|
![]() |
#511 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Bio on rođak ili ne, najvažnije je da je "fizička osoba" (koji glup naziv..) i poželljno je da piše gift, a ne $100 npr. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 16.07.2009. u 21:55. |
|
![]() |
![]() |
#512 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Nybelung dobro zbori gledaj ovako, da sam ja carinik (a vjeruj mi znaju oni jako dobro ili to vrlo brzo mogu saznati da li neki paket gift ili ne), ja bih svaki takav paket, na kojem piše gift, stavio pod "povećalo" i dobro ga "proučio". Pa nisu ni oni glupi i znaju da neki tamo Mau Ceo Li Ming Tung nije tvoj daljnji rođak i da ti ne šalje džemper za iduću zimu ili nešto slično. I onda nastanu problemi jer se carinik zainati (digne na lijevu nogu). Najjednostavnija računica ti je da u startu računaš sa mogućnošću carine i PDV odnosno da si uvećaš troškove za minimalno tih 22% i onda si miran. Pa ako prođe-prođe, a prolazi u većini slučajeva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Slazem se s ovim gore. ako je predmet lagan i ne prevelik (sad sta je veliko , recimo da je manji od A4 formata) vrlo vjerovatno ga nece dirati . racunaju da ako nije nesto tesko ni nemoze biti nesto izuzetno vrijedno (valjda ne salje ojre Kinez ![]() živo me zanima koliko bi ispalo da kupis recimo , a/v reciever na ebayu i da ga dostavljaju iz kine . mislim , shipping bi bio valjda 20ak dolara , a cim bi prosao shengensku granicu , e to bi bilo zanimljivo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
svi pisete neke stvari pa da se i ja nadovezem dakle prije 3 tjedna kupio fotic vrijednost 4 tisucice preko ebay-a (radi se o dslr-u) kupio u tajvanu, spakirano je i shipano, 8 dana nakon slanja dolazi mi paket velicine kucista (midi kucista) placam porez 249kn od toga je 49 i nesto lipa dostava, a malo manje od 200kn poreza. Cijena na fotoaparatu je bila 220 dolara (u dogovoru sa prodavacem). Fotic je otvaran, pregledam (bio je full novi) i dostavljen meni. Prodavac je tvrtka, dakle nije lik osobno slao evo iskustva sa vecim paketicem ![]() imam hrpetinu malih ovo je prvi za sada koji je isao sa placanjem poreza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Pozdrav. Imam jedno pitanje u vezi svega ovoga, novi sam i na forumu i na eBay-u. Naime, kupio bih si Nokiu N97, a vidim da su cijene od 550-700$. Kad se preracuna, skoro pa upola cijene nego kod nas (VIPnet i Mobis 5999 kn, gledao prekjucer..) Sad, da mi uracunaju neki PDV i carine, kontam da ce me i dalje izaci jeftinije nego kod nas... E sad, posto je to dost novi telefon, a ima ih hrpetina na prodaji na eBay-u, jel moguce da su to neke prevare, scamovi? Da zelim kupiti, recimo cijena 600$, od osobe sa odlicnim feedbackom itd.itd...sto mogu ocekivati sve? ....tu mislim na one fore s dogovorima s prodavacem da mi salje kao poklon, itd... to nije velika kutija, ali dosta para (za mene) je u igri... Jos jedno pitanje: na vecini mobitela u info pise "U.S. version", da li ce to raditi i kod nas ako je otkljucan, posto je quad band telefon? Eto, hvala na info
![]() |
#516 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Imas njihovu konkurenciju. Isto poslovanje, besplatna postarina. http://focalprice.com/ http://www.bestofferbuy.com/ Osobno ih nisam probao, ali sam cuo od mnogih da nisu losi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#517 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
Kupujem preko ebay-a vec relativno dugo, i skoro svaki paket je bio otvaran (cak su i flash memoriju za rutere mi raspakirali). Na takve sitne stvari nisam nikad placao carinu (do 300kn vrijednosti se ne placa carina). Ukoliko si jos iz Zagreba, u carinarnici Zagreb u branimirovoj, postoji jedna bakica isfrustrirana svojim zivotom pod nazivom: Jadranka Posavec! (googleaj malo o njoj - cak postoji i filter za nju!). Ako ti dodje paket kod nje u ruke, moli boga da ti ga posalje na tvoju adresu bez prethodnog natezanja! Druga stvar, ako ti na carini ulove mobitel u paketu (desilo se mojim kolegama), a pogotovo ako ti ga navedena osoba otvori, osim racuna trazit ce te i dopustenje neke (sad pucam napamet nisam siguran kako pise) "telekomunikacijskog operatera" DOZVOLU za uvoz mobitela. To naravno ne mozes dobiti NIKAKO - mobitel ti se vraca prodavacu. Desilo se to u jednom slucaju za iPhone, a drugi ne mogu se sjetit koji je (neki Samsung). Tako da se i ti i drugi pazite ovakvih stvari. Ako vas sta drugo zanima, slobodno pitajte tu, budem odgovorio ako znam. Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#518 | |
