|
|||||||||||
|
|
#61 | |
|
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Oke. Ne radi ni na promisu. Znaci nista od toga da sad radi. Pustit cu. A kvragu, trebao mi je komp. Samo se nadam da proradi na novoj. Hvala svima na brzom odgovoru. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
bycod
Datum registracije: May 2004
|
hmn raid a nema bekapa ..... cekaj novu plocu jer ces ovako samo jos vise zahebat stvar...
|
|
|
#64 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Malo kasnim, a i javljam da ploču još nisu riješili. Ima bekap... Imam 3 diska (ak računaš 2 u raidu kao 1), i na svakom imam backup my documentsa. Al mene muče ostale stvari koje su bile na desktopu u trenutku kad se to desilo... Neki web projekti i tako. ![]() A ovu ploču pak ne mogu dočekat. Evo, čak je i pauk isprepleo mrežu u kompu. |
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
PS -Ne znam dali radi u RAID polju, ali znam da ako imaš više od 3.5GB rama, moraš obavezno izvaditi jedan keks van... (32bit problem) Zadnje izmijenjeno od: Valg. 09.09.2008. u 14:38. |
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Zašto bi ga morao izvaditi? |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Guest
|
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
|
#71 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
A sad tatu za ruku i kupiti jedan hard od 500 giga gdje ces si lijepo klonirati taj RAID-ek i mir...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Planiram neke promjene sto se tice "pohrane podataka", pa vas molim info/savjet da nebi bilo iznenadenja :-) Trenutno se sistemska particija (ona na kojoj je OS) nalazi na hdd-ima koji su u RAID-u (raid0). Zanima me hoce li biti ikakvih problema (s driverima itd.) ako cijelu sistemsku particiju kloniram na particiju drugog (tj treceg) diska koji nije u raid-u? Naravno u svakom slucaju cu nakon kloniranja provjeriti dal sve radi kak treba, prije nego raid "ugasim" :-) Hvala! ![]() |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Prečupavi mod
|
Nece, provjereno... ja sam to napravio bezbolno sa Acronisom, bitno je jedino da ti kontroler ostane u RAID modu, odnosno AHCI ako vise ne zelis polje.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Baš prije par dana sam to radio sa Ghostom. Naravno da radi bez problema. Samo sam ja isključio RAID mod i ostavio ga u IDE modu. Ma i to radi.
|
|
|
#75 |
|
Prečupavi mod
|
Stavljanjem u IDE mod riskira da Windowsi po*izde E da, zaboravio sam dodati da radis to sa Acronisom iz Windowsa jer ti Acronisov boot CD mozda ne prepozna diskove (barem meni nije, doduse s nekom starijom verzijom sam jos to radio).
|
|
|
|
|
#76 |
|
ECC Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
RAID 0+1 prakticna dilema
Pozdrav svim storageoljubcima ![]() Imam RAID 0+1 na Intel ICH8R od 4 diska .. Zelim zamijeniti SVE diskove u arrayu sa istim takvim novim, problem je u tome sto NIKAKVO kloniranje i slicno ne dolazi u obzir, array mora prezivjeti! Kako se radi o RAID-u koji je mirror od dva stripe-a ... Mislio sam maknuti jedan stripe jer imam njegov mirror i tako degradirati array i napraviti rebuild na dva nova diska. Nakon toga isti postupak za preostala dva, ali ...... GLUPI !!! Intel Matrix Storage app ... ne pokazuje koji je disk u paru sa kojim, mislim znam koji je koji disk fizicki, ali kako da znam koja 2 moram izshtekat ![]() Da li su 1,2 prvi stripe, a 3,4 drugi? Mislim glupo mi je pretpostavljat ode sve kvragu ![]()
|
|
|
#77 | |
|
Premium
|
Citiraj:
No, puno bolja, brza i jednostavnija varijanta je image - zamjena diskova - rekreiranje RAID polja - vracanje imagea. Toja varijanta zahtijeva vise vremena, resize particija (ako su diskovi veci nego stari) i dosta gnjavaze.
|
|
|
|
#78 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ti svi podaci o diskovima zajedno sa serijskim brojevima bi trebali biti ispisani prilikom učitavanja RAID BIOS-a pa stisni tipku PAUSE i prouči...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Prečupavi mod
|
Da, disk po disk je najprakticnije...
|
|
|
|
|
#80 |
|
ECC Registered User
|
@Old Iggy Velim image nikako ne dolazi u obzir pa moram to tako riješiti jerbo je komp server i jedini domain controler ... puno veca komplikacija mi je sa imageom jer onda poludi DNS server i active directory vise ne radi ... kako spada ... @dommy_os mislim da TO sta mene interesira ne pise, ali ajde provjerit cu (moram spojit monitor )pise na toj listi koji je hard (model, serijski br., velicina) spojen na koji port, da li je u raid-u i u kojem ... recimo svi hardovi (u win app-u) su mi clanovi arraya 1, zna da su svi u ajmo rec glavnom arrayu ali ne u kojem "pod-arrayu" @^SuperUnknown^ ![]() a nista ... morat cu dix po dix ... htio sam malo skratit vrijeme al je*iga ljudi idem malo probat jos mozda nekaj pametnije smislim ...
|
|
|
#81 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Image ne dira ni DC rolu, ni DNS, ni nesto trece. Iskrcavanje na drugu masinu moze biti problem, ali samo ako covjek ne pazi sto radi.
|
|
|
|
#82 |
|
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Harf Harf harf vidi se da si previše visoko pozicioniran na poslu pa si zaboravio kako to ide... ![]() Ako šef u prizvoljnom momentu odluči pristupit firminoj mreži i to nebude moguće ode regres za godišnji, božićnica i uskrsnica... ![]()
|
|
|
#83 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Imam ja puno gorih korisnika, ne brinem se ja za takve. ![]() BTW, ne daj se nikad napasti od strane takvih, drzi se PS-a, takvi se uvijek na kraju smire. ![]()
|
|
|
|
#84 |
|
ECC Registered User
|
Hmm... Jednom sam nesto slicno radio pa mi je stvar pukla, problemi sa SID-om, SID je ostao isti, a dns je nekako zakljucio da se radi o drugoj fizickoj masini ... rezultat ... ne radi replikacija na drugi DC (momentalno je offline, i bit ce duze) neznam, mozda pricam gluposti, nisam puno administrirao AD ... silom prilika moram... (radi se o kucnoj radinosti )ovo je malo vec izaslo iz storage tematike ![]() ... oke kad bi se upustio u to, sto tocno moram? image, novi array, vracanje imagea ... jos nesto?
|
|
|
#85 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
#86 | |
|
ECC Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() ma nvm ... bacit cu oko na m$ technet, tamo ima sigurno o tome cijelo brdo. fala jos jednom ![]()
|
|
|
|
#87 |
|
Premium
|
Kako RAID 1 konvertirati u RAID 0?
...bez gubitka podataka... imam Intel Matrix ICH10R controler na ploci koji mi omogucava istovremeno raid 0 i raid 1 polje na 2 WD 640 diska... e sad, ja bi maknuo radi 1 polje i pretvorio ga u raid 0 jer mi je sfalilo mjesta ![]() jel ima nacin da se to napravi a da se sacuvaju podatci, on the fly? tnx |
|
|
|
|
|
#89 |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
|
|