PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Keylogger u računalu, što je to? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=150946)

ivanb 21.06.2009. 10:48

Keylogger u računalu, što je to?

O=vako jeučer baš malo kopao po kasperky, i išao malo u reports i vidim da je našao neke keyloggere, pa me zanima što su oni. Evo slika, i mlom vas recite što prije!!!
http://www.max-save.org/images/650161untitled.JPG

žile 21.06.2009. 11:00

Keylogger je maliciozni softver koji ti bilježi svaki pritisak tipke na tastaturi i šalje (vjerojatno) nekoj trećoj strani.

ivanb 21.06.2009. 11:21

pa jeli imam onda taj keylogger, i je li to kaspersky pobrisao, pogledaj sliku, molim te.

Joke 21.06.2009. 11:45

Detektirao ga je ali mislim da ga nije i obrisao.. To je od igrice virtua tennis vec sam vidio to na kompu od prijatelja imao je istu igricu i kaspersky i isto je kaspersky javljao takoder i za jos par igara nekih koje je imao.. Jedino da stavis npr. malwarebytes pa da napravis scan da vidis sta on kaze?

ivanb 21.06.2009. 12:06

I znači to nije ništa opasno???? Meni nađe kaspersky taj keylogger u svakoj igrici u exe fileu, jeli to normalno ili??

zwer 21.06.2009. 12:09

Nije normalno. Natrpaj komp anti-spyware softverom i pomalo.

Ili pozovi nekoga ko zna sta radi da ti to pocisti.

ivanb 21.06.2009. 12:33

Gledaj, kad skeniram komp sa kaspersky ne nađe ništa, znaći da se valjda pobrisao taj keylogger, zar ne. Imam i ad-aware i on ne neađe ništa.

zwer 21.06.2009. 13:03

Citiraj:

Autor ivanb
I znači to nije ništa opasno???? Meni nađe kaspersky taj keylogger u svakoj igrici u exe fileu, jeli to normalno ili??

Citiraj:

Autor ivanb (Post 1366615)
Gledaj, kad skeniram komp sa kaspersky ne nađe ništa, znaći da se valjda pobrisao taj keylogger, zar ne. Imam i ad-aware i on ne neađe ništa.

Dobro kaj je na kraju? Jel ga nadje ili ne? :hitthewal:

rodney 21.06.2009. 13:46

Citiraj:

Autor ivanb (Post 1366593)

vjerojatno vristi na c**ck-ove.. bar meni avast vristi na to...

ivanb 21.06.2009. 13:56

I ja mislim da je to. Da je pravi keylogger vjerovatno bi bio u drugom nekom direktoriju(WINDOWS32 npr.) Skenirao sam sa dosta programa i ne nađu ništa tako da.....

UNDERTAKER9 22.06.2009. 10:18

keylogger se ne briše jednostavno format je jedina sigurna opcija

veve 22.06.2009. 11:04

Citiraj:

Autor ivanb (Post 1366675)
I ja mislim da je to. Da je pravi keylogger vjerovatno bi bio u drugom nekom direktoriju(WINDOWS32 npr.) Skenirao sam sa dosta programa i ne nađu ništa tako da.....

Ne mora biti, npr World of Warcraft je poznati po kradi accounta, a vecina keylogera je dolazila sa addonovima koje su skidali klijenti te nalazili su se u wow folderu.
Kao sto su ti rekli probaj s nekim drugim AV programom, a jednostavno je moguce da je lazna prijava.
Citiraj:

Autor ivanb

Ali buduci da ti javlja za svaki exe onda definitivno da nesto nije uredu...

rak21 22.06.2009. 11:07

malwarebytes anti-malware, možda riješi, meni je počistio sve što nod nije mogao (a ni spybot)

žile 22.06.2009. 11:24

Citiraj:

Autor UNDERTAKER9 (Post 1367240)
keylogger se ne briše jednostavno format je jedina sigurna opcija

Potpisujem.Protiv govana imaju samo dva lijeka - predostrožnost i format C:\ komanda.

