|
![]() |
#151 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Sam cooler se relativno lagano skida. Lijepo se otšarafe šarafovi al drži se zaljepljen za memoriju preko onih žvaka i kao što si sam napisao na sam procesor su nabacali 3X više paste nego što treba tak da sam samo maknuo stock hladnjak prebrisao oko i nakeljio twin turbo ![]() Ak ću imati volje skinut ću i namazati kako treba ![]() Jučer mi se više nije dalo ![]()
![]() |
![]() |
#152 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo mogu reci da sam rjesio problem pregiajavanja svoje 250-tke na način da sam skinuo plastiku i oni pasivni alminijski hladnjak stavio na karticu i onda sam stavio zalmanov 92mm vent na 2800 okretaja da puse po pasivcu i mogu reci da su temp pale za 15-20 stupnjeva. Gta4 prije je max bio 98 sad 83(prosjecna oko 75 stupnjeva), u occt jos uvijek dostizem 105 stupnjeva ali sam siguran da grafa nikad nece biti toliko opterecena i da je taj program namjenjen przenju kartica. Jedna pozitivna stvar na ovoj grafi je sto ima 0.8ns memoriju pa bez problema ide na 2600mhz |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Premium
|
Pitance u pogledu memorije na kartici. Jel potrebno na nju stavljati ježeve? Mislim sad po cijeloj grafi pušu dva 80mm venta sa Twin Turba.
![]() |
#156 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Ako su temperature ok, ostavi ovako. Inace stavljaj ježeve.
![]() |
#157 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
potaknut vasim baljezganjima danas skinem cooler s grafe (nekim cudom cak i naljepnica od garancije prezivi operaciju). Pasta, ako tako uopce mozemo to nazvati, s povukla na jednu stranu i pretvorila u kamen. Promijenio to i na brzinu dremelom i vodobrusnim malo presao tu jad od coolera, vratio sve nazad i tko bi rekao temperature pale bas onoliko koliko treba da vent ne ide na 100000 okretaja i ne nadglasuje zvucnike. Za sada sretan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#163 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Baš to, ja sam prvo odljepenisao Zalmanka sa svoje Điđabajtuše, otepao žvaku i natraljao AC MX-2, a onda ga i skljaštrio sa Fenmejtom Cvaj, da ne bude nismo znali. Ionako jamstva nemam na karticu pa su sve opcije otvorene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja na svojoj bivsoj zotakici promjenio samo pastu (ac ceramique) i stegnuo kak treba kuler , temp u full loadu nisu prelazile 58 celzijevaca na 40% vent.
![]() |
#165 |
Premium
|
Vidiš vidiš, danas ću se onda baciti na ponovno revidiranje postojećeg stanja gts-ice ![]() Nego, imam opet jedno pitance. Kolega ima 550kn ni kn ni lipe više, čak štoviše mislim da je 500kn najviše što bi pristao dati. Što pametnog kupiti u dućanu za te pare? Ima AMD X2 3600 al neko no name napajanje koje je došlo sa kućištem. Što da mu kupim. Razmišljao sam o 4670 jer nije tolko zahtjevna za napajanje, a uz to ima CRT 19" i igre fura na 1024*768 ili na 1280*1024. Kupovao bi u Linksu, Vemilu ili Hgspotu. Do ADM-a mi se kroz ovu gužvu poslije posla ne ide. Makar ni telebit nije na odmet http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=119076094 Pitance vezano uz samu reklamaciju ako taj mali dućan propadne ![]() Gdje i kako je onda mogu ostvariti?
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim! Kad dim izađe uređaj više ne radi!!! Zadnje izmijenjeno od: Razer. 26.08.2009. u 09:29. Razlog: Koristi edit |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
radije VTX PCI-E Radeon HD4670 512MB zbog boljeg hladenja. jedino je minus sto je takt memorije kao kod mene, na 873mhz. ali mala je to razlika do 1000mhz, po meni svakako veca razlika je u hladenju ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Nemojte se previse pouzdavati u to da 4670 nije opterecenje za napajanje. Nije kada se usporedjuje s nekom 4890 ali lowend gratis napajanja koja dolaze s kucistima znaju imati manje od 120W na 12V. I to nova, degradaciju s vremenom (a s obzirom da lik ima 3600+ rekao bih da je dosta vremena proslo) ne treba ni spominjati. Daleko od toga da nece raditi ali kolega ce ti kad-tad napajanje morati mjenjati ako se misli na tom kompu igrati. btw, imas thread o kupovini. Cemu zagadjivanje okolisa? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Premium
|
Nego da pridodam da XFX također ima identičnu aluminijsku ploču od hladnjaka kao što je na slici od GX25 Citiraj:
Uglavnom nakon par dana što sam malo iskorištavao svoju XFX-icu temp je i dalje na 47 odnosno 62-63C.
