|
![]() |
#392 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
AMD Demos Dual Cypress Graphics Card - Hemlock http://vr-zone.com/articles/amd-demo....html?doc=7718
![]() |
#394 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ljudi, pa nemaju konkurencije na tržištu i mogu staviti koju god cijenu požele. Kad je nVidia lansirala GTX 280 preporučena cijena je bila 600 do 650 dolara, a tek s dolaskom HD 4800 serije su snizili cijene na neke (~400 do 500 dolara) prihvatljive grane. Istu stvar sad radi AMD-ATi, tak da ne znam kaj se čudite. Ko da vi, ja ili neko drugi ne bi nabil cijene samo zato jer zna da mu niko (nVidia) nemre diktirati sniženja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Pa je, ali kako se jećam prilikom predskavljanja 4850 i 4870 cijene su bile oko 1200 za 4850 i 1700 kuna za 4870. Početna cijena 5870 trebala je biti ~300€ da bi po se po novoj godini "normalizirala" na ~1700 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
-------
|
Samo je fora u tome da ovaj put AMD-ATi ima HD 5700 seriju koja cijenom i performansma cilja na tržište koje je dosad pripadalo HD 4800 karticama. Kad se službeno lansiraju i predstave HD 5770 i HD 5750 cijenom od ~200 dolara budu zauzele ono kaj su prije godinu dana predstavljale HD 4870 i HD 4850. |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Svejedno,mislim da su malo pretjerali,2500-2800kn je optimum za tu karticu,dakle cijene kakve su i vani,pogotovo kad uzmemo našu kupovnu moć u obzir,ali opet tko ima para - kupiti će.Kao i sve. Koliko će tek onda x2 model doći,čitam najave 500$,znači 500 eura u europi, odnosno 3799kn kod nas ![]() ![]() @McG,točno to,samo pitanje izvedbe Dx11 na mainstream grafama,i to je veliki ? i dalje. Dx10 me nije baš oduševio,ni na high endu po pitanju optimizacije. Bilo bi ustvari fora vidjeti nasljednika 3450,4350 pa sad,5350?! 64bit DDR5 grafa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
-------
|
Moreš im skupa sa svima na ovom forumu staviti soli na rap ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Super Moderators
|
Kaj ste se svi raskokodakali kao da ste u najmanju ruku mislili ić sutra po grafu...ko ih jebe-ak budu držali cijenu kupilo bu par geekova i nitko više ![]() Tak je bilo i sa 4870.
![]() |
#402 | ||
-------
|
Citiraj:
Tak da su čuđenja oko cijena, sasvim nepotrebna, a to kaj kod većine vlada razmišljanje da odma moraju imati novo, ali ih malo yebe kaj je cijena žešća, a navikli su na jeftine i dobre stvari - e yebiga, pa niko nikoga ne tjera da kupi nove HD 5800 kartice. Ali bude se zato do prvog sniženja cijena ova tema protegla na još 50 stranica od kojih bude 90% toga kak su kartice preskupe. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#404 |
Super Moderators
|
![]() |
#405 |
-------
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#407 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ništa, čekam ja 11, 12 misec i kupujem 4870 512 vjerovatno, a za 12 mjeseci od tada kupujem 5870 1Gb za max 900 kn! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
upravo to sto terminator kaze, opet se pokazuje kao i ranije da treba ubirati plodove novih tehnologija na nacin da se kupuju (i to jos po mogucnosti rabljene!) high end komponente prosle generacije i tako sa svakim pojavljivanjem nove. Ocito su dovoljno jake sve jos uvjek, a uskoro ce pasti u bescjenje ![]()
![]() |
#410 |
Banned
|
Smiješno,nešto mi je palo na pamet gledajući praznu sobu sa povećim bočnim zidom. Sjetim se Eyefinitiya i do 6DP-ova, vrijedi li to i za projektore,i za monitore,sve manje više - što možeš u DVI-D uštekati? Znači plan je ovakav,za složiti vlastito kino u kući treba mi neki C2D u vrh glave,i 5850 - da li je moguće spojiti dva projektora na njega preko DVI-D-a? I to na način,jedan pored drugoga,da jedan prikazuje lijevi dio scene,u filmu, a drugi - desni dio scene. Jasno,i na plafon se oba mogu montirati,nebitno. Ali da li je to mogućnost koju nudi Eyefinitiy? Da dva projektora mogu rendati film na taj način, da na kraju - platno zapravo predstavlja - ili zid, ili zaista profesionalno platno, nebitno sad. Jel to izvedivo,baš mi je sinulo,nadam se da se nećete smijat,buljio sam u zid. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ti fakat imaš viška vremena u životu i para u novčaniku kad ti padaju takve p**darije na pamet.
