Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 19.10.2009., 10:17   #31
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Iz onoga s čim raspolažem,dobivaju poprilične poslove. Naravno, ne govorim da ne bi trebali,jer su objektivno najjači IT-ovac,ali na pitanje da li će propasti ? Pa možda i hoće,ali ne u dogledno vrijeme,osim ako ih menadžment ne spizdi kao HG-spot i Ve-mil.

To vjerujem da se neće dogoditi.
thedream je offline  
Staro 19.10.2009., 10:55   #32
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Kad kupe (mislim na M-San nakupinu hercegovaca) sve poljoprivredne kombinate po Slavonije (a kako su krenuli i hoce), onda ce im taj IT biznis biti cista zajebancija naspram lovi koja se obrce u hrani.
Dizel je offline  
Staro 19.10.2009., 12:43   #33
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Kad kupe (mislim na M-San nakupinu hercegovaca)
Brojanje zrnaca nije mi drag sport, ali pravi vlasnici su prilicno geneo drugaciji nego sto mnogi misle. Posebno kad se prosetas po uredima najvisih pozicija u M-Sanu ili saznas sa carine neke izvornije detalje.
Visage je offline  
Staro 19.10.2009., 14:40   #34
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Pa jel nije kinez Stipo jedini dionicar, tj. apsolutni gazda ?
Dizel je offline  
Staro 20.10.2009., 12:40   #35
Hasta
Premium

Datum registracije: Jul 2009
Ne branim MSAN ali ovo što ovi novinari pišu je nestručno i neargumentirano.Kaže se da su u specifikaciji tražena 4 komada opreme koje samo MSAN ima. Budući da se od njih već nabavljala oprema možda se radi o proširenju postojećeg ili je bio problem kompatibilnosti pa nije čudo da to samo oni imaju. Vjerujem da problema ne bi bilo da je posao dobila neka tvrtka iz EU. Ta njihova pomoć mi više liči na poklon bon. Moraš ga potrošiti tamo gdje si ga dobio.
Hasta je offline  
Staro 20.10.2009., 12:51   #36
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Hasta Pregled postova
Ne branim MSAN ali ovo što ovi novinari pišu je nestručno i neargumentirano.Kaže se da su u specifikaciji tražena 4 komada opreme koje samo MSAN ima. Budući da se od njih već nabavljala oprema možda se radi o proširenju postojećeg ili je bio problem kompatibilnosti pa nije čudo da to samo oni imaju. Vjerujem da problema ne bi bilo da je posao dobila neka tvrtka iz EU. Ta njihova pomoć mi više liči na poklon bon. Moraš ga potrošiti tamo gdje si ga dobio.
Tu se radi o najstarijem triku u knjizi. Recimo. Intel, IBM, HP, te Mirko i sinovi se jave na natječaj. Svi imaju svoju veliku ponudu koja bi mogla zadovoljiti potrebe za natječaj. Ali kum od Mirka iz firme Mirko i sinovi fino pomogne naći jednu stvar koju ima samo firma Mirko i sinovi, te nakon male revizije natječaja ispadne da samo ta firma ima ono što ovi traže i ona dobije posao.

Ovo je jednostavan primjer, ali ga možeš razvlačiti na sve moguće načine i dobit ćeš taj najstariji trik u knjizi. Jedino bahatije od toga što postoji jest da se usprkos natječaju svih tih firmi izabere ona najskuplja. A kako se i to kod nas događa, za ovo me nimalo ne čudi!

Staro 20.10.2009., 13:39   #37
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Pitam se samo koliko ima natječaja na koji se javi samo jedan poslovni subjekt, u ovom slučaju jedino M-San je imao dotični/e artikl/e, ja ne vidim i dalje u čemu je problem,smatra li netko da je to legalni kriminal,to je u redu,poštujem,ali je stvar onoga tko je objavio takav natječaj, a ne M-Sana.
Ali sto ako taj artikl nije neophodan ili ako karakteristika koju artikl mora imati nije neophodna (a imaju je samo artikli odredjenog proizvođača/dobavljača)?
Da, to je stvar onoga koji je objavio takav natječaj, ali se postavlja pitanje njegovog odnosa sa onim od kojega se nabavlja.
Ako ti dodje ruku Forbes od listopada, baci oko na 36. stranicu.
morph je offline  
Staro 20.10.2009., 13:44   #38
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Rado ću prelistati,trebao bih posuditi od kolege,ima pretplatu. Ma osvrnuo sam se samo na pljuvanje na ne znam kojoj,rođo i hercegovačkoj osnovi,pojedinih usera ovdje,što je uvredljivo i čisti fašizam. Da je vlasnik zagorec ili dalmatinac,ili pak native purger s gornjeg grada,sumnjam da bi išta mijenjalo stvar.

