|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
To napajanje je dovoljno jako za 3 tvoje konfe. Po meni, bacaš novce. Odlično jest, ali i košta toliko, a baš ti i nije potrebna. P.S. Ona grafa (8600GT) je sranje. Od serije 8xxx, valja samo 8800. Radije uzmi neki ATI za tu lovu. Za koju KM više imaš daleko bolju HD4670. Osim toga, ATI je nešto bolji za editing jer može koristiti hardversku akceleraciju dekodiranja HD materijala (famozni UVD čip).
![]() |
#62 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
Necu raditi absolutno nikakve grafičko intezivne operacije na ovom kompu, večinom audio tako da mi grafička kartica i nije nešto bitna. Ovu 8600 sam dobio po povoljnoj cijeni pa sam je uzeo. A konfa računara bi trebala biti nešto ovako i7 920 Asus p6t ploča 640 GB WD HDD 250 GB Maxtor HDD 80 GB Maxtor HDD svi 7,200 Toshiba DVD burner EVGA 256-P2-N761-TR GeForce 8600 GTS 256MB 128-bit GDDR3 misliš da je ova napojna http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817139005 previše za tu konfu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Budimo realni ... takva konfa trosi max ~300W (peak) pod opterecenjem (a posto nema grafickog loada, vjerojatno i manje). Kvalitetnih 400W je sasvim dovoljno. ![]()
![]() |
#64 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sinko, zaboravi Maxtor hardove. Maxtor spada pod Seagate. Seagate hardovi crkavaju. I Maxtor diskovi crkavaju. Imaš volje spašavati sve svoje podatke za par mjeseci? Zapravo, nećeš ih ni moć spasiti nego ćeš se oprostiti s njima. Za napajanje uzmi Corsair CX400 ili max. VX450. Sve jače od toga je pretjerivanje i tebi nepotrebno.
![]() |
#66 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
ova dva maxtora koristim u trenutnom p4 racunaru vec dvije godine, rade odlicno. Sve backupiram redovno na 1TB external drive pa cu to nastaviti sa ovim novim racunarom. Plus, mislim da ce ovaj dodatni 640GB WD skinuti mnogo napora sa dva maxtora. Znači svi hardovi idu u računar. 3 HDDa stavljam da bi rasporedio napor HDD i maximizirao cijelokupni rad računala, znači jedan hdd za OS, drugi za programe, treci za audio data. veliko vam hvala na savjetima za napajanje, ovo je prvi računar koji sam sklapam pa mi je zato trebalo stručnog savjeta oko napajanja. sa vašom pomoći i savjetima odlučio sam onda za CORSAIR CMPSU-450VX 450W u konfu sam zaboravio spomenuti RAM memoriju, to je: OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820227365 nadam se da to ne pravi nikakvu razliku o korištenju gore pomenutog napajanja? Još jednom, veliko hvala!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
bio sam toliko šokiran činjenicom da mi je taj raptoxx skurio omiljenog quantuma da nisam niti prepoznao taj komad elektronike :P no, činjenica i dalje stoji da u tom napajanju fali brdo stvari koje bi trebalo bit unutra.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
ekčuli sa raptoxxa 550 na HX620. kupnja je obavljena uz moto "kad je bal, nek je bal" ovo u profilu je nova konfa. paradoks je da sam hx1000 kupio u istoj trgovini di i onaj prvi raptoxxx ![]() i još uvijek ih drže, s time da je raptoxx promijenio tvornicu, sad ih radi Sirtec i navodno se ne vraćaju na reklamaciju. nisam popušio foru dvaput ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
nije trenutno tema ali mislim da spada u ovaj thread: Susjed donese jucer kantu, zamoli da ju pogledam. Kaze odjednom bsod, pa mu nezeli bootati nakon toga. Sljedeci put kaze nema diska, pa ga onda ipak ima ali ne radi i bla bla. Rekoh ajde pogledat cu ali vjerovatno je hard u vjecnim lovistima. I tako stajala kanta cijelo popodne cekajuci da zavrsim projekt "case za psa" ![]() Spojim kantu, upalim...krene boot i odjednom samo munja iz napajanja. Napajanje je codegen 400W, ono sto dolazi s njihovim kucistima ili se prodaje i kao bulk i u koji se mnogi ljudi ovdje na forumu znaju klet da je dobro. Konfa je ukratko biostar n8200 ploca, model mislim da je nebitan. Athlon LE-1620, blago cloclan ali to je 45W procesor. 2x1 GB ddr kingmax, 9600GT i jedan hard. Optika krepala pa je ni nema. Dakle, nista posebno neobicno i jako. No dovoljno da nakon nekoliko mjeseci napora codegen jednostavno sijevne ![]() Nije da nismo znali da je napajanje u kurcu i da treba staviti nesto bolje ali covjek nema love. Priznajem codegenu samo jedno - nije povukao nista za sobom. Ovaj put ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
A ko fol super napajanje ![]() samo da spomenem kako je Enermax Modu/Pro82+ 425W tjerao stabilno QX6850 + HD4870x2 a Corsair HX450 je tjerao AMD X4 810 + GTX295 nakon toga je isto otvoreno i ak je ovo oličenje kvalitetnog napajanja onda ne znam kaj je Corsair, Seasonic, Enermax, Silverstone,.... Glave vijaka su uništene (valjda da slučajno koristnik ne bi nekaj sam išo popravljat ![]() Lemovi ko da ih je radio 3-godišnji kinez lijevim stopalom obratit pažnju na razmak između -12V i GND spojnog mjesta napajanje je nazivno 500w a PCB je dimenzioniran za 350W
![]() |
![]() |
#77 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
pošto sam završio elektrotehničara. i otvoreno mogu reći poslije Wolw-a je najgore zalemjeno na tiskanoj ploči. ovo izgleda katastrofa na kugli zemaljskog. zalemili su toliko tinola da ne popucaju tiskane pločice od prevelikog opterečenja. tzv. zalemili toliko da izdrži veliku aperažu..
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|