|
![]() |
#1 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
kako sinkronizirati video i zvuk?
Iman video kodiran divx-om i to bitrateom nesto vecim od 1000 kbps. Zvuk je u mp3 formatu i to variable bitrateom. Zelio bi video prekodirati na bitrate 500 kbps, a zvuk na 128kbps ili ga ostavit ovakvog kakav je. Sta god pokusa zvuk mi nije sinkroniziran s videom (u originalu je). Proba san prekodirat tako da mi je za zvuk stavljen direct stream copy, zvuk kodirat u cbr paralelno s videom (VirtualDubMod), ili zvuk izvuc iz originala pa ga ili identicnog uvalit u novu video datoteku ili ga s lameom prekodirat u cbr pa ga takvog stavit u novu video datoteku. Zvuk je uvik je desinkroniziran. Sto napravit?
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ne znam koliko ti "bježi" zvuk,ustvari nije ni važno,u VirtualDubu možeš namjestiti koliko da zvuk kasni odnosno žuri.To sam radio prije pa ne znam gdje točno ali nije teško naći ili pogledaj u helpu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||||
Premium
|
stvar je u tome da zvuk ne zuri uvik jednako na pocetku je sinkroniziran, a prema kraju sve je vise pomaknut
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Kako si vadio zvuk van? VirtualDub ima opciju demux sto bi trebala napraviti identican file. Stream > Stream List > Klik na zvuk pa "Demux" Ako ne ide njime probaj Nandubom. On sejva mp3 s wav headerom ali inace ima odlicnu podrsku za mp3 pa bi trebalo upaliti. To kaj ti se dogadja je normalno kad se koristi VBR mp3. Zato se uvijek rabi ABR ili CBR.
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
|
i VirtualDubMod moze sejvat mp3 sa wav zaglavljem a proba sam i to i demux problem je u tome sto VirtualDub gleda kako smistit zvuk preko njegovog bitratea npr ako je zvuk kodiran sa 128kbps a mi ga pocmemo pustati od n-te sekunde on jednostavno preskoci n*128kbita podataka ukoliko je zvuk kodiran variabilnim bitrateom VirtualDub ne moze odrediti gdje pocima npr. 25 sekunda zvuka ![]() ![]() zato IMHO treba ovo rjesit nekim drugim alatom ili alatima koji nisu bazirani na VirtualDubu sam kodiram dosta videa i masu puta sam ima zvuk kodiran variabilnim bitrateom uvik bi ga jednostavno izvuka iz videa VirtualDubom, prekodira lameom na konstantni bitrate i sve bi bilo ok u ovom slucaju ne mogu nikako namistit ![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||||||||||||
Premium
|
probava sa sound forgeom - bez uspjeha
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator