|
![]() |
#241 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.757.006 o đizus, koje oko da im izvadim za 1800+ kuna... |
|
![]() |
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ne mogu ovo više vjerovati. Cigo sa štandom bi to profesionalnije radio. 3870 čekati 3tj. WTF. Na tržnici od PCE bi ju našao za 5 dana i to verziju sa ddr4. Možda i sa više garancije s obzirom kako je krenulo...
#243 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
E baš mi je drago da si dobio lovu nazad ![]() ![]() Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
#244 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Cccc... ![]() Taj tubić (ljudima ime pišem velikim slovom) je izgleda stvarno đubre od čovjeka. 3 puta mu umre stari, 6 automobila dostave mu ima sudar, poplavljeno mu je 7 podruma i sve 3 žene mu rađaju isti vikend.. ![]() Treba ga prijaviti inspektoratu, jer mi se čini da ilegalno uvozi hardware izvana neplaćajući porez našoj državi, te dobiva povrat poreza strane države, čime siromaši ovu ionako siromašnu zemlju. ![]() Sramota. Zatuć tupim klinom po glavi stanovnika. ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Pa nisam ga ja izmislio iz dosade... Na netu sam našao kalkulator i upisao svoju konfiguraciju. Na to sam nadodao neki OC na 3.3-3.4, još dva diska (jedan već imam doma, a drugi će uletit kad tad), bluray koji mi se čini da će brzo postat normala, crossfire bi isto mogao uletit za nekih 10-12 mjeseci, a da ne govorim da imam oko 4-5 USB uređaja spojeno. I kalkulator mi je za to sve izbacio oko 900 Watta. |
|
![]() |
![]() |
#246 | |
Premium
|
Citiraj:
daj se malo smiri jer su ovo gluposti sta pises |
|
![]() |
![]() |
#247 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Ovo što izbaci taj "kalkulator" nije uopće točno. Prema tome ja bih trebao sa svojom konfom imati minimalno 600W, a gura ga 3 godine star chieftec 400W. Javio sam ti se na pm, složim ti i konfu po preporuci, kako god. Samo pitaj.
![]() |
#248 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
#249 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
NHF, ali po cijenama Links jest skuplji, odredene komponente svakako imaju visu cijenu od konkurentskih firmi, tu se slazemo i sve stoji. ali konkretno za ovog corsa 1000Fata - CORSAIR 1000W Links CORSAIR 1000W Hardveraj najjeftniji CORSAIR 1000W mislim, razlike (barem u ovom slucaju) u cijeni izmedu Linksa i Hardveraja nema, tu se valjda slazemo. tako da nimalo ne vidim zasto nebi oko izvadio i na cijenu iz Hardveraja ![]() ponavljam, cijene nisu jednako pristupacne kao u ostalim trgovinama, ali da je sve uberskupo i precjenjeno - nije. sklopio sam tu na pcekspertu masu konfi, i ispada najvise povoljan ADM i Diskont24 (a diskont je isto narudzba - pa cekaj, koliko sam skuzio). vemil i hgspot imaju ponudu da se ubijes koliko je losa, ostatak otpisujem jer su manji od ovih. ali u jednom navratu je ispala konfa najjeftinija iz Linksa, cisto da se napomene, kao i par puta poneke komponente. ali ono sto me smeta je konstatntno spominjanje za ultraskupe cijene, pa visim na toj nabavi prakticki svaki dan, i ne primjecujem za one komponente koje najvise idu - da su toliko skuplje. ok, 5-10%, najvise 15%, ali da je to turboskuplja cijena - nije. uostalom, nabava.net je svima dostupna, pogledaj i sam. ponavljam, nije najisplatljiviji. ali niti jedna trgovina IT opreme, ako se uzima sve kod nje - nije isplatljiva. barem ne onoliko koliko bi bilo da se uzima iz vise trgovina (ova moja kanta je tako sastavljena, izvor su cetiri trgovine + trznica tu sa foruma). tako da svakako savjet autoru teme, fino blok u ruku, i jedno - dva poslijepodneva obici trgovine po zagrebu, kojih barem ima. unaprijed znas sto te zanima, fino se raspitas za