Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.07.2009., 21:39   #511
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Neznam, nikad nisam tako kupovao, zato i pitam.

Znači, apsolutno nije bitno šta kupiš, ako se carinicima tako sprdne, oni će "obraditi" taj paket, bio on vrijednosti 5 $ ili 5000 $, bio on elektronički uređaj ili hrpa plastike...
Ako šalje "fizička osoba", paket je lagan, lijepo zapakiran i na njemu piše gift prolazi 99% bez naknada..

Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
Mau Ceo Li Ming Tung nije tvoj daljnji rođak
Bio on rođak ili ne, najvažnije je da je "fizička osoba" (koji glup naziv..) i poželljno je da piše gift, a ne $100 npr. ..

Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 16.07.2009. u 21:55.
  Reply With Quote
Staro 16.07.2009., 21:48   #512
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Nybelung dobro zbori

gledaj ovako, da sam ja carinik (a vjeruj mi znaju oni jako dobro ili to vrlo brzo mogu saznati da li neki paket gift ili ne), ja bih svaki takav paket, na kojem piše gift, stavio pod "povećalo" i dobro ga "proučio".

Pa nisu ni oni glupi i znaju da neki tamo Mau Ceo Li Ming Tung nije tvoj daljnji rođak i da ti ne šalje džemper za iduću zimu ili nešto slično.

I onda nastanu problemi jer se carinik zainati (digne na lijevu nogu).

Najjednostavnija računica ti je da u startu računaš sa mogućnošću carine i PDV odnosno da si uvećaš troškove za minimalno tih 22% i onda si miran. Pa ako prođe-prođe, a prolazi u većini slučajeva.
E-mil je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2009., 10:38   #513
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Slazem se s ovim gore. ako je predmet lagan i ne prevelik (sad sta je veliko , recimo da je manji od A4 formata) vrlo vjerovatno ga nece dirati . racunaju da ako nije nesto tesko ni nemoze biti nesto izuzetno vrijedno (valjda ne salje ojre Kinez )

živo me zanima koliko bi ispalo da kupis recimo , a/v reciever na ebayu i da ga dostavljaju iz kine . mislim , shipping bi bio valjda 20ak dolara , a cim bi prosao shengensku granicu , e to bi bilo zanimljivo
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2009., 09:58   #514
mikimikic
Premium

Datum registracije: Dec 2005
svi pisete neke stvari pa da se i ja nadovezem

dakle prije 3 tjedna kupio fotic vrijednost 4 tisucice preko ebay-a (radi se o dslr-u)

kupio u tajvanu, spakirano je i shipano, 8 dana nakon slanja dolazi mi paket velicine kucista (midi kucista) placam porez 249kn od toga je 49 i nesto lipa dostava, a malo manje od 200kn poreza. Cijena na fotoaparatu je bila 220 dolara (u dogovoru sa prodavacem). Fotic je otvaran, pregledam (bio je full novi) i dostavljen meni.

Prodavac je tvrtka, dakle nije lik osobno slao

evo iskustva sa vecim paketicem
imam hrpetinu malih ovo je prvi za sada koji je isao sa placanjem poreza
Staro 25.07.2009., 04:02   #515
hitsugaya10
Premium
Moj komp

hitsugaya10's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Pozdrav.

Imam jedno pitanje u vezi svega ovoga, novi sam i na forumu i na eBay-u.
Naime, kupio bih si Nokiu N97, a vidim da su cijene od 550-700$. Kad se preracuna, skoro pa upola cijene nego kod nas (VIPnet i Mobis 5999 kn, gledao prekjucer..)
Sad, da mi uracunaju neki PDV i carine, kontam da ce me i dalje izaci jeftinije nego kod nas... E sad, posto je to dost novi telefon, a ima ih hrpetina na prodaji na eBay-u, jel moguce da su to neke prevare, scamovi?

Da zelim kupiti, recimo cijena 600$, od osobe sa odlicnim feedbackom itd.itd...sto mogu ocekivati sve? ....tu mislim na one fore s dogovorima s prodavacem da mi salje kao poklon, itd... to nije velika kutija, ali dosta para (za mene) je u igri...

