![]() |
Irda USB adapter, pomoć!
Ewo malo sam gledao threade na Kučišta i case modding i widim da su ljudi izrađiwali neku wezu Ic sa kojom bi mogli daljincem uprawljati kompom..Ali baš nisam swe shwatio..a netko je i rekao da se to može i sa tim adapterom USB...
Ja doma imam jedan Usb irda adapter pa bih ga wolio koristiti za uprawljanje kompom...Kada usmjerim neki daljinac od tV-a ili Widea svjetli plawa lampica ,a to znači da on prima signale...I sad je pitanje što da učinim sa softwerom da to proradi? To je owaj: SBS MA615 USB http://www.imagesforme.com/images/98...5_09_small.jpg |
Najbolji software za to je, koliko znam, win uICE...
Meni je svojedobno radio savrseno s onim sklopom iz BUG-a... tako da bi trebao raditi i s ovim off-the-shelf IR uredjajem... |
ima problem. to je irda primopredajnik a tebi treba cir prijemnik ;) probaj al sumnjam da ce radit
|
Dižem malo themu iz mrtvih :)
Imam pitanje. Uzeo bi možda IRDA usb adapter za komp. Naravno da mogu daljinskim upravljat kompom. E sad. Zanima me kako stoje stvari sa driverima za to? Naletio sam na ovaj u diskontu. Kontaktirao sam ih i kažu da se dobije driver samo za XP. Ja koristim Windows 7 64 bitne pa me zanima dali ti windozi imaju u sebi drivere za te infracrvene uređaje ili? |
Lako moguće da W7 ima drajver za to, ako ne najprije zaviri u priloženi cd i otkri ime stvarni chip / chipset (Asonic samo "pakira") pa po toj informaciji traži / provjeri jel postoji željeni drajver.
|
Citiraj:
|
Google spominje dosta domaćih trgovina gdje ima za kupit, valjda ćeš naći jednu gdje ti mogu iskopirat priloženi cd (moguće da ima par Mb "korisnog").
|
Citiraj:
|
Bump :D !
Evo malo dižem temu iz mrtvih ali došao sam na identičnu ideju: znači kontrola HTPC.a sa daljincem od TV.a recimo. Moje pitanje: da li netko možda to ima upogonjeno sa novijim USB Irda stickovima, pa da preporuči što kupit. Dio oko drivera i samog čipa gore mi je jasan, ali normalno do tih informacija ne mogu doć osim ako fizički ne kupim neki uređaj, a nažalost naši trgovci su malo šturi sa informacijama. Primjerice u Linksu ima jedan od DELOCKA, te u ADM.u IRDA senzor USB pa sad onak. ILI je bolje uzet nešto tipa daljinskog sa kojim već dolazi Irda senzor? Inače je panasonicova plazma pa i panasonicov daljinac koji ima onih dodatnih funkcija/tipki na sebi .... Ako netko ima da je u novije vrijeme radio s ovim pa da nešto preporuči :). |
Možda bi se i dalo nešto iskemijati, ali ovo ti je puno jednostavnije...
Windows Media Center remote control Universal Remote Control |
Jedino što za te novce imaš na izbor 10-ak različitih modela MCE daljinskih koji će raditi savršeno dobro sa XBMC-om, ili što već koristiš. Već ih ima od 5$, vidi eBay, DX, štajaznam...
|
112 kn kod nas :D OMG..
Izvoli za 4.42$, imam ga već godinu dana, uštekaj i vozi miško, najbolja stvar.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:59. |