|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Defragmentacija
negdi sam proćita da defragmentacija može štetiti disku,pa me interesira koliko tu ima istine....... jel postoji neko ograničenju u broju defragmentacija,odnosno nakon koliko bi tribalo vršiti defragmentaciju. Koji je najbolji software za tu radnju. ![]()
"Knowledge is the food of the soul" Svi znamo da je Thomas Edison proizveo električno svjetlo i električni sustav za opskrbu domaćinstava, da je Gugliermo Marconi smislio radio i George Westinghouse sagradio prvu hidroelektranu… Svi znaju te "činjenice", ali nisu u pravu. Čovjek koji je sanjao ove stvari i izumio ih jest
NIKOLA TESLA |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
/
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
O&O Defrag. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
dijete u vremenu
Datum registracije: Aug 2007
|
mislim da sam negdje pročito da bi disk trebalo defragmentirat svakih nekoliko mjeseci.....e sad i to ''nekoliko'' je dosta općenito....može to biti 2 a može i 6 mjeseci.......a i ovisi koliko često se izmjenjuju podaci na disku......ja osobno svakih recimo 5 mjeseci i radi sve ok.....ako se ukaže potreba onda češće
![]() |
#4 | |||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Defragmentiram otprilike jednom u dva tjedna i to ne kompletan disk, nego obično 2/3 particije koje iman i tako u krugu, ovisno o postotku fragmentacije dotične particije u datom momentu. Tak oda recim oC particija dođe na red svaki tjedan, a D i E se izmjenjuju svako drugi tjedan... Naravno, ovo govorim okvirno, nije da iman schedule task na točno 14 dana... Uglavnon to radin već 10 godina sa n diskova koliko san imao do sad ![]()
![]() |
#6 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Defragmentacija NE šteti disku. Stavite si na kompove Diskeeper i omogućite mu Automatic Defragmentation sa I-FAAST opcijom te se čudite kako vam je komp uvijek friško izdefragmentiran, a da niti ne znate da se nešto dešava zahvaljujući InvisiTasking opciji... Već godinama nemam što za defragmentirati, svako toliko pokrenem manualno Diskeeper ali defragmentacija je gotova u sekundi pošto čim dođe do fragmentacije, on sve sredi bez ikakvog usporavanja sistema baš zato što on radi kada vi NE radite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Što se tiče FS-a, vjerojatno se radi o NTFS-u. Myth No. 4: You can wear out your hard drive if you defragment too often. Upravo su zbog toga gore spomenuti program neki osporavali. Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: thopok. 22.04.2009. u 14:31. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Tako je, ne znam ja o čemu je čita. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
sa njime mi nekako komp postane tromiji i diskovi bucniji kada im zadam nesto raditi - a ne znam zasto je tome tako |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Ma i meni je vec poceo ici na zivce nakon par dana pa sam danas iskljucio automatic defrag. Stvarno iritira, ne usporava mi komp nego se konstantno cuje 'kopanje' diska... ne znam kako to neko moze imati stalno ukljuceno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
ako vam je stalo do podataka nemojte defragmentirat disk, jer u slucaju da vrisne onda ce tesko bit izvuc podatke sa njega zato jer se defragmentacijom jedan file razlomi na vise dijelova/vise lokacija |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#18 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Lol ![]() Nego, ono roštanje HDD-a ima više veze sa Superfech i sl. opcijama nego automatic defragmentacijom. Automatsko defragmentiranje se ne vrti svaki dan, svake minute nego samo kada ti program prepozna da je došlo do fragmentacije koju smatra "opasnom" za performanse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Frend ti prica gluposti, i to zesce gluposti, a i ovo mi je jako, 'bavio se hdd recovery-iem'.. đizs kakve provale.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Au. Mnogo pametan decko. Koji nema dvije ciste sa osnovnom strukturom FS-a, ali neka. Bitno da on spasava diskove. Volio bih da ga pozoves da se registrira na forum te podijeli s nama detalje vezane za doticnu konstataciju. Izgaram od zelje cuti objasnjenje... Da zanemarimo totalnu tehnicku ignoranciju koja uz gornju hipotezu nema nimalo veze s mozgom, upravo DEfragmentacija vraca clustere u kakav takav red, dok ih FRAGMENTACIJA razbacuje. Dakle, osim tehnickih neumijeca, prijatelju ti ni logika (makar i pogresna) nije jaca strana.
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
kao što kaže kolega albert,svemiru& ljudskoj gluposti nema kraja.........al eto pametni priznaje svoju dok je budala stalno ponavlja
"Knowledge is the food of the soul" Svi znamo da je Thomas Edison proizveo električno svjetlo i električni sustav za opskrbu domaćinstava, da je Gugliermo Marconi smislio radio i George Westinghouse sagradio prvu hidroelektranu… Svi znaju te "činjenice", ali nisu u pravu. Čovjek koji je sanjao ove stvari i izumio ih jest
NIKOLA TESLA |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Probajte Roxaco Perfect Disk 10 koristim ga vec vise godina od verzije 7 cini mi se i stvarno odlican program, brz, pregledan.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|