Jos jedno pitanje: na vecini mobitela u info pise "U.S. version", da li ce to raditi i kod nas ako je otkljucan, posto je quad band telefon?
Eto, hvala na info
Staro 25.07.2009., 16:04   #516
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Da li je netko slučajno našao nešto slično poput DealExtremea sa FreeShipingom?
Imas njihovu konkurenciju. Isto poslovanje, besplatna postarina.

http://focalprice.com/

http://www.bestofferbuy.com/

Osobno ih nisam probao, ali sam cuo od mnogih da nisu losi.
Staro 27.07.2009., 20:51   #517
Sinisazg
Premium
Moj komp

Sinisazg's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor hitsugaya10 Pregled postova
Pozdrav.

Imam jedno pitanje u vezi svega ovoga, novi sam i na forumu i na eBay-u.
Naime, kupio bih si Nokiu N97, a vidim da su cijene od 550-700$. Kad se preracuna, skoro pa upola cijene nego kod nas (VIPnet i Mobis 5999 kn, gledao prekjucer..)
Sad, da mi uracunaju neki PDV i carine, kontam da ce me i dalje izaci jeftinije nego kod nas... E sad, posto je to dost novi telefon, a ima ih hrpetina na prodaji na eBay-u, jel moguce da su to neke prevare, scamovi?

Da zelim kupiti, recimo cijena 600$, od osobe sa odlicnim feedbackom itd.itd...sto mogu ocekivati sve? ....tu mislim na one fore s dogovorima s prodavacem da mi salje kao poklon, itd... to nije velika kutija, ali dosta para (za mene) je u igri...

Jos jedno pitanje: na vecini mobitela u info pise "U.S. version", da li ce to raditi i kod nas ako je otkljucan, posto je quad band telefon?
Eto, hvala na info
Preko Ebay-a ti je najgora opcija kupovati mobitele. Sad cu ti reci zasto:

Kupujem preko ebay-a vec relativno dugo, i skoro svaki paket je bio otvaran (cak su i flash memoriju za rutere mi raspakirali). Na takve sitne stvari nisam nikad placao carinu (do 300kn vrijednosti se ne placa carina).

Ukoliko si jos iz Zagreba, u carinarnici Zagreb u branimirovoj, postoji jedna bakica isfrustrirana svojim zivotom pod nazivom: Jadranka Posavec! (googleaj malo o njoj - cak postoji i filter za nju!). Ako ti dodje paket kod nje u ruke, moli boga da ti ga posalje na tvoju adresu bez prethodnog natezanja!

Druga stvar, ako ti na carini ulove mobitel u paketu (desilo se mojim kolegama), a pogotovo ako ti ga navedena osoba otvori, osim racuna trazit ce te i dopustenje neke (sad pucam napamet nisam siguran kako pise) "telekomunikacijskog operatera" DOZVOLU za uvoz mobitela. To naravno ne mozes dobiti NIKAKO - mobitel ti se vraca prodavacu. Desilo se to u jednom slucaju za iPhone, a drugi ne mogu se sjetit koji je (neki Samsung).

Tako da se i ti i drugi pazite ovakvih stvari. Ako vas sta drugo zanima, slobodno pitajte tu, budem odgovorio ako znam.

Pozdrav!
Sinisazg je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2009., 22:08   #518
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Citiraj:
Autor Sinisazg Pregled postova
dopustenje neke (sad pucam napamet nisam siguran kako pise) "telekomunikacijskog operatera" DOZVOLU za uvoz mobitela. To naravno ne mozes dobiti NIKAKO - mobitel ti se vraca prodavacu.
Pozdrav!

Ta dozvola je potrebna samo ako se mobiteli (telefoni) uvoze za daljnju prodaju odnosno ako nisu namjenjeni za osobnu upotrebu.

Ako je pak gore navedena i opće poznata gospođa tražila takvu ili sličnu dozvolu, a radilo se o jednom komadu mobitela, onda je postupila protivno zakonu.

