|
![]() |
#631 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
@darq.. nijednog jer su preskupe igracke bili i jos uvjek jesu, al sad je barem cijena na razumnu razinu dosla. Ali ako inzistiras evo nabacimo okladu neku, ja kupim nekog novog 30/60gb mlc samsunga/indilixa il intela posto ga planiram uzet tak i tak krajem ljeta (al to nebi bilo fer bas) sad te izvrtimo testove i sta vec hoces i ako ima stvarne razlike u korist starog slc nasuprot novog mlc, tvoja oklada, ako ne moja ![]() @dh... 152$ za 30gb mi je puno previse posto ne moze biti u raidu jer esxi ne zeli radit s raid poljima na ich*r kontrolerima, a iskljucivo zbog toga mi treba ssd tipa intela posto se obicni diskovi guse ko blesavi. Tak da je ovo najjeftinija i najbezbolnija opcija zapravo cini se.
#632 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Vrtio ESX par mjeseci i ne izgleda mi kao da su previse diskovno zahtjevni ... jedan manji Vertex bi bio vrlo vrlo dovoljan ![]() Kad se uzme da je ESXi jos "tanja" verzija, stvarno ne vidim potrebe za nekim ultra-mega-uber Intelom (a cisto sumanjam da imas paralelno spojeno vise od 20-30 virtualki na njega). Sto se obicnih diskova tice ... pa oni se guse kad pokrenes dvije stvari na njima, a kamoli 5-10 paralelnih radnji. Bilo koji bolji SSD ovo obavlja sa lakocom, a 99% sam siguran da nitko s ovog foruma ne bi skuzio razliku u normalnom svakodnevnom radu (ESXi npr.) izmedju Intela, OCZ-a ili Samy-a. IMHO bacanje para, ali svatko ima svoje veselje.
#633 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@ antrax: hvala na odgovoru, pitam čist informativno da znam koliko imate iskustva s SSD-ovim ako netko smatra da je za 1200 kn moj Super Talent MasterDrive SX 64 GB (novi Samsung PB22-J, OCZ Summit) bolji izbor od darQ-ovog starog Samsunga SLC neka slobodno pošalje PP da se dogovrimo za zamjenu |
![]() |
![]() |
#634 | |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
ja i brat smo do sad probali dva slc-a i jedan mlc... bez obzira na masivne vrijednosti sekvencijalnih čitanja kod mlc-a koja su tak i tak nebitna u svakodnevnom korištenju, na mlc-u pisanja znaju strahovito padati...isto tak, vrijednosti testova se svako malo izmjenjuju i nisu konstantne...dok kod slc-a sve to jako lijepo i uredno izgleda, performanse su uvijek godovo identične, i vrijednosti pisanja ostaju uvijek gotovo iste.... govorimo o padu od oko 40-50 mbps kod mlc-a i varijacijma od oko 1-2 mbps kod slc-a... naravno, govorim o write-u, čitanja kolko tolko ostaju konstantna cijelo vrijeme ![]() isto tak sam vidio i jako blesave rezultate za rabljene vertexe i intele: http://forum.notebookreview.com/show...postcount=7174 kod mog i ranijeg slc-a tog nije bilo ![]() |
|
![]() |
![]() |
#635 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ekipa,ak ko zna koji ima kontroler? http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=161011 Tražim po netu,al niš ne nalazim |
![]() |
![]() |
#636 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() edit: nisam vise siguran, mislio sam da je ovo onaj stari model.. |
|
![]() |
![]() |
#637 |
Premium
|
http://www.pcbuyersguide.co.za/showthread.php?t=10299 našel neki review..a daj nemoj me...kaj si ziher da je jmicron? koja koma... ![]() kaj može ko još potvrdit? |
![]() |
![]() |
#638 |
Premium
|
Ako me sjećanje dobro služi Europe II je s Indilix kontrolerom (kao OCZ Vertex), a Europe III je 100% s novim Sansung kontrolerom. |
![]() |
![]() |
#640 |
Premium
|
Evo ga,Muskhin Europe 2..može koji komentar ![]() Isključil indexing,superfetch,defrag...ima još kaj bi trebalo iskopčat?tnx friški winsi 7 @dh41400,kak da dobijem gore reze kaj si stavil? ![]() Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 28.07.2009. u 19:49. |
![]() |
![]() |
#641 |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#642 |
Premium
|
Mislim da bi rezultati mogli biti i bolji za SSD-e s Indilix kontrolerom, al to je navodno jer taj Mushkin imaju neki stariji firmware. Uglavnom ako je zvonac zadovoljan s radom SSD-a neka se ne sekira oko tih testova. |
![]() |
![]() |
#644 |
Señor Audiophile
|
Ukljuci Write cacheing (u Properties od diska). To bi trebalo pomoci, premda je upitno koliko to u stvarnom svijetu pomaze. BTW cist ok su rezultati. Bitno je kako on radi u svakodnevnim zadacima ...
#647 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
#648 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A još zdravije je potpuno isključiti disk, onda će poživjeti najduže... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#650 |
LateralusX
|
Zadnje izmijenjeno od: DeadMan+. 28.07.2009. u 23:18. |
![]() |
![]() |
#653 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#654 | |
LateralusX
|
Citiraj:
![]() a kladim se da je razlika u radu na njima neprimjetna... kao sto rekoh, rezultati su ti ![]() |
|
![]() |
![]() |
#655 |
Premium
|
Ma mislim da bi trebal novi firmware puknut gore,dok bi ga uspio nać,i da bi još to bolje išlo.Al istina,mislim da svaki bolji ssd nebi uspio naterat do krajnjih granica radi kontrolera u lapu,tak da i ovo je i više neg odlično.Ak ko zna di bi mogel novi firm skinut,bil bi zahvalan..tnx |
![]() |
![]() |
#656 |
Premium
|
ako stavim novog intela na ich7-m, da li bi bilo penala igdje osim na SEQ READ? (sve ostale vrijednosti su ispod SATA1 propustnosti) |
![]() |
![]() |
#657 |
Señor Audiophile
|
Ukratko, u svakodnevnim zadacima, ne. Osjetit ce se tek u nekim "vecim" radnjama nedostatak "punokrvnog" kontrolera, kao npr. teski Random read i veliki multitask. Najjednostavniji odgovor za ovo ti je npr. Crystaldiskmark (Random 4K promet) ... guglaj malo razliku izmedju ICH7-M i ICH9 kontrolera na ovom benchmarku s SSD diskovima. BTW nisu samo MB/s u igri kod koitrolera ... IMHO daleko bitnija su vremena odziva u odredjenim situacijama.
#658 |
Premium
|
Imam priglupo pitanje,ukratko,dal trebam isključit page file ak imam ssd u laptopu?Pošto nailazim i na to da neki preporučuju..tnx Kaje ko probal ovo? ![]() Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 30.07.2009. u 00:58. |
![]() |
![]() |
#659 |
Señor Audiophile
|
Dakle ovako, o Page file-u na SSD-u. Sto se tice MFT-a, bilo je vec govora i bencheva o tome pred par mjeseci (1, 2, 3, 4) ![]() Postoji samo jedna caka ... disk s MFT-om nije bootabilan.
#660 |
Premium
|
Za one koji neznaju novi firm za muskhin e2,i postupak inst. http://forums.prophecy.co.za/f184/mu...part-ii-75595/ Evo testovi sa novim firmware-om.. Mada mi ovaj benchmark u hd tune čudan ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 30.07.2009. u 17:21. |
![]() |
![]() |
|
|