A čuj morph,lako moguće da se inzistiralo na artiklu,kojeg ima upravo MSan i to usred natječaja,kužim ali - to su morali znati i ranije,pa nisu kupovali jaja,i multivitaminske sokove,nego tehniku. Takva mogućnost uvijek postoji, isto kao što postoji tvoje - da li je ta karakteristika neophodna ?

Mi koji se kužimo imalo u HW pitamo se što je to,što samo MSan ima,da je neophodno za ta računala ? Možemo slobodno o tome raspraviti,ne branim MSan već čisto ekonomski sagledavam obje strane,a tu ih očito ima više od dvije.
thedream je offline  
Staro 20.10.2009., 13:52   #39
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ma ja sam se začudio koliko prljavih poslova ima kod nas u IT poslovima/natječajima.

Ja sam za svoju firmu raspisao natječaj za cjelokupni informatički sustav prije dve tri godine. Natječaj je bio potpuno čist, nismo imali nikakvog favorita već iskrenu želju izabrat najbolju ponudu, prema našim potrebama.

Ono što me šokiralo je da je od 20 firmi koliko se javilo 15 njih prije slanja ponude zvalo nas i pitalo da li natječaj naštelan?
I ja onak, ostanem u šoku, a svi bi mi mrtvo hladno odgovorili da je velika većina natječaja naštelana, i da se oni ne žele javljat uzalud, gubit vrijeme i novac ako smo mi već sve dogovorili a ovo je čisto pro forme.

Znao sam da ima muljaža, ali ovo je bio šok za mene.
Staro 20.10.2009., 14:05   #40
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Ima to i drugu stranu medalje,zašto su oni to pitali. Ja sam naveo da 70% poslova nije preko rođe,ti si dao 15/20 da smatra da jest, mislim da toliku grešku obojica ne možemo raditi.

Boli njih živo za to briga,ne - šta ćeš ti reći,a čujte,ja i dule smo se čuli, sad će za pola ćuke biti tu sa kurvama i hardverom. Ma mislim...bullshit na kvadrat. Naravno da ako ste i pogodovali da to nećeš obznaniti ostalima.Treba ispast čisto,a što se ne sazna,nije se desilo. I to je pravilo od pamtivijeka.

Ali firme općenito pitaju veoma glupe stvari,dijelom ne bi li što više saznali, a dijelom samo što ne čekaju onu -a šta kažete da se mi i vi dogovorimo , odnosno jel to mjesto zauzeto efekt,u tramvaju? Drugi način za ulet trebicama. Čista špreha,jbe se njima jel šta naštelano,rado bi da jest, ako je u njihovu korist.
thedream je offline  
Staro 20.10.2009., 14:10   #41
Hasta
Premium

Pa evo nedavno je prijatelj koji radi u dućanu dobio narudžbu od jedne naše firme gdje se traža 2 računala sa ISA slotom. Specifikacija je ono 2 najjača moguća itd. Oni imaju nekakvu procesnu opremu koja navodno vrijedi milione i spaja se na nekakvu ISA karticu. Ljudi nisu htjeli ništa polovno ali činjenica je da takvu matičnu nitko njemu poznat nije imao na lageru pa je naručena izvana.
Hasta je offline  
Staro 20.10.2009., 14:17   #42
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Ima to i drugu stranu medalje,zašto su oni to pitali. Ja sam naveo da 70% poslova nije preko rođe,ti si dao 15/20 da smatra da jest, mislim da toliku grešku obojica ne možemo raditi.
Nisam nigdje rekao da tvrdim da je 70 % natječaja namješteno, toliko je njih pitalo je li namješten.
Neka je i pola toga točno, 35% je IMO velika brojka. Ali zaboravljaš jednu stvar, a to je ukupni iznos natječaja. Mogao bih se okladit da je kod natječaja velike ukupne financijske vrijednosti (a u firmi gdje sam tad radio je bio takav) taj postotak puno bliži brojci od 70%, nego 35%
Staro 20.10.2009., 14:34   #43
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Nisam nigdje rekao da tvrdim da je 70 % natječaja namješteno, toliko je njih pitalo je li namješten.
Ne bih u detalje, ali valjda 7% natjecaja nije namjesteno.
Staro 20.10.2009., 14:48   #44
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

To je pad kompletnog državnog aparata onda,osobno ne vjerujem u tu brojku. Ne u smislu da je nemoguća,nego u smislu da je 93% natječaja uspjelo biti ostvareno i ogroman dio neotkriven. I da svi sve znaju, a nitko ništa ne zna,to sam prerastao.