Znači za uvoz jednog mobitela za osobnu upotrebu ti ne treba nikakva dozvola.
Staro 27.07.2009., 22:31   #519
Sinisazg
Premium
Moj komp

Sinisazg's Avatar

Citiraj:
Ta dozvola je potrebna samo ako se mobiteli (telefoni) uvoze za daljnju prodaju odnosno ako nisu namjenjeni za osobnu upotrebu.

Ako je pak gore navedena i opće poznata gospođa tražila takvu ili sličnu dozvolu, a radilo se o jednom komadu mobitela, onda je postupila protivno zakonu.

U zakonu da, u praksi ne. Probano i preko toga sto si ti rekao - nije uspjelo. Mi ti na svojoj carinarnici imamo kauboje.

Zaliti se ne mozes, zato sto navedena osoba je predsjednica carinskog sindikata i niko joj nista ne moze. (valjda ce jos malo pa u mirovinu)
Staro 27.07.2009., 22:38   #520
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Citiraj:
U zakonu da, u praksi ne. Probano i preko toga sto si ti rekao - nije uspjelo. Mi ti na svojoj carinarnici imamo kauboje.

Zaliti se ne mozes, zato sto navedena osoba je predsjednica carinskog sindikata i niko joj nista ne moze. (valjda ce jos malo pa u mirovinu)
postoje i druge carinarnice i ispostave u Hrvatskoj, pa se to vrlo lako može riješiti (zaobići) ako je stvar baš tako zagustila.
Staro 27.07.2009., 23:05   #521
Sinisazg
Premium
Moj komp

Sinisazg's Avatar

Citiraj:
postoje i druge carinarnice i ispostave u Hrvatskoj, pa se to vrlo lako može riješiti (zaobići) ako je stvar baš tako zagustila.
Zaista je tako. Na druge carinarnice ne mozes, jedino ako nemas negdje drugo prebivaliste izvan zagreba pa da ti se ne salje na tu carinarnicu
Staro 27.07.2009., 23:29   #522
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Pa postoje valjda neki rođaci, tete, stričevi, prijatelji ...

pa članovi foruma, pa...
Staro 27.07.2009., 23:46   #523
Sinisazg
Premium
Moj komp

Sinisazg's Avatar

Citiraj:

pa članovi foruma, pa...
Hehe...to je vec sasvim druga stvar .
Staro 28.07.2009., 18:10   #524
hitsugaya10
Premium
Moj komp

hitsugaya10's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:

pa članovi foruma, pa...
Hehe, a cuj da poznam nekog ovako, rijesio bih to. Iz Osijeka sam, ali isto ne znam jel i ovdje zajebavaju. Imam neke rodbine u Njemackoj, ali ista stvar mi dodje, slali mi oni iz Njemacke ili ovi preko eBaya, jel isto moram platit tu carinu i porez, zar ne?
Staro 28.07.2009., 18:16   #525
Sinisazg
Premium
Moj komp

Sinisazg's Avatar

Citiraj:
Autor hitsugaya10 Pregled postova
Hehe, a cuj da poznam nekog ovako, rijesio bih to. Iz Osijeka sam, ali isto ne znam jel i ovdje zajebavaju. Imam neke rodbine u Njemackoj, ali ista stvar mi dodje, slali mi oni iz Njemacke ili ovi preko eBaya, jel isto moram platit tu carinu i porez, zar ne?
Da ako se radi o predmetu vece vrijednosti od 300kn (oni procjenjuju na oko ). Sad ne znam kako kod tebe na carini rade ljudi i koji im je sistem, al kod nas ti nije vazno jel to dobivas od fizicke ili pravne osobe, sve ide pod isti kalup, jer znaju da vecina prodavaca sa ebay-a salju kao da je gift i kao fizicka osoba (isto kao da ti salje rodbina iz Njemacke).
Staro 29.07.2009., 11:24   #526
e1ectra_one
Creepshow
Moj komp

