Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 04.05.2009., 12:22   #1
corsa
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Silikonski gel

Bok !
Kupio sam novi HD 500 giga,i zajedno s njim dobio neki silikonski gel u maleno vrečici.
Zna li možda tko ,čemu taj gel,čemu služi.
corsa je offline  
Staro 04.05.2009., 13:27   #2
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Crash009 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.05.2009., 16:40   #3
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Lik je 2,5 godine tu na forumu i cudi se kao puran glisti..Crash mu je dao link, ali mislim da je to ipak malo previse za njega, jer da barata jezicnim pitanjima, ne bi postavio ovako pitanje..M&D

Inace, to ti sluzi za skupljane vlage, i toga ti ima prakticki u svim cipelama, el uredjajima i sl stvarima di je vlaga jako nepozeljna..
srale7 je offline  
Staro 04.05.2009., 18:08   #4
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Now that was LOL.

...i da, ne zajebavajte čovjeka, taj silikonski gel ne služi za nikakvo skupljanje vlage. Otvoriš to maleno pakovanje, istreseš sadržaj (obično prozirne kuglice) u usta i čim se rastope - progutaš.

P.S. @corsa - da to ne bi slučajno išao radit, makar ti ništa ne može biti!
ALiEN17 je offline  
Staro 04.05.2009., 19:34   #5
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
nije baš pametno jesti silica gel.
mymoon je offline  
Staro 04.05.2009., 19:41   #6
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
nije baš pametno jesti silica gel.
I ja sam isto mislio, ali onda sam pročitao s gore navedenog linka.

Citiraj:
Silica gel is non-toxic, non-flammable, and non-reactive and stable with ordinary usage. It will react with hydrogen fluoride, fluorine, oxygen difluoride, chlorine trifluoride, strong acids, strong bases, and oxidizers[5]. Silica gel is irritating to the respiratory tract, may cause irritation of the digestive tract, and dust from the beads may cause irritation to the skin and eyes, so precautions should be taken [6]. Some of the beads may be doped with a moisture indicator, such as cobalt(II) chloride, which is toxic and may be carcinogenic. Cobalt (II) chloride is deep blue when dry (anhydrous) and pink when moist (hydrated).
Crystalline silica dust can cause silicosis but synthetic amorphous silica gel is non-friable, and so does not cause silicosis.
ALiEN17 je offline  
Staro 04.05.2009., 20:03   #7
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
mislim da je tu naglasak na with ordinary usage, sumljam da hranjenje istim spada pod uobicajnu upotrebu
Iako, volio bi vidjeti osobu koja ko klinac nije probao kakvog je okusa
Osim corse naravno, covjek ocito nikada nije kupio komad obuce jer nema sanse valjda da kupis cipele/patike a da u kutiji nije barem jedna vrecica tog gela
greg SE je offline  
Staro 04.05.2009., 20:22   #8
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
mislim da je tu naglasak na with ordinary usage, sumljam da hranjenje istim spada pod uobicajnu upotrebu
Iako, volio bi vidjeti osobu koja ko klinac nije probao kakvog je okusa
Osim corse naravno, covjek ocito nikada nije kupio komad obuce jer nema sanse valjda da kupis cipele/patike a da u kutiji nije barem jedna vrecica tog gela
Ja nisam. Ali sam zato probao cement iz karijole. Bio sam malen i pito sam starog kakvog je okusa taj cement, reko mi je probaj. I probao sam. Kasnije me bolio trbuh.

ALiEN17 je offline  
Staro 04.05.2009., 21:24   #9
Speedbreaker
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Lik je 2,5 godine tu na forumu i cudi se kao puran glisti..Crash mu je dao link, ali mislim da je to ipak malo previse za njega, jer da barata jezicnim pitanjima, ne bi postavio ovako pitanje..M&D

Inace, to ti sluzi za skupljane vlage, i toga ti ima prakticki u svim cipelama, el uredjajima i sl stvarima di je vlaga jako nepozeljna..
mogao si mu jednostavno reć da je trebo proguglat prije neg kaj je pito ovdje, ali kaj bi ti to radio, kad ga možeš i popljuvat usput u vezi stvari o kojima pojma nemaš i usput ga svrstat u mladež i droge.
Speedbreaker je offline  
Staro 04.05.2009., 22:59   #10
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jea vrajt

Pogledaj se u ogledalo, procitaj pitanje i onda reci sam sebi da ovo nije za M&D

EOD
srale7 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.05.2009., 23:31   #11
gulje
Premium

gulje's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Inace silicon geli koji dolazi s hdd-om ti sluz u vezi ako ti hdd radi velike buke i nemozes spavati kraj njeg da ljepo to otpakiras i kuglice prospes ispod jastuka radi boljeg sna.

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na