Broj u obliku postotka je špekulacija,kao i ovo sa MSanom,nepotrebno razvlačenje firme,a dali bi dupe da mogu u njoj raditi,velika većina ovog foruma. Ne bi to spuštao na razinu opijanja na klupici u parku i ćakulanja.
Imao sam prilike raditi u HG-Spotu,znam kako to tržište funkcionira jer u obitelji imam zaposlenog u IT sektoru,široj obitelji,ali - obitelji.

Nije bajno,ali izvlačiti nenormalne postotke i brojke,je ravno tome da ja kažem sve su cure kurve,na temelju osobnog razočarenja u nekoliko zadnjih djevojaka. Ne razgovaram na tom nivou,ili reći tko što,kada i kako, ili ništa. Ovako ja kažem da je 93% prolaznosti u kriminalu tog tipa vrhunski postotak, i s druge strane dovoljno za razrješenje USKOK-a svih dužnosti jer gdje su bili i šta su radili.

Ja sam uvijek za izgradnju boljeg društva,pa ako se zna da je 93% natječaja namješteno,onaj tko ima dokaze neka reagira. Maturanti nam se potpisati ne znaju u srednjoj školi,a očekuju upise na fakultete. Gdje se opet provlači drugi par opanaka zvan akcija Indeks. Htjeli bi objektivno biti nešto,za što nismo spremni u narednih 20 godina,a to je društvo znanja i riješiti korupciju odnosno svesti je na najmanju moguću mjeru,ali ona je posvuda,i tako čist narod i sustav ne postoji,nigdje.

Jedno su želje i pozdravi,a drugo je realnost,ako netko ima uvid u poslovanje i javni natječaj pojedine firme,i iz godine u godinu se odabire skuplji,da ne kažem gluplji,da bi se pogodovalo određenoj interesnoj skupini, onda oprosti,taj što nije prijavio je ravan ovima što su se obogatili. Ja što ne znam,ne pišem i ne mogu tvrditi. Kleveta je vani vrlo opasna stvar,probaj to izjaviti u USA,kolijevci je li, demokracije, my ass , ali tamo je to vrlo ozbiljno kazneno djelo.

Treba reći tko,kada,u kojem opsegu. I dokaze,nikakva old spice obećanja. Pa brigo moja pređi na drugoga,nek se USKOK time bavi, a ne revijalni forum.
thedream je offline  
Staro 20.10.2009., 14:57   #45
Hasta
Premium

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Kad pogledam listu korisnika tvrtke u kojoj Old Iggy radi usudio bih se ustvrditi da ako on tako nešto kaže nema razloga da mu ne vjerujemo.
Hasta je offline  
Staro 20.10.2009., 15:02   #46
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Kad pogledam listu korisnika tvrtke u kojoj Old Iggy radi usudio bih se ustvrditi da ako on tako nešto kaže nema razloga da mu ne vjerujemo.
Točno.

@thedream, lud si ako misliš da će netko ovdje napisati konkretna imena firmi i ljudi za koje zna da su lovu davali ispod žita.

Samo par postova gore ti je vrlo plastično opisano na koji način štelanje može funkcionirati a da ga je vrlo teško otkriti, a još teže dokazati.
Staro 20.10.2009., 15:05   #47
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Pogotovo vecih. Što je veći natječaj, više se nekom isplati potruditi da si ga sredi. Automatski veći instant prihod. Čista logika

Staro 20.10.2009., 15:06   #48
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Točno.

@thedream, lud si ako misliš da će netko ovdje napisati konkretna imena firmi i ljudi za koje zna da su lovu davali ispod žita.

Samo par postova gore ti je vrlo plastično opisano na koji način štelanje može funkcionirati a da ga je vrlo teško otkriti, a još teže dokazati.
Ne bih htio u detalje. No, ako itko misli da se tu igra posteno, a sto da mu ja kazem...
Staro 20.10.2009., 15:14   #49
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Mogu se samo složiti,ali opet, još luđi je onaj tko misli da će se išta u dogledno vrijeme promijeniti,i tko vidi mesiju u vidu ulaska u EU,ili šta ti ja znam koju integraciju,ili koju prilagodbu zakona.