e1ectra_one's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Da ako se radi o predmetu vece vrijednosti od 300kn (oni procjenjuju na oko ). Sad ne znam kako kod tebe na carini rade ljudi i koji im je sistem, al kod nas ti nije vazno jel to dobivas od fizicke ili pravne osobe, sve ide pod isti kalup, jer znaju da vecina prodavaca sa ebay-a salju kao da je gift i kao fizicka osoba (isto kao da ti salje rodbina iz Njemacke).
nepali ni to da citiram tetu jadranku "carina nepoznaje poklon"
e1ectra_one je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2009., 15:31   #527
matsx
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Danas mi došla 2 flat kabela za LG KG800. Carinarnica Split. Na omotnici žig "oslobođeno od plaćanja carine". Platio 22$ s poštarinom preko Ebaya.
Paket je poslala firma, napisali su "gift", opis pošiljke "phone accessories", a vrijednost paketa 1$ (to ih nisam tražio, sami napisali)

Stiglo uredno na kućnu adresu.
matsx je online   Reply With Quote
Staro 29.07.2009., 18:18   #528
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp

Mortal's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Meni su slali monopod za fotoaparat, a na kutiji GIFT i COMPUTER accesories

Već imaju praksu ljudi koji to šalju

Ryzen 7 2700X
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
2x 8gb Crucial
B450 Aurus Elite
Segate 500GB Server edition
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
GTX 1060
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad

1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0

i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70

Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m

Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2009., 02:42   #529
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Sad još jedno i pol pitanje

Dakle, ako itemu piše pod postage ovo:

Dali je to točna poštarina (10 funti) ili "otprilike", pa može i skuplje ili jeftinije ispasti ta poštarina?

Nadalje, ako item zaglavi na carini, i nakon toga se riješi, tko dostavlja paket do mene?
Dakle, ako seller pošalje nekom službom paket, zaglavi na carini, riješi se i paket treba nastaviti dalje do buyera, tko preuzima taj paket da ga dostavi buyeru?

BTW, jel ovo mene oči varaju ili ja vidim da je funta oko ~9 kn (pa i ispod)? (nisam pratio tečaj funte godinama).
Staro 02.08.2009., 04:07   #530
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Sad još jedno i pol pitanje

Dakle, ako itemu piše pod postage ovo:

Dali je to točna poštarina (10 funti) ili "otprilike", pa može i skuplje ili jeftinije ispasti ta poštarina?

Nadalje, ako item zaglavi na carini, i nakon toga se riješi, tko dostavlja paket do mene?
Dakle, ako seller pošalje nekom službom paket, zaglavi na carini, riješi se i paket treba nastaviti dalje do buyera, tko preuzima taj paket da ga dostavi buyeru?

BTW, jel ovo mene oči varaju ili ja vidim da je funta oko ~9 kn (pa i ispod)? (nisam pratio tečaj funte godinama).
Da ti odgovorim na pitanje...Kad sam prosle godine kupovao receiver iz siga(također je bilo u UK),procedura je bila takva da je prodavač provjerio za najjeftiniji nacin pošte a da ima tracking(da možeš preko weba ili telefona kod kurirske kuće provjeriti gdje ti je paket).
Izbor je pao na DHL Road Truck delivery(15-20 dana doslo je za 14 )
Mene je koštalo 50funti dostava dok su ostale kurirske kuće imale otprilike 2x vecu cijenu a recimo 2 dana brza dostava sto bar meni ne igra nikakvu ulogu...

Da odgovorim na pitanje carine.Kada je paket stigao kod nas(znaci stigao je u DHL-ovu poslovnicu) i oni nakon toga nose na carinu.E sad,oni tebe zovu i pitaju te da li bi ti htio da oni posreduju pri carinjenju paketa ili ces ti sam to rjesavati.Ja sam pristao i poslali su mi papir koji potpises i vratis preko faksa/ili scan+mail kombinacije...nakon sto je carina završena oni ti javljaju iznos(meni je carinjeno isti dan uplate iznosa carine u roku od 3h)te nakon toga oni ti to dostavljaju na kucnu adresu.S time da ja imam veliku pohvalu za DHL jer su me nazvali dan prije dostave da provjere da li ce biti nekoga doma a posto nikog nije bilo kod kuce ja sam dogovorio s dostavljacem da paket ostavi kod stare na poslu(makar je to ~6km od moje kuce) i jos je stara potpisala umjesto mene i rijeseno.