![]() |
![]() |
#169 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Premium
|
Hmm, hladnjak sam imao na grafi sve skupa cca sat vremena. Mislim, turbina se čuje i kad se neš grafički zahtjevno pokrene počne usisavati. Nije neš jako iritantno al do sad sam na grafama imao VF900 i Twin Turbo pa mi se taj zvuk nije sviđao. Uglavnom zvuk je ko da radi 92 na 2,5 o/min s dodanim wush efektom. ![]() Danas ću frendu uzeti 4670 Sapphire pa ću usporediti. Za 4670 znaš kako se čuje sa testa u sobitzi.
![]() |
#171 |
3.14zda ®
|
Da, to je i najveci problem, svako kad pitas tu na forumu ima supertihu karticu i sve ludnica, ali u idleu. U loadu su sve uzasi od turbina kraj kojih bi meni doslo da bacim komp kroz prozor, pogotovo kad sam nekidan kod pajde cuo kako Sapphire 4890 urla nakon par sati loada...majke ti garave...i onda odem doma sretan ko' malo dijete jer sam u pocetku bio uvjerenja kupio sranje od kartice sa Zalmanom 830 koji nema soft-regulaciju venta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
I držiš vent na minimumu kada se satima igraš? ![]() Svaka kartica se da utišati u idle, a buka u loadu je vecini manje bitna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 28.08.2009. u 08:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
3.14zda ®
|
Drzim, vjerovao ti ili ne. Load je jednom presla 70°C sa sobnom temperaturom od oko 28-30°C...ali ja imam odlicno prozraceno kuciste sa dobro slozenom ventilacijom i tu problema nema i ne smije biti. Pa meni je i full pasivna Gainward 7600GT SilentFX kojoj je normala da bude oko 70°C u idleu bila na oko 55°C, sto ti valjda dovoljno govori. |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Premium
|
Eto, isprobao sam 4670 i mogu reć da su ventovi tu negdje. Makar bi rekao da XFX ima malo tiši ali puniji zvuk dok 4670 ima povišeniji al ne toliko duboki zvuk. Uglavnom XFX ima bolji vent. ![]() BTW jučer sam promjenio pastu. Temp u idleu mi je i dalje 46 pa čak ide više prema 47, al je zato load pao sa 63 na 61C. Govorim i dalje o temp sa AC Twin Turbo.
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim! Kad dim izađe uređaj više ne radi!!! Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 28.08.2009. u 10:22. Razlog: dupli post |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Matt BTW jučer sam promjenio pastu. Temp u idleu mi je i dalje 46 pa čak ide više prema 47, al je zato load pao sa 63 na 61C. Govorim i dalje o temp sa AC Twin Turbo.[/quote] kad već pominješ twin turbo mislim se između njega i AC S1 rev.2 za svoju (G92) 8800 gts je li tko imao prilike uporediti ova dva hladnjaka ili videjti upredni test Pronađen test na sobitza.com može se obrisati post Zadnje izmijenjeno od: glama. 29.08.2009. u 20:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
I ja sam uzeo xfx gts 250. U idle je buka podnošljiva, pošto je vent na 35%, ali tjekom igranja je turbina. Jako mi je čudno što nakon igranja brzina ne pada na 35%, iako je GPU nekih 45- 50 stupnjeva. Siguran sam da bi mogao održavat tu temp sa manjom brzinom. Jel se može što sa riva tunerom riješiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#180 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ja taj "problem" riješavam tako da uđem u nVidia CP, otvorim device setings, maknem slider na 35%, sačekam kojih 10tak sec i vent ide dole. Strange, eli eto ... Isto je XFX GTS250. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|