Oppa Gangbang Style
|
Citiraj:
Ta dozvola je potrebna samo ako se mobiteli (telefoni) uvoze za daljnju prodaju odnosno ako nisu namjenjeni za osobnu upotrebu. Ako je pak gore navedena i opće poznata gospođa tražila takvu ili sličnu dozvolu, a radilo se o jednom komadu mobitela, onda je postupila protivno zakonu. Znači za uvoz jednog mobitela za osobnu upotrebu ti ne treba nikakva dozvola. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#519 | |
Premium
|
Citiraj:
Zaliti se ne mozes, zato sto navedena osoba je predsjednica carinskog sindikata i niko joj nista ne moze. (valjda ce jos malo pa u mirovinu) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Oppa Gangbang Style
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Hehe, a cuj da poznam nekog ovako, rijesio bih to. Iz Osijeka sam, ali isto ne znam jel i ovdje zajebavaju. Imam neke rodbine u Njemackoj, ali ista stvar mi dodje, slali mi oni iz Njemacke ili ovi preko eBaya, jel isto moram platit tu carinu i porez, zar ne?
![]() |
#525 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
Creepshow
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Danas mi došla 2 flat kabela za LG KG800. Carinarnica Split. Na omotnici žig "oslobođeno od plaćanja carine". Platio 22$ s poštarinom preko Ebaya. Paket je poslala firma, napisali su "gift", opis pošiljke "phone accessories", a vrijednost paketa 1$ (to ih nisam tražio, sami napisali) Stiglo uredno na kućnu adresu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Sad još jedno i pol pitanje ![]() Dakle, ako itemu piše pod postage ovo: ![]() Dali je to točna poštarina (10 funti) ili "otprilike", pa može i skuplje ili jeftinije ispasti ta poštarina? Nadalje, ako item zaglavi na carini, i nakon toga se riješi, tko dostavlja paket do mene? Dakle, ako seller pošalje nekom službom paket, zaglavi na carini, riješi se i paket treba nastaviti dalje do buyera, tko preuzima taj paket da ga dostavi buyeru? BTW, jel ovo mene oči varaju ili ja vidim da je funta oko ~9 kn (pa i ispod)? (nisam pratio tečaj funte godinama).
![]() |
#530 | |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Izbor je pao na DHL Road Truck delivery(15-20 dana doslo je za 14 ![]() Mene je koštalo 50funti dostava dok su ostale kurirske kuće imale otprilike 2x vecu cijenu a recimo 2 dana brza dostava sto bar meni ne igra nikakvu ulogu... Da odgovorim na pitanje carine.Kada je paket stigao kod nas(znaci stigao je u DHL-ovu poslovnicu) i oni nakon toga nose na carinu.E sad,oni tebe zovu i pitaju te da li bi ti htio da oni posreduju pri carinjenju paketa ili ces ti sam to rjesavati.Ja sam pristao i poslali su mi papir koji potpises i vratis preko faksa/ili scan+mail kombinacije...nakon sto je carina završena oni ti javljaju iznos(meni je carinjeno isti dan uplate iznosa carine u roku od 3h)te nakon toga oni ti to dostavljaju na kucnu adresu.S time da ja imam veliku pohvalu za DHL jer su me nazvali dan prije dostave da provjere da li ce biti nekoga doma a posto nikog nije bilo kod kuce ja sam dogovorio s dostavljacem da paket ostavi kod stare na poslu(makar je to ~6km od moje kuce) i jos je stara potpisala umjesto mene i rijeseno. ![]() 2 primjer je bilo narucivanje futrola za mobitele od brusene koze,stiglo u malo vecoj omotnici bez ikakve carine i to za rekordnih 7dana(s obzirom da dostavljač ima free shipping cudi me kako je iz Hong Konga stiglo tako brzo ![]() Nadam se da necete umrijeti citajuci ovaj post ![]()
![]() |
![]() |
#531 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
A meni bilo čudno kad mi je zadnji paket iz Hong Konga stigao za 11 dana. Inače im treba od 15 do 21 dan.