2 primjer je bilo narucivanje futrola za mobitele od brusene koze,stiglo u malo vecoj omotnici bez ikakve carine i to za rekordnih 7dana(s obzirom da dostavljač ima free shipping cudi me kako je iz Hong Konga stiglo tako brzo )
Nadam se da necete umrijeti citajuci ovaj post i nadam se da sam pomogao...

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2009., 08:44   #531
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor micek_kc Pregled postova
2 primjer je bilo narucivanje futrola za mobitele od brusene koze,stiglo u malo vecoj omotnici bez ikakve carine i to za rekordnih 7dana(s obzirom da dostavljač ima free shipping cudi me kako je iz Hong Konga stiglo tako brzo )
A meni bilo čudno kad mi je zadnji paket iz Hong Konga stigao za 11 dana. Inače im treba od 15 do 21 dan.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2009., 10:44   #532
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
A meni bilo čudno kad mi je zadnji paket iz Hong Konga stigao za 11 dana. Inače im treba od 15 do 21 dan.
Naručivao sam iz Hong Konga sve i sva, od memorija, memorijskih kartica, baterija, raznih đinđi minđi za ženu i sve je uvijek stizalo za 7-9 dana. Nevjerojatno ali istinito, duže sam čekao pakete iz Engleske.

Nego čitam linkove o Jadranki Posavec iz carinarnice i bivam šokiran šta žena radi. i nitko joj niš ne može.
Srećom do sada nisam ni jedan jedini put platio carinu, a svega jedanput su mi otvarali paket i provjeravali kaj je unutra.
Staro 02.08.2009., 11:00   #533
Sinisazg
Premium
Moj komp

Sinisazg's Avatar

Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Naručivao sam iz Hong Konga sve i sva, od memorija, memorijskih kartica, baterija, raznih đinđi minđi za ženu i sve je uvijek stizalo za 7-9 dana. Nevjerojatno ali istinito, duže sam čekao pakete iz Engleske.

Nego čitam linkove o Jadranki Posavec iz carinarnice i bivam šokiran šta žena radi. i nitko joj niš ne može.
Srećom do sada nisam ni jedan jedini put platio carinu, a svega jedanput su mi otvarali paket i provjeravali kaj je unutra.
Imas srece onda sto ti tako brzo dolazi. Ja sam isto tako narucivao upravo takve stvari ko ti, ali uvijek 15-21 dan. Nije da mi se ikad zurilo, tako da je svejedno, samo da stigne kako treba .

A sto se tice doticne, ja sam imao samo jednom sa njom problema kad mi je za MP4 player slala carinsku prijavu. Na kraju sam joj faksirao racun sa PayPal-a i bilo je oslobodjeno carine i stiglo kuci odmah nakon par dana.
Staro 02.08.2009., 23:28   #534
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Citiraj:
Druga stvar, ako ti na carini ulove mobitel u paketu (desilo se mojim kolegama), a pogotovo ako ti ga navedena osoba otvori, osim racuna trazit ce te i dopustenje neke (sad pucam napamet nisam siguran kako pise) "telekomunikacijskog operatera" DOZVOLU za uvoz mobitela. To naravno ne mozes dobiti NIKAKO - mobitel ti se vraca prodavacu. Desilo se to u jednom slucaju za iPhone, a drugi ne mogu se sjetit koji je (neki Samsung).

Tako da se i ti i drugi pazite ovakvih stvari. Ako vas sta drugo zanima, slobodno pitajte tu, budem odgovorio ako znam.