Predugo se ovaj mentalitet gradio,da bi se promijenio jednostavnim odlukama i nekom instant represijom,bez imalo filozofije,slažem se sa iggyem ali smatram da društvo pravednika ne postoji.

Opet bi čovjek stekao dojam,da je one vs. all efekt konstantno prisutan u temama ovog tipa,tako je bilo u lockanoj temi,pa se ispostavilo da sam za Hg-spot u 150%tnom pravu bio za management.

Ovdje ne želim palikućama ni dati priliku za orijentaciju,i da tema ode u krivom smjeru a ona je recesija,a ne korupcija. Snaći će se MSan, u to ne sumnjam,ali sam pokušaj nabave tako egzotičnog predmeta za koji se usred natječaja utvrdi da ga ima samo jedan poslovni subjekt,je u početku već sumnjivo,i to ne trebaš fakultet da bi shvatio. Drugi put im negdje možda to i prođe,sem toga, ovo je vjerojatno 1/5 ili 1/10 primjer koji je javno iscurio recimo to tako, iggy kaže 7% nije namješteno, što bi značilo da si je MSan priskrbio dovoljno natječaja u pozitivi,i bez ovoga.

Samo kažem što se da isčitati,nemam dokaza,a kleveta je kako sam rekao kažnjiva po svim ustavima.
thedream je offline  
Staro 20.10.2009., 15:15   #50
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Samo kažem što se da isčitati,nemam dokaza,a kleveta je kako sam rekao kažnjivo po svim ustavima.
Tu se i ja povlacim, ostalo uz kafu.
Staro 20.10.2009., 15:24   #51
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Citiraj:
Rado ću prelistati,trebao bih posuditi od kolege,ima pretplatu. Ma osvrnuo sam se samo na pljuvanje na ne znam kojoj,rođo i hercegovačkoj osnovi,pojedinih usera ovdje,što je uvredljivo i čisti fašizam. Da je vlasnik zagorec ili dalmatinac,ili pak native purger s gornjeg grada,sumnjam da bi išta mijenjalo stvar.
Seres bezveze, 90% love u HR valjda imaju hercegovci i bosanci. I ne, nisu je zaradili postenim i mukotrpnim radom.
Dizel je offline  
Staro 20.10.2009., 15:37   #52
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Nemoj pretjerivati, barem 10% nije namjesteno
the_ghost je offline  
Staro 20.10.2009., 15:53   #53
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Seres bezveze, 90% love u HR valjda imaju hercegovci i bosanci. I ne, nisu je zaradili postenim i mukotrpnim radom.
Koliko ja znam da ne postoji narodnost po imenu Bosanac ili Hercegovac, pa se molim te smiri. Ako želiš negdje brojati krvna zrnca onda bi možda bolje bilo da otiđeš negdje drugdje. Isto kako narodnost ili otkuda je netko došao nije važna na ovom forumu. Ako misliš drugačije to je tvoje mišljenje, ali ako si se registrirao na forum gdje jasno stoji da ovakvo ponašanje kao tvoje nije poželjno onda se molim te i pridržavaj toga.

Staro 20.10.2009., 15:58   #54
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
šišaš ti tu cijelu listu korisnika kad ja već 2 tjedna malu grafu čekam
syss je offline  
Staro 20.10.2009., 16:08   #55
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
šišaš ti tu cijelu listu korisnika kad ja već 2 tjedna malu grafu čekam
Sto cekas?!? Ajd javi na PM...
Staro 20.10.2009., 16:10   #56
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma ajde molim te... znaš kolko mi je bitno kad dođem tu na forum spomenut
syss je offline  
Staro 20.10.2009., 16:17   #57
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Prvi&zadnji put na ovoj temi - ovo nije forum.hr, iskrica i slični forumi. Bez ikakvih politiziranja, nacionalnih sranja i sličnih izljeva.
tor je offline  
Staro 20.10.2009., 16:52   #58
hello!
Premium

hello!'s Avatar

Datum registracije: Aug 2008
E zašt ste mi temu zalockali? (1. tema o recesiji) nisam skužio kaj je bilo neregularno nutra...
Staro 20.10.2009., 17:09   #59
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Zadnje izmijenjeno od: tor. 20.10.2009. u 17:35.
thedream je offline  
Staro 20.10.2009., 17:36   #60
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Mjesec dana. I to sam još i dobre volje.
tor je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na