|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
AVI FullHD Filmovi
Dobio sam nekoliko AVI FullHD filmova. Koja je razlika između AVI i MKV 1920x1080 filma (1920x800) kako koji film...? Hvala
![]() |
#2 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
To su dvije vrste containera, a video i audio u njima mogu biti kodirani na potpuno isti način (ako je HD sadržaj u pitanju onda je vjerojatno h.264 u pitanju). Nisam siguran, ali čini mi se da .avi ne može imati titlove u sebi. Nisam se nikad susreo sa HD avi-jem, vjerojatno je s nekim dobrim razlogom zakinut.. Možda jer je Microsoftov? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
A glavna je razlika u kompresiji, koriste se drugačije kompresije, nije nešto jako vidljivo, ali to je glavna razlika, ove ostale sitnice neznam.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Osnovne razlike su i tome što u mkv trpaš titlove bolje kvalitete te se kvaliteta ne gubi u hd rezoluciji. Te još Mkv has an option to make the file multinlingual or diffrent audio feeds . Mkv has an option for subtitles on and off Ne zato što je microsoftov nego zato što je mkv napredniji tj. ima više opcija. Citiraj:
Evo jedan odličan post iz kojeg možete zaključiti samo sve bitno. http://forums.animesuki.com/showpost...74&postcount=7 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
|
Koliko znam, avi nativno ne moze nositi subtitle stream, dakle moze imati titlove samo zapecene u slici ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Može nativno nositi svašta i viruse ak baš očeš ![]() Evo tu imaš kak to napraviš s virtual dub mod i možeš ih onda off/on s nekim playerima tj. da nebudu hardcoded (zapečeni) Ali nijedan standalone ih neče vidjeti pa se to onda i ne prakticira naravno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
|
Zato i velim - nativno ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
Citiraj:
A što se tice mkv vs. avi. Avi je prastari container koji neznam zašto bi itko koristio u moderno vrijeme pokraj mkv-a. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Mad, tebe dobit na mobitel, nemoguća misiija ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|