|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
(riješeno) Pomoć ATA-SATA
Pozdrav svima! Nisam baš neki ekspert al evo. Imam u kompu 2 harda ATA, rade normalno, sada sam kupio još jedan SATA hard Western digital. I nikako mi ga PC ne želi očitati. Neznam di je i u čemu problem. Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Koji PC? Definiraj "I nikako mi ga PC ne želi očitati.". Bios ili windoze? Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ni u BIOS-u ga ne prepoznaje, koliko sam uspio vidjeti, ni windowsi ga ne prepoznaju, kao da ne postoji. P.S. slobodno me izmuči al na kraju nadam se da će biti vrijedno toga ![]() PC Intel Celeron 2.0 GHz unutra su Samsungov i Hitachijev hard disk. Matična je MSI neznam točno koja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Desni klik na My computer---->manage--->Disk managment Sta kaze? I jopet. Koji PC? Koja ploca? Ispuni opciju "Moj komp" kad ju nadjes. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Evo editao sam koji komp imam, neznam što još treba bitno. Disk menagement veli da su unutra ova dva taj prvi disk od 160 gb podjeljen na dvije particije i drugi disk koji je 120 gb ostao kao disk (E ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Dobio sam samo hard, ništa drugo, tako da nemam ni ove drivere, ni cde ni ništa slično. A ovaj kabel koji ide u matičnu mi je odvojen, znači imam onaj pretvarač iz običnog kabela napajanja u SATA napajanje i onaj mali crveni kabel koji se spaja u matičnu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
evo možda ovo pomogne, ja usput imam isto jednu bitku sa novim wd-jcem na staroj ploči tj sa pločom isto pogledaj u biosima pod Integrated pheriperials, ili ak se slično zove tu imaš opcije za postavljanje kontrolera za disk i tu negdje imaš opciju za postavljanje sata kontrolera i moraš si nač u kojem modu rade zajedno sata i pata kontroler jer kako si rekao trebalo bi bit da je samo pata uključen, to ti točno piše u manualu, e da si naveo koja je matična znao bi točno, btw komp-sig ne radi EDIT: ako nije ovo sa kontrolerom u biosima onda trebaš stavit jumper na pinove 5 i 6 čini mi se da bi radio (piše u tom guideu od gore)u sata150 modu, OPET bilo bi ljepo da si stavio koja je matična |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
I stavio bi ja koja je matična kad bi znao koja je. Jer kao što sam rekao komp nije bio moj do prije par tjedana. A frend mi ga je dao samo tako i nisam pitao, a sad ga pitam i veli da je zaboravio. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
pa ima gro stvarčica za vidit koji je model, cpuz npr. pa do toga da na pcb-u mora pisat, na svakoj matičnoj koju sam imo dosad je i na mojoj ljepo piše abit is7-e cpuz http://www.cpuid.com/cpuz.php |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Evo ga, proradilo, ovo što se trebalo u BIOSima štelati, našao sam i samo sam stavio umjesto No- Yes za Satu, ušao u windowse formatirao disk i radi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |