![]() |
AVI FullHD Filmovi
Dobio sam nekoliko AVI FullHD filmova. Koja je razlika između AVI i MKV 1920x1080 filma (1920x800) kako koji film...?
Hvala |
To su dvije vrste containera, a video i audio u njima mogu biti kodirani na potpuno isti način (ako je HD sadržaj u pitanju onda je vjerojatno h.264 u pitanju). Nisam siguran, ali čini mi se da .avi ne može imati titlove u sebi.
Nisam se nikad susreo sa HD avi-jem, vjerojatno je s nekim dobrim razlogom zakinut.. Možda jer je Microsoftov? |
A glavna je razlika u kompresiji, koriste se drugačije kompresije, nije nešto jako vidljivo, ali to je glavna razlika, ove ostale sitnice neznam....
|
|
Citiraj:
Citiraj:
Osnovne razlike su i tome što u mkv trpaš titlove bolje kvalitete te se kvaliteta ne gubi u hd rezoluciji. Te još Mkv has an option to make the file multinlingual or diffrent audio feeds . Mkv has an option for subtitles on and off Ne zato što je microsoftov nego zato što je mkv napredniji tj. ima više opcija. Citiraj:
Evo jedan odličan post iz kojeg možete zaključiti samo sve bitno. http://forums.animesuki.com/showpost...74&postcount=7 |
Koliko znam, avi nativno ne moze nositi subtitle stream, dakle moze imati titlove samo zapecene u slici :)
|
Može nativno nositi svašta i viruse ak baš očeš :D Avi če ostati u svojem prirodnom obliku i raditi će na svim playerima.
Evo tu imaš kak to napraviš s virtual dub mod i možeš ih onda off/on s nekim playerima tj. da nebudu hardcoded (zapečeni) Ali nijedan standalone ih neče vidjeti pa se to onda i ne prakticira naravno. |
Zato i velim - nativno :p
|
Citiraj:
A što se tice mkv vs. avi. Avi je prastari container koji neznam zašto bi itko koristio u moderno vrijeme pokraj mkv-a. |
Mad, tebe dobit na mobitel, nemoguća misiija :(
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:32. |