|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Snimanje s gramofona?
E ovako;Kad snimam s kazetofona na komp zvuk mi bude u redu i dosta je jak signal ali problem mi je kad hoču snimati s gramofona.Imam gramofon s MC zvučnicom(magnetnom iglom) i kad snimam na komp zvuk bude užasan i jako je slab signal.Da li netko zna u čemu je stvar? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Ne znam kako ti je spojeno,ali moraš izlaz(sa pojačala) koji obično ide na TAPE IN(ako se radi oko komponentama),znači onaj kojeg spajaš na deck da možeš snimat sa cd-a,tunera i sl.Taj moraš spojit na LINE-IN zvučne kartice ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
razmisli o "gramofonskom predpojacalu" , imas zgodan komadic HW-a bas za tu svrhu, mislim da je proizvidjac Terratec.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Snimanje s gramofona?
Citiraj:
Ono kaj tebi treba je gramofonsko predpojačalo koje radi dvije stvari: 1.) prilagođava izlaznu impedanciju gramofona sa ulaznom impedancijom tvoje zvučne kartice (line-in). 2.) pegla frekvencijsku karakteristiku, tj. poništava RIAA curve, što je standardni feature na gramofonskim pločama koji povećava SNR i dinamiku na visokim tonovima. Proizvođač je Terratec, a imaš ih za kupiti u Ve-milu. Ukoliko to ne napraviš, dobit češ vrlo izgreban i podrapan zvuk sa jako piskutaim visokima. A i mogućnost da skuriš gramofon i/ili zvučnu karticu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Pa to mu je i Acer rekao. Da spoji preko receivera, na što je Veki rekao: Sve je dobro spojeno. Prema opisu zvuka ipak je izgleda direktno gramofon spojen u zvučnu karticu. Probao sam to prije X godina i upravo je tako zvučalo... :clap:
![]() |
#14 |
Premium
|
Izgleda da ga neću kupiti jer sam sad vidio da košta preko 600kn.Malo previše... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|