|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Državna matura je ekšli fora... Nisam nikako očekivao da će toliko ljudi pasti matematiku, budući da je sad već znam riješit 80% (3.raz), a 20% riješenog je bilo za 2. Možda će netko iz kojih lijevih srednjih imat ljepše ocjene (ne možda, nego sigurno) od mene (teža gimnazija), al mi se živo fućka jer sam sad vidio kako je ta matura riješena... A i naši sa dvojkama iz matematike drže instrukcije ljudovima iz drugih škola... :P Tako da... Nadam se lijepom upadu na FER. **dižem temu jer me zanima što sada ljudi misle nakon rezultata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
Dobroonamjeran savjet..radije razmisli o nekom drugom faksu (recimo vani),ako stvarno zelis nesto i nauciti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Guest
|
Citiraj:
Ali naše je tržište takvo da ti je skoro djabe sa kojeg si faxa izvana došao, onda je bolja solucija biti doma i ići na FER ak misli u HR raditi. |
|
![]() |
![]() |
#35 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
imam pitanje u vezi državne mature, povodom ove nove brošure - vezano za FER - što znače ovih 0% za hrv. i strani jezik B razine? ![]() stranica 94. - evo i gotovog izvatka http://www.imagesforme.com/show.php/..._upisnafer.jpg znači matematika + fizika je 34+26=60% prosjek svakog od razreda je 4*8 posto za svaki = 32% (ukupno s prethodnim = 92%) i još plus 8% na ovih (60+32=92%) prosjek obaveznog dijela državne mature = 100%. ali nije mi jasno ovih 0% za B razinu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Guest
|
Koliko ja shvacam (a i logicno je) da to znaci da ti se nece za upis gledati taj dio! Nek me netko ispravi ako sam u krivu! |
![]() |
![]() |
#38 | |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() *iako da, gleda se onih 8% od prosjeka obaveznog dijela, ali opet... =/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Guest
|
Velim. To je kak ja vidim. Ali ono. Sad je još 2009. godina. Stigneš se sve raspitati ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Cisto imformativno. sad kada je ta drzavna matura. Sto sa ekipom koja je zavrsila srednju prije X godina i nisu polagali maturu, kako oni izlaze na prijamni za fax ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Guest
|
Citiraj:
Isto tako, fakulteti su ti koji biraju većinu kriterija prilikom upisa i navodno kako su rekli početkom ove akademske godine da će ljudi koji nemaju državnu maturu moći izaći na prijamni iduće godine, ali će imati određen postotak manje bodova od kolega sa drž. maturom! Bilo kako bilo, ne moraš se brinuti da će se kao i sve kod nas prelomiti preko leđa tih ljudi! |
|
![]() |
![]() |
#43 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Krasno im je rješenje mislim de fakto si po tome možemo sa svojim sjedodžbama s mature svi obrisat guzove jer su bezvrijedne, inače mislim da nakon X godina nema šanse da iko samo tak bude "priučen" na razinu da to rješi, posebno ne jezike i matematiku i posebno ne ako je za ocjenu veću od 2 ili max 3 čime je u startu u hendikepu...
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 07.12.2009. u 14:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Ti ces nam, nesumnjivo, dati komparativni primjer sveucilista, fakulteta i programa u krugu od 1000 km od FER-a koji je argumentirano kvalitetniji, ili lupetas bezveze? Na stranu sto 85% ljudi upise FER a elementarno ih ne zanima tematika, ali su "culi da je FER super i s njime je lako naci posao"...
![]() |
![]() |
#46 |
bliss_zg - take, muljanje na tržnici
Datum registracije: Sep 2007
|
Momci, evo da dignem temu. Danas se pisala informatika, i naisao sam na jedno jako zanimljivo pitanje. Pitanje glasi: Sto je od navedenog ispravna e-mail adresa? a)lanajurcevic@skole b)marko@skole.hr c)http@gmail.com d)pcekspert.skole.hr (lana jurcevic i psekspert navedeni radi primjera, ne sjecam se tocnog naziva) Po ovom se da zakljuciti da su dva ispravna odgovora. Pod b) i c) jer koliko znam pri izradi maila se trazi username, u koji se moze unijeti http, pa da tako glasi vas email. Kao sto se moze navesti budala@gmail.com i slicno. Naravno pod pretpostavkom da taj username nije iskoristen. Ili sam ja u zabludi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
bliss_zg - take, muljanje na tržnici
Datum registracije: Sep 2007
|
Svasta, uglavnom pojavila se informacija da je pisalo škole.hr iako sam 99% siguran da se to nije pojavilo na voom marku, nego na prvoj opciji gdje nije bilo .com Al uzmite ovo jos sa rezervom jer nisam ni ja vise siguran, mozda sam previdio. Pricekat cu da postave test na internet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Imam i ja jedno pitanje,koje je bilo na natjecanju iz Informatike prekjucer. Necu iznosit svoj odgovor,prvo mi recite sto je tocno,bas da vidim. Posto mi je nesto sumnjivo... Znaci,ukratko cu vam reci pitanje: Koliko iznosi dokument(u kB) koji ima 8 stranica i svaka stranica ima 1024 znakova?
![]() |
#54 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Jedan znak=1B 1024 znakova=1024B 8 stranica po 1024B=8192B=8,192kB Ups, zajebao sam se kad sam prvi put računao ![]() Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 19.02.2010. u 21:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#57 |
Premium
|
1 znak = 1B prema tome 8.192kB po SI odnosno po informatičkom sustavu bi to bilo 8kB inače ako spremaš u wordu (tj. .docx) onda je i više, prema tome, pitanje nije dobro definirano ![]() kako naše školstvo teži ka idiotizmu to je neviđeno, dobro da nisu pitali koliko tipki imaš miš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Premium
|
Citiraj:
Jako dobro pitanje, pokazuje osnove.
![]() |
![]() |
#59 |
Swagged Up
Datum registracije: Jun 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Inace,na tom natjecanju(za srednje skole) je bilo 20 pitanja,10 teoretskih,i 10 racunskih. Ova teoretska su bila pitanja iz "opce kulture" informatike koje sam rjesio sve,dok racunske nisam sve jer nisam imao ni jedan sat pripreme i nije mi imao tko objasniti neke stvari,zato mi je jako zao ![]() Evo jos jedan od teorijskih: Koji od navedenih procesora ima 4(četiri) jezgre: Intel Core Quattro Intel Core 2 Duo Intel Pentium 4 Intel Core 2 Quad hehe ![]()
![]() |
|
|