PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Silikonski gel (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=146720)

corsa 04.05.2009. 12:22

Silikonski gel

Bok !
Kupio sam novi HD 500 giga,i zajedno s njim dobio neki silikonski gel u maleno vrečici.
Zna li možda tko ,čemu taj gel,čemu služi.

Crash009 04.05.2009. 13:27

http://en.wikipedia.org/wiki/Silica_gel

srale7 04.05.2009. 16:40

Lik je 2,5 godine tu na forumu i cudi se kao puran glisti..Crash mu je dao link, ali mislim da je to ipak malo previse za njega, jer da barata jezicnim pitanjima, ne bi postavio ovako pitanje..M&D

Inace, to ti sluzi za skupljane vlage, i toga ti ima prakticki u svim cipelama, el uredjajima i sl stvarima di je vlaga jako nepozeljna..

ALiEN17 04.05.2009. 18:08

Now that was LOL. :lol2:

...i da, ne zajebavajte čovjeka, taj silikonski gel ne služi za nikakvo skupljanje vlage. Otvoriš to maleno pakovanje, istreseš sadržaj (obično prozirne kuglice) u usta i čim se rastope - progutaš. :dobartek::chears:

P.S. @corsa - da to ne bi slučajno išao radit, makar ti ništa ne može biti! :D

mymoon 04.05.2009. 19:34

nije baš pametno jesti silica gel.

ALiEN17 04.05.2009. 19:41

Citiraj:

Autor mymoon (Post 1335941)
nije baš pametno jesti silica gel.

I ja sam isto mislio, ali onda sam pročitao s gore navedenog linka.

Citiraj:

Silica gel is non-toxic, non-flammable, and non-reactive and stable with ordinary usage. It will react with hydrogen fluoride, fluorine, oxygen difluoride, chlorine trifluoride, strong acids, strong bases, and oxidizers[5]. Silica gel is irritating to the respiratory tract, may cause irritation of the digestive tract, and dust from the beads may cause irritation to the skin and eyes, so precautions should be taken [6]. Some of the beads may be doped with a moisture indicator, such as cobalt(II) chloride, which is toxic and may be carcinogenic. Cobalt (II) chloride is deep blue when dry (anhydrous) and pink when moist (hydrated).
Crystalline silica dust can cause silicosis but synthetic amorphous silica gel is non-friable, and so does not cause silicosis.

greg SE 04.05.2009. 20:03

mislim da je tu naglasak na with ordinary usage, sumljam da hranjenje istim spada pod uobicajnu upotrebu :D
Iako, volio bi vidjeti osobu koja ko klinac nije probao kakvog je okusa :)
Osim corse naravno, covjek ocito nikada nije kupio komad obuce jer nema sanse valjda da kupis cipele/patike a da u kutiji nije barem jedna vrecica tog gela :)

ALiEN17 04.05.2009. 20:22

Citiraj:

Autor greg SE (Post 1335968)
mislim da je tu naglasak na with ordinary usage, sumljam da hranjenje istim spada pod uobicajnu upotrebu :D
Iako, volio bi vidjeti osobu koja ko klinac nije probao kakvog je okusa :)
Osim corse naravno, covjek ocito nikada nije kupio komad obuce jer nema sanse valjda da kupis cipele/patike a da u kutiji nije barem jedna vrecica tog gela :)

Ja nisam. Ali sam zato probao cement iz karijole. Bio sam malen i pito sam starog kakvog je okusa taj cement, reko mi je probaj. I probao sam. Kasnije me bolio trbuh.

:(

Speedbreaker 04.05.2009. 21:24

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1335824)
Lik je 2,5 godine tu na forumu i cudi se kao puran glisti..Crash mu je dao link, ali mislim da je to ipak malo previse za njega, jer da barata jezicnim pitanjima, ne bi postavio ovako pitanje..M&D

Inace, to ti sluzi za skupljane vlage, i toga ti ima prakticki u svim cipelama, el uredjajima i sl stvarima di je vlaga jako nepozeljna..

mogao si mu jednostavno reć da je trebo proguglat prije neg kaj je pito ovdje, ali kaj bi ti to radio, kad ga možeš i popljuvat usput u vezi stvari o kojima pojma nemaš i usput ga svrstat u mladež i droge.
:banned:

srale7 04.05.2009. 22:59

Jea vrajt:rolleyes:

Pogledaj se u ogledalo, procitaj pitanje i onda reci sam sebi da ovo nije za M&D:D

EOD:zdero:

gulje 04.05.2009. 23:31

Inace silicon geli koji dolazi s hdd-om ti sluz u vezi ako ti hdd radi velike buke i nemozes spavati kraj njeg da ljepo to otpakiras i kuglice prospes ispod jastuka radi boljeg sna.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:14.