Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.04.2009., 23:05   #1
GodsKiller
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
Nvidia: Ambient Occlusion

izlaskom nove grafe(275),stigli novi driveri koji uključuju ovu opciju koju možete viditi: http://www.overclockersclub.com/revi...gtx_275/14.htm

samo je problem što se smanjiva frame za 20-40%,to kod igara koje idu priko 60fps-a nije problem ali je za one slabo optimizirane.

Igre koje omogućavaju tu mogućnost:
  • Assassin's Creed
  • BioShock
  • Call of Duty 4
  • Call of Duty 5
  • Call Of Juarez
  • Company Of Heroes
  • Counter-Strike Source
  • Dead Space
  • Devil May Cry 4
  • F.E.A.R. 2
  • Fallout 3
  • Farcry 2
  • Half Life 2 series
  • Left 4 Dead
  • Lost Planet: Colonies
  • Lost Planet: Extreme Condition
  • Mirror's Edge
  • Portal
  • Team Fortress 2
  • Unreal Tournament 3
  • World In Conflict
  • World of Warcraft

Svi znamo da je Thomas Edison proizveo električno svjetlo i električni sustav za opskrbu domaćinstava, da je Gugliermo Marconi smislio radio i George Westinghouse sagradio prvu hidroelektranu… Svi znaju te "činjenice", ali nisu u pravu. Čovjek koji je sanjao ove stvari i izumio ih jest
NIKOLA TESLA
GodsKiller je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2009., 00:04   #2
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Hebeno...20-40% manje performanse samo da bi se dobilo više-manje dodatne sjene
Razer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.04.2009., 00:06   #3
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Far Cry 2 ima sličnu implementaciju AO-a (ili identičnu) kao i Crysis (Screen Space AO, ali DX10 only)

ako ćemo ić sa nekim realnim primjenama, ako se radi u unificiranim meshevima bez preveć dijelova s muvingom, bolje je AO odmah u diffuse mapu odma ubacit..

[edit]jel to funkcionira i sa pomičnim objektima, jer screenshotovi nisu baš preveć što se tog tiče pokazali...
Vrga je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2009., 00:13   #4
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
baš. koje nam sve gluposti prodaju...
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2009., 02:47   #5
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
... ako je AO, nelogicno bi bilo da ne funkcionira u animaciji sa pokretnim objektima. Inace, bi to bila obicna zapechena tekstura. Ali kao sto se da primjetiti, ovo je prilicno okljastreni ambient occlusion, izgleda kao zblurani overlay edged renda. Ovako izgleda pravi ambient occlusion - rad kolege Tonija u Mental ray Passu:

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 07.04.2009. u 20:58. Razlog: Sliku u trhumb!
Overhaul je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2009., 08:13   #6
n4d44
Premium
Moj komp

n4d44's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Ljudi ne pljucajte po AO. To je genijalna stvar koju nvidia još ne može implementirati kako treba jer grafe još nisu dovoljno brze pa se na kraju dobije samo par zbluranih sjena.

Taj AO bi trebalo (ili čak ne bi ni trebalo) stavljati na objekte koji se pokreću, a za ostale to bi jednostavno trebalo staviti u lajt mapu pa srediti multiteksturiranjem.

Evo primjer AO u 3ds maxu s vrayom. Nema nikakvih direktnih svjetala.

Zadnje izmijenjeno od: n4d44. 07.04.2009. u 08:23.
n4d44 je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2009., 11:52   #7
Pizz
Registered Abuser
Moj komp

Pizz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
AO ima još u 185.20 driverima od prije par mjeseci, nikakva novost
Pizz je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2009., 13:09   #8
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Citiraj:
A nis vrijeme je za clock grafe
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2009., 14:05   #9
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
u popisu fali HAWX
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2009., 17:30   #10
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
a cuj, u situacijama gdje ti to nije previse bitno zasto ne. Tipa imas 100FPS, zasto ne bi imao 60 i opet igrao vise nego kvalitetno + imao dobar efekt preko svega?
E sad, kad imas situaciju kao kolega koji je slucajno ukljucio to sranje u burnoutu i zaboravio sta je kliknio (a on mislim prihvaca tu opciju tek nakon restarta igre). Iduci put kad ju je upalio imao je 12FPS iliti neigrivo a nije znao u cemu je problem
Tada je taj gubitak vec prevelik i naravno neisplativ
S time da u burnoutu nije dobro implementiran te tamo zna uzeti i vise od 50% performansi zato sto bas sve dobija svoju sjenu (tipa kablovi dalekovoda sjencaju zrak oko sebe )
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.04.2009., 03:13   #11
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

U poslu dobro dodje, i kao sto greg jaze, nije cesto bitno na koliko je fps-a. Evo meni je sa tonemapperom i AO na najvisim postavkama nesto oko 25 fps-a u radu u mudboxu. Lijevo je screenshot lika sa ukljucenim occlusionom, desno bez.

