PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Snimanje s gramofona? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=12238)

Veki-os 21.08.2004. 20:11

Snimanje s gramofona?

E ovako;Kad snimam s kazetofona na komp zvuk mi bude u redu i dosta je jak signal ali problem mi je kad hoču snimati s gramofona.Imam gramofon s MC zvučnicom(magnetnom iglom) i kad snimam na komp zvuk bude užasan i jako je slab signal.Da li netko zna u čemu je stvar?

acer 21.08.2004. 20:50

Ne znam kako ti je spojeno,ali moraš izlaz(sa pojačala) koji obično ide na TAPE IN(ako se radi oko komponentama),znači onaj kojeg spajaš na deck da možeš snimat sa cd-a,tunera i sl.Taj moraš spojit na LINE-IN zvučne kartice:beer:

Veki-os 21.08.2004. 22:00

Sve je dobro spojeno.

tor 22.08.2004. 11:42

LINE IN obično kod takvog snimanja zna stvarati probleme. Tj. njegova jakost. Probaj na control panelu za zvuk smanjiti skoro na najmanje ulaznu jačinu signala pa vidi.

Veki-os 22.08.2004. 12:15

Citiraj:

Originally posted by tor
LINE IN obično kod takvog snimanja zna stvarati probleme. Tj. njegova jakost. Probaj na control panelu za zvuk smanjiti skoro na najmanje ulaznu jačinu signala pa vidi.
Napravio sam i to al opet isto.Problem je što je zvuk katastrofa,ne znam da li je to zbog magnetske zvučnice a za nju treba magnetno pojačalo pa mi je valjda zbog toga zvuk takav?

tor 22.08.2004. 12:36

Citiraj:

Originally posted by Veki-os
Napravio sam i to al opet isto.Problem je što je zvuk katastrofa,ne znam da li je to zbog magnetske zvučnice a za nju treba magnetno pojačalo pa mi je valjda zbog toga zvuk takav?
Ima smisla. Pokušaj s nekim od programa za tu namjenu. Naletio sam bio na par prog za snimanje baš s gramofona. Možda oni mogu tu nešto napraviti. Ubi me sada, nemogu se sjetiti nijednoga.

Veki-os 22.08.2004. 15:31

Snimam s Cool editom pro 2.0,ak tak ne može snimit kak spada sumljam da bi neki drugi mogao.Kontam da je problem hardverski samo ne znam rješenje,hehe.

horza 22.08.2004. 18:26

Citiraj:

Snimam s Cool editom pro 2.0,ak tak ne može snimit kak spada sumljam da bi neki drugi mogao.Kontam da je problem hardverski samo ne znam rješenje,hehe.
zašto tvrdiš da je dobro spojeno? kako je spojeno? jel koristiš pojačalo od gramofona ili ne?

acer 22.08.2004. 18:46

Očigledno nije,probaj spojit onako kako sam ti napisao u prvom odgovoru

SlavoS 23.08.2004. 04:07

razmisli o "gramofonskom predpojacalu" , imas zgodan komadic HW-a bas za tu svrhu, mislim da je proizvidjac Terratec.

medo 24.08.2004. 18:04

Re: Snimanje s gramofona?

Citiraj:

.Da li netko zna u čemu je stvar?
A kako si samo došao na ideju da to spojiš direktno, bez pojačala ili receivera između?? Stvar je u tome što na gramofonu ne piše line-out. A ne piše line out, zato jer to nije line out, što znači da gramofon ne smiješ spajati na line-in od recimo kompjutera, jer bi moglo biti bijelog dima.

Ono kaj tebi treba je gramofonsko predpojačalo koje radi dvije stvari:

1.) prilagođava izlaznu impedanciju gramofona sa ulaznom impedancijom tvoje zvučne kartice (line-in).
2.) pegla frekvencijsku karakteristiku, tj. poništava RIAA curve, što je standardni feature na gramofonskim pločama koji povećava SNR i dinamiku na visokim tonovima.

Proizvođač je Terratec, a imaš ih za kupiti u Ve-milu.

Ukoliko to ne napraviš, dobit češ vrlo izgreban i podrapan zvuk sa jako piskutaim visokima. A i mogućnost da skuriš gramofon i/ili zvučnu karticu.

NiX 25.08.2004. 14:28

Pa to mu je i Acer rekao. Da spoji preko receivera, na što je Veki rekao:
Sve je dobro spojeno.

Prema opisu zvuka ipak je izgleda direktno gramofon spojen u zvučnu karticu. Probao sam to prije X godina i upravo je tako zvučalo... :clap:

Veki-os 14.09.2004. 23:09

Hvala,izgleda da moram kupiti gramofonsko pretpojačalo,kad kupim i spojim javim se.

Veki-os 14.09.2004. 23:16

Izgleda da ga neću kupiti jer sam sad vidio da košta preko 600kn.Malo previše...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:43.