Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.08.2009., 15:05   #1
Mr. Nice
Premium

Mr. Nice's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Question Mini DV Kamera s video ulazom ?

Tražim kameru sa snimanjem na mini DV kazete (baš želim mini DV kazete) za kućnu upotrebu, tj. snimanje male curice koja počinje sa svojim cirkusima ...

E sad me zanima da li su kamere ranga 1000-1500 kn OK za tako nešto, tj neku preporuku za neku u tom rangu cijena, tj best buy za te novce.

Povremeno posudim Sony HC 85E, ali to je malo preskupo za sada i nikako da čovjeka nagovorim da mi ju proda. Kamera je baš ono što bih želio , ali teška su vremena pa tražim nešto jeftinije.

Pored potrage za low budget kamerom, tražim i neku s AV ulazom ! Malo Googlam, tražim po nabavi ali baš i ne nalazim. Predpostavljam da su skuplje, pa me zanima koliko, i ako nije strašno, možda bi se odlučio i na tako nešto (nemojte pitati zašto - pomoglo bi mi u poslu).

Od ovih jeftinijih bilo bi dobro da ima firewire LCD TS a gotovo obavezno da ima lagani zoom i da se da nježno regulirati. I naravno bilo bi dobro da se motorić od zooma ne čuje ( to sam primijetio kod nekih).

Koristio sam neke i korištenje zooma je prava mora. Jednostavno leti, i radije sam hodao simo tamo nego koristio zoom.

Znam da tražim kameru u "kikiriki" klasi, ali kad već tražim, da bude onaj malo bolji "kikiriki" ...

Svaki savjet i iskustvo su dobrodošli ...

Hvala ...

Zadnje izmijenjeno od: Mr. Nice. 15.08.2009. u 15:07. Razlog: Pravopis ... .)
Mr. Nice je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2009., 23:28   #2
Mr.Lordi
Registered User

Mr.Lordi's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Ovakvu ja koristim i sasvim je fajn...http://www.sony.hr/product/sdh-minid...roductBenefits
Mr.Lordi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.08.2009., 09:21   #3
Mr. Nice
Premium

Mr. Nice's Avatar

Ta je jedna od onih što sam gledao.
Kako reguliraš brzinu zumiranja pošto se koriste gumbići za zoom na displayu ?
Da li je zoom konstantene brzine ?
Staro 16.08.2009., 12:56   #4
Mr.Lordi
Registered User

Mr.Lordi's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Imaš zoom sa strane touch ekrana i on je jako spor i nemoš ga ubrzat, a onaj analogni koji ide lijevo-desno on ti je brz i moš regulirat brzinu tako da više ili msnje pomakivaš capicu...
Mr.Lordi je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2009., 13:56   #5
Mr. Nice
Premium

Mr. Nice's Avatar

Ma tek ksnije sam našao sliku na kojoj se vidi stražnji dio kamere s tom "capicom".
Bilo mi je totalno nelogično da ima samo te 2 tipke za zoom.

Za sada su ušle u izbor HC-53E i HC-62
Staro 18.08.2009., 13:27   #6
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ako uspiješ naći rabljenu Sony HC96E, toplo preporučam! Od svih nabrojanih, ova je jedina koja u uvjetima slabijeg svjetla snima kako treba, a po dnevnom svjetlu je skoro kao profi televizijska kamera.

Imao sam ove slabije kamere od Sonyja i Canona, pa sam ih se riješio i uzeo ovu kada sam vidio kako radi. Vrijedi svake lipe, pogotovo ako snimaš klince da ih imaš za čitav život.

HC85E je daleko bolja kamera od svih nabrojanih i ako kupiš bilo koju od njih nakon ove koju si isprobavao, bit će ti žao novaca.
Staro 19.08.2009., 12:34   #7
Mr. Nice
Premium

Mr. Nice's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ako uspiješ naći rabljenu Sony HC96E
Mmmm nice ... volio bih vidjeti kako radi ... Miriši fino ...

Uspio sam nagovoriti čovjeka da mi proda:
HC-85E,
NP-FP90
AC-VQP10
i još sijaset raznih kablova, adaptera i sl..., daljinski koji radi "na odbijanac" po cijelom dnevnom boravku ...
Isprobao sam još i neki, ne znam sada koji, objektiv za makro .... Pa to je strašno.

Doslovno sam ga nagovarao nakoliko tjedana i neki dan je popustio. I meni je bilo glupo kupovati nešto što znam da je lošije, a još je gore kada probaš nešto OK, i onda kupiš lošije.

S kamerom sam kao amater super zadovoljan. Još jedna vrlo ugodna stvar je baterija s kojom mogu raditi skoro cijeli dan i to s otvorenim LCD-om. Dok se jedna isprazni, druga se napuni i šišaj.

Moram priznati da me je mao pukla ta euforija, jer već gledam vanjske mikrofone i stalke koji imaju kontrolu za kameru na ručci. Ne znam kako se to zove jer nemam vremena toliko googlati.
Još kad uhvatim vremena da se poigram s Ediusom, i isprobam novog WD

Jedino me brine kako sve to objasniti ženi ... Bit će joj sumljivo kako ne trebam vratiti kameru nakon par mjeseci ...

Super su ta mala djeca ... Moraš kupit kameru, pa i bolji fotić bi dobro došao, a i fotke koje Pixma iP1700 isprinta nisu loše, ali bi mogle biti i bolje ...
A i kada krene igra s Ediusom, bojim se da će proc i mbo stenjati pod okupacijom ... A ako to sve mislim pregledavati na starom televizoru, onda to nema smisla ... Mislim, pala im je cijena ...

U ostalom žena može biti sretna, ona kupuje samo hranu i pelene ...

Edit: Ako ona vidi ovaj post - tražim sobu, može i s cimericom

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno