|
![]() |
#1 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Irda USB adapter, pomoć!
Ewo malo sam gledao threade na Kučišta i case modding i widim da su ljudi izrađiwali neku wezu Ic sa kojom bi mogli daljincem uprawljati kompom..Ali baš nisam swe shwatio..a netko je i rekao da se to može i sa tim adapterom USB... Ja doma imam jedan Usb irda adapter pa bih ga wolio koristiti za uprawljanje kompom...Kada usmjerim neki daljinac od tV-a ili Widea svjetli plawa lampica ,a to znači da on prima signale...I sad je pitanje što da učinim sa softwerom da to proradi? To je owaj: SBS MA615 USB ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Najbolji software za to je, koliko znam, win uICE... Meni je svojedobno radio savrseno s onim sklopom iz BUG-a... tako da bi trebao raditi i s ovim off-the-shelf IR uredjajem... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Dižem malo themu iz mrtvih ![]() Imam pitanje. Uzeo bi možda IRDA usb adapter za komp. Naravno da mogu daljinskim upravljat kompom. E sad. Zanima me kako stoje stvari sa driverima za to? Naletio sam na ovaj u diskontu. Kontaktirao sam ih i kažu da se dobije driver samo za XP. Ja koristim Windows 7 64 bitne pa me zanima dali ti windozi imaju u sebi drivere za te infracrvene uređaje ili?
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Lako moguće da W7 ima drajver za to, ako ne najprije zaviri u priloženi cd i otkri ime stvarni chip / chipset (Asonic samo "pakira") pa po toj informaciji traži / provjeri jel postoji željeni drajver. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
TK
|
Ne mogu zavirit kada to nisam ni kupio. Baš o tome i ovisi ak radi na 64 bitnim windozima onda ću kupiti
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Google spominje dosta domaćih trgovina gdje ima za kupit, valjda ćeš naći jednu gdje ti mogu iskopirat priloženi cd (moguće da ima par Mb "korisnog"). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
TK
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Bump ![]() Evo malo dižem temu iz mrtvih ali došao sam na identičnu ideju: znači kontrola HTPC.a sa daljincem od TV.a recimo. Moje pitanje: da li netko možda to ima upogonjeno sa novijim USB Irda stickovima, pa da preporuči što kupit. Dio oko drivera i samog čipa gore mi je jasan, ali normalno do tih informacija ne mogu doć osim ako fizički ne kupim neki uređaj, a nažalost naši trgovci su malo šturi sa informacijama. Primjerice u Linksu ima jedan od DELOCKA, te u ADM.u IRDA senzor USB pa sad onak. ILI je bolje uzet nešto tipa daljinskog sa kojim već dolazi Irda senzor? Inače je panasonicova plazma pa i panasonicov daljinac koji ima onih dodatnih funkcija/tipki na sebi .... Ako netko ima da je u novije vrijeme radio s ovim pa da nešto preporuči ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Možda bi se i dalo nešto iskemijati, ali ovo ti je puno jednostavnije... Windows Media Center remote control Universal Remote Control |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|