Pozdrav!
Citiraj:

Ta dozvola je agencije za telekomunikacije, moze se dobiti - i činjenica da je jedan uređaj i za osobnu opremu ne oslobađa potrebe za dozvolom (s razlikom što uređaj koji je službeno na tržištu ju mora imati). Ako je uređaj u prodaji u Hrvatskoj, atestiran, onda to nije neki problem no ako nije onda ćete teško/nemoguće uvesti.
Sve u svemu osobni dojam je da u većini slučajeva kupnja mobitela preko interneta a modela koji su i na našem tržištu nije isplativ potez

Zadnje izmijenjeno od: Munjara. 02.08.2009. u 23:45.
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2009., 23:54   #535
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
MIslim da sam ja iz Hong Konga uzimao cooler za matičnu staru DFI nf4...dosao je za 2 tjedna. Dok recimo, tenesice iz amerike su stizale i za oko 8-10 dana. Nevjerovatno...
Slušalice za Nokiu su jednom mjesec i sitno dana dolazile, to je baš bilo užasno.

o.t. koliko je % carinjene?Znam da je iznad 300 kn carinjenje, ali me zanima postotak...30%? Moram nosač motora za civik(c)-icu naručiti. Kod nas je 900 kn, a ovako bi me bez carine došao 300tinjak kuna.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2009., 09:12   #536
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

ovih 300kn svi uzimate kao apsolutno - međutim 300kn vrijedi samo za one narudžbe koje pošiljatelj šalje bez naknade (što bi se odnosilo samo na poklone a to sve ove stvari koje narucujete nisu), drugim riječima ovisno o procjeni i volji carinika carinu možete platiti i za narudzbu vrijednu 50kn.
druga stvar je sto se uglavnom sitnicama i jeftinijim stvarima bne zamaraju.
Kad se pak govori o carini onda se misli na carinu (čija stopa ovisi o pojedinom artiklu, pdvu te carinskoj naknadi (10tak kn) no trošak se penje još i na plaćanje našoj pošti dostavu i slanje novaca ili špediteru svega i svačega.
Carini se vrijednost (artikl + poštarina)

Zadnje izmijenjeno od: Munjara. 03.08.2009. u 09:25.
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2009., 11:50   #537
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
upravo stiglo...covjek rekao za 7-14dana doslo za 8...

koverta

pažljivo umotan sadržaj prema mojem zahtjevu zbog "pažljivih" ruku u pošti...

i sadržaj...mislim da sam trenutno jedini vlasnik ocz blade kita u nas
btw to je low voltage(1.8v) serija...

Ok sad cinjenice oko poste:
Cijena:99$+10$ shipping
Navedena cijena:40$ s time sto gore shipping ne piše
Navedeno kao gift.
Carina: 0kn
Znaci stiglo je za 8 dana iz SAD-a i sve cisto ok...jedino sto jos nisam stavio u komp jer cekam da se torrent skine do kraja

Ovo je vec 5 ili 6 paket koji sam primao i samo je jedna stvar (receiver vrijednosti +2500kn i jos s time sto paket ima 19kg)je bila carinjena,a bilo je stvari u cijenovnom rangu od 30ak$ do 250$

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2009., 11:18   #538
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp

Mortal's Avatar

Evo vražji carinici! Lijepo na carinskoj deklaraciji piše vrijednost 225kn i piše da je kompjuterski dio (tipkovnica) i svejedno mi naplate porez 51kn!!

Nema pravila do koliko kuna se ne naplaćuje. Jednostavno kada vide veći paket odmah naplate!

Ryzen 7 2700X
2x 8gb Crucial
B450 Aurus Elite
GTX 1060
Kensington Duo Wawe Pad

1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w

i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70

Battery grip
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m

Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2009., 11:44   #539
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ja sam u iscekivanju dvije dostave. Jedna zvucna X-Fi i jedne cvike polarized sunglasses. Prpa me jedino za zvucnu jer je u origigi kutiji i izgleda dosta velika.

Valjda nece.

Edit: Zvucna 46$, cvike 9,95$

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera

Zadnje izmijenjeno od: nino. 14.08.2009. u 11:57.
nino je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2009., 11:46   #540
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp

Mortal's Avatar

Koja ti je vrijednost?

Ja sam si mogao ovo u sloveniju naručit ali je bila mala vrijednost pa nisam i ipak me carinili

Ryzen 7 2700X
2x 8gb Crucial
B450 Aurus Elite
GTX 1060
Kensington Duo Wawe Pad

i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70

Battery grip