|
![]() |
#1202 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
ajmo ljudi, trebam pomoc. nabavio sam accelero s1 rev2 al bez uputa pa sam malo zapeo i napravio si nepotrebnu pi*dariju. slomio sam 3 sarafa koji se sarafe u sam accelero pa sad moram nekako nabavit iste. zna li netko di bi ih u zagrebu mogao pronaci? ima netko mozda doma koji viska? ![]() a sad da velim sto me jos muci. uz cooler su dosla 4 plasticna spacera pa me zanima da li su oni potrebni, tj dal ih moram obavezno stavit ili ne? btw, ako se nevaram ispravno je da ide accelero>spaceri>kartica>crvena podloska>saraf ? (tako sam ja slozio i onda su mi pri zatezanju pukla 3 sarafa. razlog zasto sam pretjerao sa sarafanjem je da sam dobivo artefakte po ekranu pri samom ulasku u win pa sam mislio da nisam dobro zategnuo i eto pi*darije ![]() btw2, ac sam montirao na xfx hd4890 , ako to ista pomaze EDIT: evo kako spaceri izgledaju, a i tu je jos nacin montaze na koji sam ja to slozio (bio slozio ![]() Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 24.08.2009. u 22:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1203 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Cijela tema o 4870, obrađeno i u stickyu o 4xxx seriji a da ne govorim o ovoj temi ![]()
![]() |
![]() |
#1204 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
ah, neka otvara topice ![]() bitno da pazi da ne skuri grafu prilikom montaže
![]() |
#1205 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
distanceri ti nisu toliko bitni ako paziš kako zatežeš. meni nije jasno kak si uspio polomit šrafe? daj pls uslikaj ![]() s1 dolazi u paketu s jednim heatsinkom za x1950xt (bar je moj došel) koji ti gore ima 2 dodatna šrafa, pa probaj s tim ako imaš ![]() koliko ja vidim iz tvojeg posta, nisi ništa krivo radil prije nego si videl žute crtice ![]() btw. sličan problem par stranica prije http://forum.pcekspert.com/showthrea...=75203&page=38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Problem su ti ti prozirnu distanceri. To makni i neće biti artefakata.
![]() |
#1207 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
http://www.youtube.com/watch?v=y8pcK...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=sMKUH...response_watch Evo princip je isti...neznam kak nekaj može poći po zlu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1208 | ||
|
Citiraj:
![]() imam ta dva sarafa od x1950 al mi opet fali jedan. ako ih netko ima doma da mu stoje placam pivu. dost su mi 2 komada ![]() probao sam i bez njih i samo je bilo gore. pri samom postu sam dobio artefakte. Citiraj:
narucio sam od electre_one zalmanov pasivac za vrm-ove. sad mi jedino nedostaju ta 3 sarafa, odnosno jedan, buduci da imam 2 od onog pasivca za x1950. morat cu to negdje pronac il radit nove navoje na acceleru sto bas i nebi htio. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
TK
|
Onda probaj ponovo staviti original. Možda si sjebao grafu kad si stavljao Accelero. Kod mene je bilo problem pregrijavanja jer nikako nije mogao hladnjak dobro sjesti sa tim distancerima pa umjesto da pritežem ko konj jer nema učinka ja sam ih maknuo i evo do dan danas sve radi super.
![]() |
#1215 |
Premium
|
prvo sam i ja imal bez distancera, al opet sam malo forsiral šrafe... lim na bazi accelera se svinul tak da je skoro taknul pcb grafe ![]() ako ti je gpu "goli" odnosno nema vlastite distancere, NEMOJ to raditi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1217 | |
TK
|
Citiraj:
A problemi sa artefaktima mogu biti i ako ti heatpipe dodiruje onaj jedan ježić od memorije pa i to provjeri.
![]() |
![]() |
#1221 |
|
dragi prijatelji, sa velikom zaloscu moram vam obznanit tuznu vijest. u iznenadnoj smrti u 95-oj godini zivota umro je moj prijatelj rade. ukratko, gotov je. zadnja poruka od njega je bila u stilu artefakata pri post-u. sutra je posljednji ispracaj, ode na reklamaciju da ga iskloniraju ![]() eto max, kao sto sam obeco javio sam u kakvom je stanju bolesnik ![]() jebat ga, vise srece drugi put.... EDIT: i strpljenja, pameti,.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
|
hehe, nije smjesno ![]() ajd da nisam prije slago nikad aftermarket cooler na vga pa bi covjek nes i reko, al eto, moralo se i meni desit. sad me strah stavljat accelero na iducu karticu da se nebi ponovio slucaj sa radom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 | |
TK
|
Citiraj:
I pazi da baš ne diraš puno prstima po pcb-u nego ju drži za rubove i trgni jednu ljutu da ti se ruke ne tresu dok radiš ![]()
![]() |
![]() |
#1225 |
|
ma sve mi je jasno,..jedino nije kako je crkla ![]() sto se tice diranja po pcb-u jasno mi je i to, a i prije tog sam se uhvatio za radijator da nebi bilo razlike potencijala pa da se na grafi ispraznim ![]() probat cu sa drugom kad dode. ruke su mi drhtale jer sam bio gladan. iduci put cu se dobro nazderat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
|
nije okrhnula. baza od accelera je sjela kako treba jer je jezgra nalijegala tocno na sredinu baze kak i treba bit. e sad jedino da su distanceri zahebali stvar pa da se zbog tog jezgra pregrijala, to bi jedino moglo bit jer kad sam slozio sa distancerima dobio sam artefakte pri ualzu u win. nakon toga sam stavio bez distancera i zategnuo normalno (tad jos nisam skrsio sarafe) i odmah na postu sam dobio artefakte. nakon toga sam zategnuo ko konj i onda je puklo. danas sam probao par puta sa stockom i rezultati su kak sam gore naveo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() od onda kod stavljanja uvijek bočno okrenem grafu da vidim dal ima lufta između baze i gpu-a veoma korisno ako neku sitnicu krivo napraviš ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1229 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja gledam ove danc00ve filmove na jutubu i oba lika stavljaj te sitancere iumedju PCB i baze kulera.Jel na kraju trebaju ici distanceri ili ne ?
![]() |
|
|