|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Keylogger u računalu, što je to?
O=vako jeučer baš malo kopao po kasperky, i išao malo u reports i vidim da je našao neke keyloggere, pa me zanima što su oni. Evo slika, i mlom vas recite što prije!!! http://www.max-save.org/images/650161untitled.JPG Zadnje izmijenjeno od: ivanb. 21.06.2009. u 11:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Keylogger je maliciozni softver koji ti bilježi svaki pritisak tipke na tastaturi i šalje (vjerojatno) nekoj trećoj strani. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Detektirao ga je ali mislim da ga nije i obrisao.. To je od igrice virtua tennis vec sam vidio to na kompu od prijatelja imao je istu igricu i kaspersky i isto je kaspersky javljao takoder i za jos par igara nekih koje je imao.. Jedino da stavis npr. malwarebytes pa da napravis scan da vidis sta on kaze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
Dobro kaj je na kraju? Jel ga nadje ili ne? ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
I ja mislim da je to. Da je pravi keylogger vjerovatno bi bio u drugom nekom direktoriju(WINDOWS32 npr.) Skenirao sam sa dosta programa i ne nađu ništa tako da..... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | ||
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Kao sto su ti rekli probaj s nekim drugim AV programom, a jednostavno je moguce da je lazna prijava. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Naravno da je to najbolje ali ako cu ja 2-3 sata izgubit dok formatiram masinu zbog nekog malvera ili keylogera koji se moze uklonit sa nekim od scanera, stvarno nevidim potrebe za tim.
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Kao što sam rekao i prije, ne nađe meni u svakom exe fileu, nego samo od exe od igrica(tj. #rack), i to nađe samo Kaspersky, ni ad-aware ni Malwarebytes' Anti-Malware ne nađu ništa. Mogu ja napraviit format C, ali ne vjerujem da je nešto opasno. Baš ću provjeriti jeli kod drugih to isto nađe. Hvala!! EDIT: Evo provjerio sam kod prijatelja koji imaju Kaspersky, srecom kod njih isto nađe u exe od igrica keylogger, tako da sad znam da nije to samo meni. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.06.2009. u 14:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
U tom i jest stvar,jer ih se nikada ne možeš u potpunosti riješit - da to bude kao da ih nije niti bilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Pa šta sad, to je očito cijena koju mora "platit". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
only fool, not a horse
|
Citiraj:
recimo kod mene bi za 100% sigurnost trebalo: Code:
format C:\ format D:\ format E:\ format F:\ format I:\ format J:\ format K:\ ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
|
A dobro,đubar se uglavno usadi u windows folder. Osim ako si skidao fakeove sa TPB-a ![]() Imao sam neki mjesec neko smeće koje mi je nakirikalo nekih spamova da sam dobio neku opomenu + prometa za 800kn na vodafone mobilnom internetu.Dva dana sam bez uspjeha sa raznim tim programima za uklanjanje zloćudnog softvera pokušavao riješit problem,bezuspješno. A koliko sam puta mogao ponovno instalirat windowse,ili još bolje,preljepit image,u tih 2 dana ![]() Zato kažem da je format uglavnom jedini lijek.Ne zato jer svojim savjetima nastojim da netko izgubi sat vremena života ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
only fool, not a horse
|
|
![]() |
![]() |
|
|