|
![]() |
#901 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Stojim na Gilbertovoj strani... Nisam protiv rabljenog, nikada nisam ni bio, ali radije bih uzeo HD4770 novu, nego nešto što je jače za iste pare ili čak malo manje para rabljeno. Treba stavit sve na vagu. Ne volim kada se priča da nije važno koliko se kartice griju. Naravno da je važno. Pogotovo za one koji žele imati tiho računalo. A pogledajte sad segment o kojem se raspravlja, mislim da se tu ne isplati ganjati HD4870 spram HD4770, da, bit će par postotaka bolje, al 200kn razlike brat bratu, puno je... Isto tako ne treba biti prezaokupljen hardverom, nego treba gledati i na igre koje postoje i na rezolucije u kojima se igra. Ja vjerujem da 90% ljudi ne igra na većojh rezi od 1680*1050 koju HD4770 odlično pokriva za sve igre. A ostali, odnosno, oni koji igraju na > 1680*1050 vjerojatno neće biti u nedoumici između HD4870 i HD4770 ili neznam 250GTS nego će kupiti ''nešto'' za najmanje 2000kn i mir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
I šta na kraju ispadne,da su 4830-4850-4770 kartice identičnih performansi cijene unutar 50kn ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Osobni opis - pitaj me
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#906 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Banned
|
Naravno da ne,dugo sam se bavio ovisnošću širine sabirnice,sa brzinom memorije - odnosno čak sam i napisao jednom momku mali osvrt na utjecaj i forsiranje bandwidtha na performanse u igrama,pa mi je sam taj fenomen jako zanimljiv što se radi,i naravno - što se radilo. Da si dobar prema meni dao bi ti par chartova ![]() ![]() ![]() Glupe priče ova clockana,je zapravo ova na defoltu,pa se ta clocka,na kraju dođeš do GTX295,a kreneš valjda sa 7300GT. Ne zanimaju me takve rasprave i sve manje u njima sudjelujem. ![]() @mcG - kužim. ![]() Vratimo se na temu,samo da kažem,mcG - nije to tako davno bilo,sa tim problemima mislim,da ih ne bi trebalo iznijeti i otvoreno reći,pa nije to neka tajna. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Pa znam da nije bilo davno, niti sam ja to tajil. Ako ne radi - ne radi, a i svi mogući forumi su odma puni negodovanja, tak da teško more ostati tajna. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ali si ti jedan od rijetkih koji ce priznati da mu nesto kod ATIa ne radi kako treba, barem na ovom forumu. A ostavljaju te na zivotu samo zato sto se ne pjenis previse oko toga, flegma teska ![]() nego oni nvidia % o kojima se prica....treba malo i citati, nikada nije usporedba s nekim direktnim prethodnikom nego s par brojava starijim driverima. A oni brojevi su ostvarivi na nekim divljim rezama i postavkama pa se desi da je kartica na najvecoj rezi s maksimalnim filterima davala 3 FPS a sada daje 5. Naravno i dalje je neigrivo ali postotak je pravi. Ali recimo ostaje cinjenica da se u nekim naslovima s mjesecima dobilo poprilicno. Opet, ne sa svim karticama jednako. No recimo grid koji je u svakom tom nvidia nabrajanju naslova radi sigurno 20% brze danas s 9600gt nego sto je to bio slucaj kada se kartica tek pojavila. Testirano u kanti s istim procom koji sam tada imao tako da nije u tome stvar. Vjerujem da ima jos takvih slucajeva s drugim modelima i naslovima. To sto nam svaki driver ne moze karticu pretvoriti u onu od 4000kn....jebat ga, sta ocekujete? Da vam s instalacijom drivera jos i € ispadaju iz coolera? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#910 | |
Banned
|
Citiraj:
Ne pušim to previše,to ti je ista stvar kao i AGP hotfix koji je ATi dokazano copy,pasteao,i nijedan nije ispravio probleme snažnih ATi kartica u AGP izvedbi,a problem je hardverski,od GART-a,do strujne regulacije i napona same kartice,pogotovo x1950pro,2600 i 3850 serije,na mnogim,a posebno nforce AGP pločama,nikad to nisu priznali,nego su uvijek jedno te isti hotfix spektakularno stavljali. To što sam im zaklao tech support prosvjednim notama skupa sa jedno 200 ljudi koje sam po netu pronalazio,to je tek priča za sebe,do toga da su mi savjetovali da se maknem sa nforce3 250gb chipseta,ma taman posla. Tako ovi lupetaju te postotke u koje valjda nitko ne vjeruje,točno to šta si napisao,sa 30 eventualno fps na 32,i ispadne živi spektakl,7 posto,vrištaona.. Dobro,30 je veoma igrivo,ali zašto nikad ne kažu okruženje u kojima je postignut dotični improvement ? Daleko sad od toga da GTA4 ne radi bolje sada nego kada je izašao,ali igra je patchana,nije sve u driverima,po meni čisti spektakl,radi 1,2 frejma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#912 | |
