviše ,kad sam pogledao bufere nisu radili ništa posebno ...što se potvrdilo slušanjem samo njih. Bacih oko na BFD i vidim da sub kanal skoro ne dobija signal a kamoli da je nekakvih epskih razarajučih proporcija.

Nije ni čudo jer kad sam provuko te dvije stvari kroz spektralni analajzer ispalo da je ta strašna duboka baščina , beat okvirno naintezivniji na 50Hz u prvoj stvari te na 40Hz u drugoj. Go Figure.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na