Pomaze u kontrastiranju i pronalazenju gresaka. S time da je ovo atijeva kartica, autodesku izgleda je svejedno jel ati ili nevidija
Staro 08.04.2009., 10:12   #12
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
a cuj, u situacijama gdje ti to nije previse bitno zasto ne. Tipa imas 100FPS, zasto ne bi imao 60 i opet igrao vise nego kvalitetno + imao dobar efekt preko svega?
E sad, kad imas situaciju kao kolega koji je slucajno ukljucio to sranje u burnoutu i zaboravio sta je kliknio (a on mislim prihvaca tu opciju tek nakon restarta igre). Iduci put kad ju je upalio imao je 12FPS iliti neigrivo a nije znao u cemu je problem
Tada je taj gubitak vec prevelik i naravno neisplativ
S time da u burnoutu nije dobro implementiran te tamo zna uzeti i vise od 50% performansi zato sto bas sve dobija svoju sjenu (tipa kablovi dalekovoda sjencaju zrak oko sebe )

Ma to je nevazno, ionako ce svi developeri kao i sadanji AA poceti sve vise trpati u nadolazece igre dok nepostane standard, samo su to sve sada sitnice, tj da bi opce primjetio da postoji taj AO moras nabacati par screenova pa gledati, a pad fps-a je uocljiviji nego sam taj AO

Cisti primjer je GTA 4, koliko se kenjalo po AA, kolje performanse, nis posebno itd itd no sada evo na stranim forumima ekipa place sto nema na GTA4 AA (jer su danjasnje kartice u stanju to prozvakati)...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Staro 08.04.2009., 16:20   #13
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

IMHO, treba dati ljudima sto veci izbor, pa tko voli, i cija kartica moze, nek izvoli
Jasno vise je tu mogucnosti da nesto sa driverima zahebe stvar, pa uzrokuje linch po forumima
Mislim da najjaca novost koju bi mogle kartice u dogledno vrijeme izbaciti (naravno ako izdrze istovremeno i nove zahtjeve za racunanjem fizike u igrama) bi bila teselacija i displacement. To bi fakat dotjeralo izgled scene, rekvizita i likova u igri puno zamjetnije nego ambijent occlusion.
http://developer.nvidia.com/object/kri-2008-Tess.html
http://developer.amd.com/media/gpu_v...sellation.html
Staro 09.04.2009., 12:24   #14
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Overhaul Pregled postova
U poslu dobro dodje, i kao sto greg jaze, nije cesto bitno na koliko je fps-a. Evo meni je sa tonemapperom i AO na najvisim postavkama nesto oko 25 fps-a u radu u mudboxu. Lijevo je screenshot lika sa ukljucenim occlusionom, desno bez.

Pomaze u kontrastiranju i pronalazenju gresaka. S time da je ovo atijeva kartica, autodesku izgleda je svejedno jel ati ili nevidija
mhm.ja ne vidim nikakve razlike sa i bez ao.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2009., 13:43   #15
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

ja to nemrem uključit u novim driverima...
Staro 15.04.2009., 13:54   #16
Pizz
Registered Abuser
Moj komp

Pizz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
skini zadnje beta, i instaluj kak se spada, safe mod/driver sweeper etc.
Pizz je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2009., 14:27   #17
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Da sad dela sve kak treba... Nema neke razlike hebes to..
Staro 15.04.2009., 14:37   #18
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor n4d44 Pregled postova
Ljudi ne pljucajte po AO. To je genijalna stvar koju nvidia još ne može implementirati kako treba jer grafe još nisu dovoljno brze pa se na kraju dobije samo par zbluranih sjena.
zato i jesu sad izbacili to kao neku "mogućnost", a u biti trenutno nije od nikakve koristi. zašto su onda stavili? čisto zato da se doda još jedna "mogućnost" od njih tone u zadnje vrijeme na popis...

Citiraj:
nekako sumnjam da će se to događati u igrama koje izlaze u zadnje vrijeme, sve su nešto dobro optimizirane

Citiraj:
pa to i je stvar, nekako sve to šlampavo izvedeno, a pušteno čisto iz razloga navedenog prije. onda čekamo igre gdje će to biti - bolje sređeno...

Citiraj:
Autor Overhaul Pregled postova
U poslu dobro dodje, i kao sto greg jaze, nije cesto bitno na koliko je fps-a.
to ne sumnjam, ne razumijem se u konkretne pojmove i slično, ovaj render prilično dobro izgleda i vrlo vjerojatno je AO koristan u poslu, renderiranju i slično - ali ovdje je riječ o - igrama (gdje su FPS-i itekako bitni).
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2009., 15:25   #19
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Citiraj:
Autor demetrius Pregled postova
mhm.ja ne vidim nikakve razlike sa i bez ao.
Kak ne, pa vidis da na lijevoj slici lik ima nesto smedkasto izmedju bora
Ma mogu oni dosta toga od te aka fotorealisticne tehnologije nabubati unutra i fino optimizirati da radi kak spada, samo zasto? ovako bace burek i na osnovu toga izdaju jos pet serija kartica a ekipa samo kupuje

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno