|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Dinamična ili statična IP adresa?
Imam WinXp, MaxAdsl flatrate i Wireles router "Tomson SpeedTouch 780Wli" Gdje mogu da provjerim da li imam dinamičnu ili statičnu IP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Imaš dinamički IP. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
svi imamo dinamički, osim ako ne platiš statički(a brijem da nije jeftin) provjeriš to na najmanej 3 načina, 1. na: http://www.whatsmyip.org/ pa se vrati za 24h recimo. 2. ištekaj ruter iz struje, pa opet vidi jel ti isti IP preko one stranice 3.mozes otici i na na https://user.t-com.hr i tamo imaš ispis svih svojih isteklih IP adresa
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Na koju IP adresu uopće misliš, unutarnju ili vanjsku? Kako god bilo, unutarnja ti je po defaultu postavljena na automatsku i to možeš promijeniti kad hoćeš, a vanjsku ti određuje tvoj ISP prema vrsti paketa - kod privatnih korisnika je uvijek automatska odnosno dinamična.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Kad si več spomenuo tu unutarnju IP, vidila sam kod nekog kolege koji je namjestio da mu bude uvijek ista tj statična. Može li ko da objasni šta on sa time dobiva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
time može otvori portove za određenu unutarnju adresu na samom routeru, za torrente i druge programe ili igre recimo. (ako hostaš igru pa da bi te drugi vidjeli na popisu servera itd..) npr za ut2004 otvori ove portove i podesi da to forwardira na njegov unutarnji IP Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Ok reci mi, ako želim da koristim programe kao npr. eMule, qTorrent, Dc++, da li čemi raditi ako ostavim dinamičnu unutarnju IP ili moram napraviti statičnu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
probaj pa vidi. možda nebuš morao. nema bolje metode. jer nije da ti to radiš zato što ti netko drugi kaže, već zato što neki programi NE rade dok ti to ne podesiš
![]() |
#9 | |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Mozes ti i portforwardat portove dok imas i dinamicki lokalni IP. Samo onda moras biti siguran da ti se netko drugi na spoji na LAN/WLAN i da ti ruter ne dodijeli neku petu adresu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
xampp rulez
Datum registracije: May 2009
|
Vanjska IP adresa koju dobiva ruter je uvijek dinamička i resetira se najmanje jednom u 24 sata i bolja je zbog sigurnosnih razloga. Statička je skupa i nije potrebna privatnim korisnicima. A kome baš treba može se to riješiti i preko Dynamic DNS-a. Unutarnja (adresa mrežne kartice na računalu) može biti dinamička - dodjeljuje je DHCP na ruteru ili ako je postavljena kao statička mora biti u istom subnetu kao i ruter (255.255.255.0). Ako to ne kužiš bolje ne diraj. Za torrente je bitno otvoriti neki port u ruteru i taj isti postaviti u programu. Nema to veze sa IP adresom. Preporučam uTorrent - mrak program. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|