![]() |
#413 |
Premium
|
Pa vjerojatno bi moglo ako se na takav nacin mogu spojit monitori ne vidim razloga zasto se nebi mogli spojit i projektori....samo bi projektore tribalo fino podesit da to na karaju krajeva lici na nesto....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#414 | ||
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() Pitao sam s tehničke strane,frend mi ima birc pa je spojio 4 plazme jednu do druge,šta je tu čudno,i daju takvu sliku,svaka po 1/4. Zato me zanimalo pošto kartica ima 6 display portova,s tehničke strane, da li je moguće takvo što izvesti. Ne brini ti za moj novac,i moje vrijeme. A i proglašenje nečeg pizdarijom je - hm,pizdarija? Ako sam vidio 4 monitora na matroxici od 5 000kn spojene u Njemačkoj,onda normalno da mi svašta pada na pamet,na grafi od potencijalnih 1500 kuna ili 249 eura,u toj istoj - Njemačkoj. Citiraj:
I to fullHD ako je takav projektor,naravno. ![]() Samo me zanimalo dal bi izvor bio prepoznat da projektori podijele sliku među sobom. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
nisam nigdje vidio najavu hd5850 sa 6 izlaza, to ce moci samo posebni primjerci hd5870. ali za 2 ili 3 ce bit cisto ok, a mozda pricekat nesto slabije iz 56xx ili 57xx serije, mozda ce i one podrzavat ta cudesa ![]() uglavnom, odlicna ideja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Banned
|
Zainteresiralo me kužiš,gledali smo jednu prezentaciju u Munchenu,na seminaru ne tako davno,prije možda godinu i nešto,i sjetim se pa čekaj, sad mi ne trebaju Parhelie sa 4 izlaza,sad je to dostupno i na grafi od 1500kn, mislim da će 5850 imati i do 4 izlaza ako se ne varam,što je isto odlično. S druge strane,sjetio sam se nekih epizoda Cribsa na MTV-u,kako reperi imaju platna od ono,20m,nebitno,i projektore,i opet me ponukalo,kvragu,na grafi od 1500kn je to izvedivo u dovoljno velikoj prostoriji. FullHD projektori postoje,i FullHD platna postoje ![]() Ali ako Eyefinity nešto predstavlja,zašto to ne iskoristiti ako je netko u mogućnosti,na techpowerup-u su najavili čak i zasebni Review te tehnologije, koliko je privlačna sajmovima,konvencijama, predavanjima, pa čak i za ozbiljnije namjene od slaganja vlastitog kina u kući,a ja za to prostora imam. Samo nemam para za 2 fullHD projektora. ![]() ![]() ![]() I proglasiti to pizdarijom,ma mislim,bravo za tebe coco,odi sad gledati divxe na 3850. |
![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
doduse, na w7 radi sa normalnim grafickim karticama film preko vise monitora (za vistu ne znam, al xp to nije znao odradit), samo ih treba pospajat. Moja graficka podrzava 3 izlaza, dakle.... dalo bi se vec sad to izvest. inace 3 projektora sam naveo tako da bude ipak vise iskoristenog kod onih ludih kino formata (21:9!?, doduse to bi i 2 taman bili 2x 5:4 = 20:8 = 22.5:9, cool) ![]() @dream, ma sta ce ti 2x full hd, 2x 1280x1024 je uvrh glave, to je vec vise od full hd reze i udri mile ![]()
![]() |
#420 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma šta se nemože http://www.youtube.com/watch?v=teE5wqT2DNU
![]() |
|
|