PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Mini DV Kamera s video ulazom ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=156196)

Mr. Nice 15.08.2009. 15:05

Mini DV Kamera s video ulazom ?

Tražim kameru sa snimanjem na mini DV kazete (baš želim mini DV kazete) za kućnu upotrebu, tj. snimanje male curice koja počinje sa svojim cirkusima ...

E sad me zanima da li su kamere ranga 1000-1500 kn OK za tako nešto, tj neku preporuku za neku u tom rangu cijena, tj best buy za te novce.

Povremeno posudim Sony HC 85E, ali to je malo preskupo za sada i nikako da čovjeka nagovorim da mi ju proda. Kamera je baš ono što bih želio , ali teška su vremena pa tražim nešto jeftinije.

Pored potrage za low budget kamerom, tražim i neku s AV ulazom ! Malo Googlam, tražim po nabavi ali baš i ne nalazim. Predpostavljam da su skuplje, pa me zanima koliko, i ako nije strašno, možda bi se odlučio i na tako nešto (nemojte pitati zašto - pomoglo bi mi u poslu).

Od ovih jeftinijih bilo bi dobro da ima firewire LCD TS a gotovo obavezno da ima lagani zoom i da se da nježno regulirati. I naravno bilo bi dobro da se motorić od zooma ne čuje ( to sam primijetio kod nekih).

Koristio sam neke i korištenje zooma je prava mora. Jednostavno leti, i radije sam hodao simo tamo nego koristio zoom.

Znam da tražim kameru u "kikiriki" klasi, ali kad već tražim, da bude onaj malo bolji "kikiriki" ...

Svaki savjet i iskustvo su dobrodošli ...

Hvala ...

Mr.Lordi 15.08.2009. 23:28

Ovakvu ja koristim i sasvim je fajn...http://www.sony.hr/product/sdh-minid...roductBenefits

Mr. Nice 16.08.2009. 09:21

Ta je jedna od onih što sam gledao.
Kako reguliraš brzinu zumiranja pošto se koriste gumbići za zoom na displayu ?
Da li je zoom konstantene brzine ?

Mr.Lordi 16.08.2009. 12:56

Imaš zoom sa strane touch ekrana i on je jako spor i nemoš ga ubrzat, a onaj analogni koji ide lijevo-desno on ti je brz i moš regulirat brzinu tako da više ili msnje pomakivaš capicu...

Mr. Nice 16.08.2009. 13:56

Ma tek ksnije sam našao sliku na kojoj se vidi stražnji dio kamere s tom "capicom".
Bilo mi je totalno nelogično da ima samo te 2 tipke za zoom.

Za sada su ušle u izbor HC-53E i HC-62

medo 18.08.2009. 13:27

Ako uspiješ naći rabljenu Sony HC96E, toplo preporučam! Od svih nabrojanih, ova je jedina koja u uvjetima slabijeg svjetla snima kako treba, a po dnevnom svjetlu je skoro kao profi televizijska kamera.

Imao sam ove slabije kamere od Sonyja i Canona, pa sam ih se riješio i uzeo ovu kada sam vidio kako radi. Vrijedi svake lipe, pogotovo ako snimaš klince da ih imaš za čitav život.

HC85E je daleko bolja kamera od svih nabrojanih i ako kupiš bilo koju od njih nakon ove koju si isprobavao, bit će ti žao novaca.

Mr. Nice 19.08.2009. 12:34

Citiraj:

Autor medo (Post 1409494)
Ako uspiješ naći rabljenu Sony HC96E

Mmmm nice ... volio bih vidjeti kako radi ... Miriši fino ...

Uspio sam nagovoriti čovjeka da mi proda:
HC-85E,
NP-FP90
AC-VQP10
i još sijaset raznih kablova, adaptera i sl..., daljinski koji radi "na odbijanac" po cijelom dnevnom boravku ...
Isprobao sam još i neki, ne znam sada koji, objektiv za makro .... Pa to je strašno.

Doslovno sam ga nagovarao nakoliko tjedana i neki dan je popustio. I meni je bilo glupo kupovati nešto što znam da je lošije, a još je gore kada probaš nešto OK, i onda kupiš lošije.

S kamerom sam kao amater super zadovoljan. Još jedna vrlo ugodna stvar je baterija s kojom mogu raditi skoro cijeli dan i to s otvorenim LCD-om. Dok se jedna isprazni, druga se napuni i šišaj.

Moram priznati da me je mao pukla ta euforija, jer već gledam vanjske mikrofone i stalke koji imaju kontrolu za kameru na ručci. Ne znam kako se to zove jer nemam vremena toliko googlati.
Još kad uhvatim vremena da se poigram s Ediusom, i isprobam novog WD

Jedino me brine kako sve to objasniti ženi ... Bit će joj sumljivo kako ne trebam vratiti kameru nakon par mjeseci ... :D

Super su ta mala djeca ... Moraš kupit kameru, pa i bolji fotić bi dobro došao, a i fotke koje Pixma iP1700 isprinta nisu loše, ali bi mogle biti i bolje ...:fiju:
A i kada krene igra s Ediusom, bojim se da će proc i mbo stenjati pod okupacijom ... A ako to sve mislim pregledavati na starom televizoru, onda to nema smisla ... Mislim, pala im je cijena ...:fiju:

U ostalom žena može biti sretna, ona kupuje samo hranu i pelene ... :)

Edit: Ako ona vidi ovaj post - tražim sobu, može i s cimericom :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:37.