Armand 22.06.2009. 13:01

Naravno da je to najbolje ali ako cu ja 2-3 sata izgubit dok formatiram masinu zbog nekog malvera ili keylogera koji se moze uklonit sa nekim od scanera, stvarno nevidim potrebe za tim.

ivanb 22.06.2009. 13:11

Kao što sam rekao i prije, ne nađe meni u svakom exe fileu, nego samo od exe od igrica(tj. #rack), i to nađe samo Kaspersky, ni ad-aware ni Malwarebytes' Anti-Malware ne nađu ništa. Mogu ja napraviit format C, ali ne vjerujem da je nešto opasno. Baš ću provjeriti jeli kod drugih to isto nađe. Hvala!!

EDIT:

Evo provjerio sam kod prijatelja koji imaju Kaspersky, srecom kod njih isto nađe u exe od igrica keylogger, tako da sad znam da nije to samo meni.

žile 22.06.2009. 14:14

Citiraj:

Autor Armand (Post 1367354)
Naravno da je to najbolje ali ako cu ja 2-3 sata izgubit dok formatiram masinu zbog nekog malvera ili keylogera koji se moze uklonit sa nekim od scanera, stvarno nevidim potrebe za tim.

U tom i jest stvar,jer ih se nikada ne možeš u potpunosti riješit - da to bude kao da ih nije niti bilo.

thopok 22.06.2009. 14:49

Pa šta sad, to je očito cijena koju mora "platit".:kafa:

rak21 22.06.2009. 15:03

ma ako svi drugi ne nalaze ništa miran si, dešava se da neki AV daju takve informacije mada u biti nije ništa (opasno).. Uobičajeno kod crack.ova i sl.

ivanb 22.06.2009. 15:46

Svejedno Hvala!!!!

Joke 22.06.2009. 16:37

Citiraj:

Autor žile (Post 1367277)
Potpisujem.Protiv govana imaju samo dva lijeka - predostrožnost i format C:\ komanda.

Potpis ali nema tu rjesenja kad su piratske igrice u pitanju i odma sam znao da to vidi kao keyloger jer jednostavno onaj *.exe od igrice nije nista drugo nego (nekakav patch/crack)..

Citiraj:

Autor Armand (Post 1367354)

Zato ljepo imas backup (image) sa npr. acrnosiom i nemas brige clean install windowsa u 10 minuta.. :)

rodney 22.06.2009. 17:55

Citiraj:

Autor žile (Post 1367277)

ali nitko ne garantira da je to dovoljno (mislim systemski disk...)
recimo kod mene bi za 100% sigurnost trebalo:
Code:

format C:\
format D:\
format E:\
format F:\
format I:\
format J:\
format K:\

:D

žile 22.06.2009. 18:31

A dobro,đubar se uglavno usadi u windows folder.
Osim ako si skidao fakeove sa TPB-a :p

Imao sam neki mjesec neko smeće koje mi je nakirikalo nekih spamova da sam dobio neku opomenu + prometa za 800kn na vodafone mobilnom internetu.Dva dana sam bez uspjeha sa raznim tim programima za uklanjanje zloćudnog softvera pokušavao riješit problem,bezuspješno.
A koliko sam puta mogao ponovno instalirat windowse,ili još bolje,preljepit image,u tih 2 dana :fiju:
Zato kažem da je format uglavnom jedini lijek.Ne zato jer svojim savjetima nastojim da netko izgubi sat vremena života :p

rodney 22.06.2009. 19:24

Citiraj:

Autor žile (Post 1367600)
A koliko sam puta mogao ponovno instalirat windowse,ili još bolje,preljepit image,u tih 2 dana :fiju:

dobro, druga je prica ako se ima backup.. to je onda obicno i brze nego neki deep scan od ______ (upisi ime programa za uklanjanje zloćudnog softvera)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:30.