![]() |
#532 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Nego čitam linkove o Jadranki Posavec iz carinarnice i bivam šokiran šta žena radi. i nitko joj niš ne može. Srećom do sada nisam ni jedan jedini put platio carinu, a svega jedanput su mi otvarali paket i provjeravali kaj je unutra.
![]() |
![]() |
#533 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A sto se tice doticne, ja sam imao samo jednom sa njom problema kad mi je za MP4 player slala carinsku prijavu. Na kraju sam joj faksirao racun sa PayPal-a i bilo je oslobodjeno carine i stiglo kuci odmah nakon par dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#534 | ||
Beerman
|
Citiraj:
Citiraj:
Ta dozvola je agencije za telekomunikacije, moze se dobiti - i činjenica da je jedan uređaj i za osobnu opremu ne oslobađa potrebe za dozvolom (s razlikom što uređaj koji je službeno na tržištu ju mora imati). Ako je uređaj u prodaji u Hrvatskoj, atestiran, onda to nije neki problem no ako nije onda ćete teško/nemoguće uvesti. Sve u svemu osobni dojam je da u većini slučajeva kupnja mobitela preko interneta a modela koji su i na našem tržištu nije isplativ potez Zadnje izmijenjeno od: Munjara. 02.08.2009. u 23:45. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
MIslim da sam ja iz Hong Konga uzimao cooler za matičnu staru DFI nf4...dosao je za 2 tjedna. Dok recimo, tenesice iz amerike su stizale i za oko 8-10 dana. Nevjerovatno... Slušalice za Nokiu su jednom mjesec i sitno dana dolazile, to je baš bilo užasno. o.t. koliko je % carinjene?Znam da je iznad 300 kn carinjenje, ali me zanima postotak...30%? Moram nosač motora za civik(c)-icu naručiti. Kod nas je 900 kn, a ovako bi me bez carine došao 300tinjak kuna.
![]() |
#536 |
Beerman
|
ovih 300kn svi uzimate kao apsolutno - međutim 300kn vrijedi samo za one narudžbe koje pošiljatelj šalje bez naknade (što bi se odnosilo samo na poklone a to sve ove stvari koje narucujete nisu), drugim riječima ovisno o procjeni i volji carinika carinu možete platiti i za narudzbu vrijednu 50kn. druga stvar je sto se uglavnom sitnicama i jeftinijim stvarima bne zamaraju. Kad se pak govori o carini onda se misli na carinu (čija stopa ovisi o pojedinom artiklu, pdvu te carinskoj naknadi (10tak kn) no trošak se penje još i na plaćanje našoj pošti dostavu i slanje novaca ili špediteru svega i svačega. Carini se vrijednost (artikl + poštarina) Zadnje izmijenjeno od: Munjara. 03.08.2009. u 09:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
upravo stiglo...covjek rekao za 7-14dana doslo za 8... ![]() koverta ![]() pažljivo umotan sadržaj prema mojem zahtjevu zbog "pažljivih" ruku u pošti... ![]() i sadržaj...mislim da sam trenutno jedini vlasnik ocz blade kita u nas ![]() btw to je low voltage(1.8v) serija... Ok sad cinjenice oko poste: Cijena:99$+10$ shipping Navedena cijena:40$ s time sto gore shipping ne piše ![]() Navedeno kao gift. Carina: 0kn ![]() Znaci stiglo je za 8 dana iz SAD-a i sve cisto ok...jedino sto jos nisam stavio u komp jer cekam da se torrent skine do kraja ![]() Ovo je vec 5 ili 6 paket koji sam primao i samo je jedna stvar (receiver vrijednosti +2500kn i jos s time sto paket ima 19kg)je bila carinjena,a bilo je stvari u cijenovnom rangu od 30ak$ do 250$
![]() |
#538 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Evo vražji carinici! Lijepo na carinskoj deklaraciji piše vrijednost 225kn i piše da je kompjuterski dio (tipkovnica) i svejedno mi naplate porez 51kn!! Nema pravila do koliko kuna se ne naplaćuje. Jednostavno kada vide veći paket odmah naplate! |
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja sam u iscekivanju dvije dostave. Jedna zvucna X-Fi i jedne cvike polarized sunglasses. Prpa me jedino za zvucnu jer je u origigi kutiji i izgleda dosta velika. ![]() Valjda nece. ![]() Edit: Zvucna 46$, cvike 9,95$ ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera Zadnje izmijenjeno od: nino. 14.08.2009. u 11:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|