PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Pomoć ATA-SATA (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=151367)

dexonja 25.06.2009. 14:51

(riješeno) Pomoć ATA-SATA

Pozdrav svima!

Nisam baš neki ekspert al evo. Imam u kompu 2 harda ATA, rade normalno, sada sam kupio još jedan SATA hard Western digital. I nikako mi ga PC ne želi očitati. Neznam di je i u čemu problem.

Hvala unaprijed

nino 25.06.2009. 16:27

Citiraj:

Autor dexonja (Post 1369852)
Pozdrav svima!

Nisam baš neki ekspert al evo. Imam u kompu 2 harda ATA, rade normalno, sada sam kupio još jedan SATA hard Western digital. I nikako mi ga PC ne želi očitati. Neznam di je i u čemu problem.

Hvala unaprijed

Netreba biti expert da procitas pravila foruma.

Koji PC?

Definiraj "I nikako mi ga PC ne želi očitati.". Bios ili windoze?

Citiraj:

Neznam di je i u čemu problem.
Mi znamo, ali eto malo da te mucimo prije pa cemo odgovorit. :D

dexonja 25.06.2009. 16:40

Ni u BIOS-u ga ne prepoznaje, koliko sam uspio vidjeti, ni windowsi ga ne prepoznaju, kao da ne postoji.

P.S. slobodno me izmuči al na kraju nadam se da će biti vrijedno toga :chears:

PC
Intel Celeron 2.0 GHz
unutra su Samsungov i Hitachijev hard disk.
Matična je MSI neznam točno koja.

nino 25.06.2009. 16:43

Desni klik na My computer---->manage--->Disk managment

Sta kaze?

I jopet. Koji PC? Koja ploca?

Ispuni opciju "Moj komp" kad ju nadjes. :)

dexonja 25.06.2009. 16:46

Evo editao sam koji komp imam, neznam što još treba bitno.

Disk menagement veli da su unutra ova dva taj prvi disk od 160 gb podjeljen na dvije particije i drugi disk koji je 120 gb ostao kao disk (E:)

thopok 25.06.2009. 16:53

Installation Guide

dexonja 25.06.2009. 16:57

Citiraj:

Autor thopok (Post 1369984)

Dobio sam samo hard, ništa drugo, tako da nemam ni ove drivere, ni cde ni ništa slično. A ovaj kabel koji ide u matičnu mi je odvojen, znači imam onaj pretvarač iz običnog kabela napajanja u SATA napajanje i onaj mali crveni kabel koji se spaja u matičnu.

Elpresidente1 25.06.2009. 16:58

evo možda ovo pomogne, ja usput imam isto jednu bitku sa novim wd-jcem na staroj ploči tj sa pločom isto

pogledaj u biosima pod Integrated pheriperials, ili ak se slično zove

tu imaš opcije za postavljanje kontrolera za disk
i tu negdje imaš opciju za postavljanje sata kontrolera
i moraš si nač u kojem modu rade zajedno sata i pata kontroler jer kako si rekao trebalo bi bit da je samo pata uključen, to ti točno piše u manualu, e da si naveo koja je matična znao bi točno, btw komp-sig ne radi

EDIT: ako nije ovo sa kontrolerom u biosima onda trebaš stavit jumper na pinove 5 i 6 čini mi se da bi radio (piše u tom guideu od gore)u sata150 modu, OPET bilo bi ljepo da si stavio koja je matična

dexonja 25.06.2009. 17:04

Citiraj:

Autor Elpresidente1 (Post 1369990)
evo možda ovo pomogne, ja usput imam isto jednu bitku sa novim wd-jcem na staroj ploči tj sa pločom isto

pogledaj u biosima pod Integrated pheriperials, ili ak se slično zove

tu imaš opcije za postavljanje kontrolera za disk
i tu negdje imaš opciju za postavljanje sata kontrolera
i moraš si nač u kojem modu rade zajedno sata i pata kontroler jer kako si rekao trebalo bi bit da je samo pata uključen, to ti točno piše u manualu, e da si naveo koja je matična znao bi točno, btw komp-sig ne radi

EDIT: ako nije ovo sa kontrolerom u biosima onda trebaš stavit jumper na pinove 5 i 6 čini mi se da bi radio (piše u tom guideu od gore)u sata150 modu, OPET bilo bi ljepo da si stavio koja je matična

Probam pa ti kažem dal radi il ne.

I stavio bi ja koja je matična kad bi znao koja je. Jer kao što sam rekao komp nije bio moj do prije par tjedana. A frend mi ga je dao samo tako i nisam pitao, a sad ga pitam i veli da je zaboravio. :(

Elpresidente1 25.06.2009. 17:07

pa ima gro stvarčica za vidit koji je model, cpuz npr. pa do toga da na pcb-u mora pisat, na svakoj matičnoj koju sam imo dosad je i na mojoj ljepo piše abit is7-e

cpuz

http://www.cpuid.com/cpuz.php

dexonja 25.06.2009. 17:12

Evo ga, proradilo, ovo što se trebalo u BIOSima štelati, našao sam i samo sam stavio umjesto No- Yes za Satu, ušao u windowse formatirao disk i radi
:) hvala puno :)

Elpresidente1 25.06.2009. 17:13

nou problem:goood:

btw može pitanje:

jel ti svijetli activity led-ica kad ti radi wedejac?

dexonja 25.06.2009. 17:30

Citiraj:

Autor Elpresidente1 (Post 1370012)
nou problem:goood:

btw može pitanje:

jel ti svijetli activity led-ica kad ti radi wedejac?

Koja ledica?

EDIT:

Sry na glupoći, sad sam tek skužio. Da radi, eo sad nešto kopira i cijelo vrijeme blinka kak je aktivan.

Elpresidente1 25.06.2009. 17:33

Citiraj:

Autor dexonja (Post 1370025)
Da radi, eo sad nešto kopira i cijelo vrijeme blinka kak je aktivan.

dobro tenks

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:24.