|
![]() |
#2 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Ne.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
kakve iskre? ne paničari. ![]() jednostavno ne bi svijetlile i to je to. ni da ih spojiš na 5V,7V,12V ili 220V u utičnicu. nema tu kratkog spoja pošto nema ni žarne niti kao u klasičnim žaruljama... zato i trebaš taj mali trafo da digne napon na par kilovolti. ako baš želiš iskre, uštekaj taj trafo na molex kako i treba biti, pa dok su neonke ištekane, spoji odvijačem njegove izlaze i makni odvijač, dobit ćeš trajni plavi strujni luk od oko 8mm kroz zrak između ta dva kontakta. to se isto događa i u neonki kada ju spojiš ali pošto je tamo plin a ne zrak, taj luk može preskočiti cijelu duljinu neonke. sa jačim trafoima, moguće je i u zraku dobiti lukove od par cm(link)
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 24.04.2009. u 09:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
ne se bojati, daleko je to od opasnoga bilo za tebe ili komp, jer se radi o svega par miliampera. to ti ovak izgleda, stavio sam tu friško snimljeno pa skini file: http://www.megafileupload.com/en/fil...rafo1-wmv.html
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Ma predivno, kolega, je li to bilo samo za mene? ![]() ![]() |
![]() |