Banned
|
Citiraj:
Ova je carska,svaka im čast. ![]() ![]() Da ne ispadne dosadno,ima i nvidija magarca za trku : ![]() Brutalan pomak,ajmo sad biti jako pametni pa reći ovako,na 100 fps,1% je 1 fps,koliko je onda u 3pm,1% ili 2% poboljšanje na nekakvih 30fps? To je naime razlika tu,2.3% u far cry2,odnosno sa 15% skočila je na značajni boost od 17.3%,dakle 2.3%, koliko je to fps,da čujem sada? ![]() Koje su ovo sve priče za malu djecu,smiješno. Negdje ti dodaju,negdje ti uzmu,na kraju profitira - nitko osim njih samih. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 13.07.2009. u 20:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Banned
|
http://enthusiast.hardocp.com/articl...GVudGh1c2lhc3Q Izgledaju jednake,ovisno o igrama - čisto stvar optimizacije i preferencije korisnika za ATi-jem ili nvidijom. Negdje do izražaja dođe brža memorija, negdje duplo šira sabirnica. Zanimljivo u svakom slučaju,unutar 100kn imamo dva odlična proizvoda u mainstream segmentu. Ova 4870 koja se pojavila za 840kn nam samo smeta ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Osobni opis - pitaj me
|
nemoj tako. ipak je sranje od 128 bita........... ![]() nego, mene najvise zanima rezultati gainwardove 4850 GLH, a.k.a. sut karta gainwardu iz atijevog tabora. uskoro bi trebalo biti gotovo testiranje omege, pa i da vidimo gddr5 na 256bita VS gddr3 na 256bita, na istim karticama, u nesto nizem rangu.
![]() |
![]() |
![]() |
#916 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() Da,3 kartice,nisam spomenuo 4850.Super situacija kako god okreneš,nikad to nismo imali tako. ![]() @kaiser - za tvoj monitor i proc - prava grafa.Samo udri. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Da ne otvaram novu temu...ev prije 3 dana kupio XFX HD4870 512MB DDR5 grafu.Prije sam koristio Sapphire 3870X2 sa kojom sam sa procesorom intel core Q6600 (klokan na 3.0GHz) na 3D marku '06 dobival 16000 bodova.Grafu sam kupio novu neotpakiranu,stavio je u komp,nis nisam mijenjo,pokrenuo winse,preko add remove programs izbriso stare drivere,instaliro nove 9.6 i pokrenem 3D Mark '06 i sve se odvrti,pogledam rezultat,14700 bodova.WTFF.Kak je moguce da sam sa slabijom grafom 3870X2 dobivo dosta vise bodova na istim postavkama od 4870ice koja treba bit jaca od ove.I jucer navecer nakon 2sata igranja CoD4 opet ovak bezveze idem pokrenut 3D mark i ono duplo bolje onaj prvi test odvrti neg prekjucer(al samo prvi,nakon prvog se opet "spustila")i dobijem 15400 bodova.Sta krivo radim?Jesam li trebo uninstalirat drivere preko driver cleanera da se ovi novi ne sukobljavaju s novima?Jel je grafa ispravna ak se to dogadja?Il ak je mozda nes drugo plz recite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#919 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Ko kaže da je 3870x2 slabija? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Osobni opis - pitaj me
|
ah, slatke muke sa sintetikom..........
![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
čista statistika
|
![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() kao da imaju konstantnu potrebu opravdavat i branit svoje gtxxxxX2-ice i slično. kompleksi :P pređite svi na ati i svijet će biti ljepše mjesto ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Banned
|
Začudio bi se rezultatima koje dvoglavi starac postiže i dan danas u igrama, za 600kn imaš karticu sa kojim na 1920 igraš sve igre bez trzanja,meni dosta. ![]() ![]() U 3D marku nema teorije da srušiš razera recimo,pa se ne treba ni truditi,a osobno mi je neshvatljiv i prelazak na 4870 za igre. Jedino ako ti je pravila probleme,kao meni moja. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Pozz! Evo novi sam clan , i imam odmah jedno pitanje isplativosti. Trenutno posjedujem AMD 6000X2 , 8800gt , 3gb rama i sad me zanima da li mi se isplati prodat 8800gt i uzet nesto jace tipa gtx 260 , 275 ili 4890. Igram na 1280X1024 jer mi monitor ne podrzava vecu rezoluciju ( samsung 940bf) Preferiram Nvidiu, jer sam do sad uzimao samo nju , ali ako je bolja 4890 onda bi isao na nju. Hvala na odgovorima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#926 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Ja evo trenutno imam 8800GT i dosta sličan procesor tvome. Igram igre normalno na dosta jakim postavkama, cak i na 1600x1200...kod te velicine monitora ti se neisplati uzimati drugu grafu, tj., 8800gt je dosta jaka sto se te rezolucije tice. čeers ![]() @gregse: sry ![]()
![]() |
![]() |
#929 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
|
|