![]() |
Keylogger u računalu, što je to?
O=vako jeučer baš malo kopao po kasperky, i išao malo u reports i vidim da je našao neke keyloggere, pa me zanima što su oni. Evo slika, i mlom vas recite što prije!!!
http://www.max-save.org/images/650161untitled.JPG |
Keylogger je maliciozni softver koji ti bilježi svaki pritisak tipke na tastaturi i šalje (vjerojatno) nekoj trećoj strani.
|
pa jeli imam onda taj keylogger, i je li to kaspersky pobrisao, pogledaj sliku, molim te.
|
Detektirao ga je ali mislim da ga nije i obrisao.. To je od igrice virtua tennis vec sam vidio to na kompu od prijatelja imao je istu igricu i kaspersky i isto je kaspersky javljao takoder i za jos par igara nekih koje je imao.. Jedino da stavis npr. malwarebytes pa da napravis scan da vidis sta on kaze?
|
I znači to nije ništa opasno???? Meni nađe kaspersky taj keylogger u svakoj igrici u exe fileu, jeli to normalno ili??
|
Nije normalno. Natrpaj komp anti-spyware softverom i pomalo.
Ili pozovi nekoga ko zna sta radi da ti to pocisti. |
Gledaj, kad skeniram komp sa kaspersky ne nađe ništa, znaći da se valjda pobrisao taj keylogger, zar ne. Imam i ad-aware i on ne neađe ništa.
|
Citiraj:
Citiraj:
Dobro kaj je na kraju? Jel ga nadje ili ne? :hitthewal: |
Citiraj:
vjerojatno vristi na c**ck-ove.. bar meni avast vristi na to... |
I ja mislim da je to. Da je pravi keylogger vjerovatno bi bio u drugom nekom direktoriju(WINDOWS32 npr.) Skenirao sam sa dosta programa i ne nađu ništa tako da.....
|
keylogger se ne briše jednostavno format je jedina sigurna opcija
|
Citiraj:
Kao sto su ti rekli probaj s nekim drugim AV programom, a jednostavno je moguce da je lazna prijava. Citiraj:
|
malwarebytes anti-malware, možda riješi, meni je počistio sve što nod nije mogao (a ni spybot)
|
Citiraj:
|
Naravno da je to najbolje ali ako cu ja 2-3 sata izgubit dok formatiram masinu zbog nekog malvera ili keylogera koji se moze uklonit sa nekim od scanera, stvarno nevidim potrebe za tim.
|
Kao što sam rekao i prije, ne nađe meni u svakom exe fileu, nego samo od exe od igrica(tj. #rack), i to nađe samo Kaspersky, ni ad-aware ni Malwarebytes' Anti-Malware ne nađu ništa. Mogu ja napraviit format C, ali ne vjerujem da je nešto opasno. Baš ću provjeriti jeli kod drugih to isto nađe. Hvala!!
EDIT: Evo provjerio sam kod prijatelja koji imaju Kaspersky, srecom kod njih isto nađe u exe od igrica keylogger, tako da sad znam da nije to samo meni. |
Citiraj:
|
Pa šta sad, to je očito cijena koju mora "platit".:kafa:
|
ma ako svi drugi ne nalaze ništa miran si, dešava se da neki AV daju takve informacije mada u biti nije ništa (opasno).. Uobičajeno kod crack.ova i sl.
|
Svejedno Hvala!!!!
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
recimo kod mene bi za 100% sigurnost trebalo: Code:
format C:\ |
A dobro,đubar se uglavno usadi u windows folder.
Osim ako si skidao fakeove sa TPB-a :p Imao sam neki mjesec neko smeće koje mi je nakirikalo nekih spamova da sam dobio neku opomenu + prometa za 800kn na vodafone mobilnom internetu.Dva dana sam bez uspjeha sa raznim tim programima za uklanjanje zloćudnog softvera pokušavao riješit problem,bezuspješno. A koliko sam puta mogao ponovno instalirat windowse,ili još bolje,preljepit image,u tih 2 dana :fiju: Zato kažem da je format uglavnom jedini lijek.Ne zato jer svojim savjetima nastojim da netko izgubi sat vremena života :p |
Citiraj:
dobro, druga je prica ako se ima backup.. to je onda obicno i brze nego neki deep scan od ______ (upisi ime programa za uklanjanje zloćudnog softvera) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:30. |