sve cijene, zapises ih, i kasnije doma pogledas dal ti se vise isplati uzeti u jednoj trgovini sve, ili uzimati odvojeno iz vise njih. sam prosudi, jer na ovu cijenu bi se moglo ustediti pristojne pare. samo napomeni da imaju raspolozive komponente, jer vemil recimo sere na svoj nacin - sto vise artikl stoji neraspoloziv - to mu cijena vise pada. tako je u jednom trenutku Q6600 bio za nekih 800 i nesto kuna......... kad sve pokupujes, kontaktiraj tu nekoga sa foruma od starijih clanova sa vec postojecom reputacijom, platis mu pivo/cevape/cokoladu/benzin, covjek ti sastavi minimalno bolje nego ovi u trgovini, i poslije toga imas pilu. jedino sto u slucaju da nesto rikne, ne furas cijelu kantu nego ono sto je vrisnulo. jer nemas garanciju na kuciste kao takvo, nego samo po komponentama.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
#250 | ||
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Najveći potrošači su ti kartica i CPU. Hardovi,usb uređaji,pržilica i ostale drkalame su kikiriki u svemu tome. TX650 ti je previše. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#252 |
Premium
|
burko druže, da ti nisi neki PR od linksa? |
![]() |
![]() |
#253 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Mora braniti boje firme na cijem je forumu moderator ![]() Konkrevetno, nemam _nista_ protiv Linksa niti ijedne firme, ali imam protiv trajbanja 1800+kn za nepotrebno napajanje koje nece trebati jos 10 svjetlosnih godina unaprijed. Kao sto Žika kaze, ako bas pucas na te fancy Corsaire - tuci na TX650 i smanji si cijenu konfe vec za 1000kn cca. |
![]() |
![]() |
#254 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#255 | |
Osobni opis - pitaj me
|
znas da sam ocekivao ovakav komentar jos od prije, sve 5. samo za informaciju, ja sam admin na Links forumu. nisam niti zaposlenik niti ikakve veze imam sa samom trgovinom. koliki imaju promet i koliko zaraduju mene se nimalo ne tice niti me zanima, uostalom mislim da bi mogao baciti na podforum Konfiguracije, cisto da vidis da li koga favoritiziram i zasto. svakako prije ovakvog malo podjebavajucog komentara. a kad vec se hoces tako bockati, a u duhu je teme: koliko je onda PR od trgovine Hardveraj ovdje na forumu? i vidis kako se lijepo okrene prica o toj toliko hvaljenoj (bilo kojoj) trgovini? iskreno, svatko ima pravo na svoje misljenje i moze pisati stogod zeli. ali ja u ponekim slucajevima ne zelim presutiti i ostati "duzan". point is - vecina pljuje po svim trgovinama i sve 5, ja to niti zelim niti mogu promijeniti. zaboli me jer to mene direktno nimalo ne dira, jer nisam zaposlenik a kamoli vlasnik iti jedne, pa da mi je vazno. ali cisto sam reagirao jer ono, vadim oko za cijenu od 1871 za napajanje (koliko kosta u linksa), a za cijenu od 1870 (koliko kosta u hardveraju) ne vadim? btw, ako zelis zaceti neku svadu ili potices na nesto tako, nemam komentara. postoji masa drugih foruma gdje ima tona balavurdije koja samo ceka da netko zine na njih, ja nisam medu njima. Citiraj:
![]() sto se tice napajanja, to je druga prica. za 99% danasnjih konfi je cors 400W cist dovoljan, prakticki u bilo kojoj kombinaciji. s obzirom da autor cilja na 4870 x2 karticu, ok, trebalo bi uzeti jace napajanje, nekih 500-600W cist dovoljno i previse. po meni najljepse modularnog corsaira 520W, i to je to. ali je ovo totalno van teme, za ovo sluzi podforum Konfiguracije. @Valg, za vecinu tvojim komenatara se nasmijem, tako cu i na ovaj, nhf.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
#256 | |
Premium
|
Citiraj:
po HR trgovinama se sere jer su skuplje cca 30% nego u drugim normalnim drzavama, a za tih 30% dobijes jedno 300% lošiju uslugu ne želim svadju, a možeš pozdravit balavurdiju na links forumu ![]() @A-V ako imaš već 13000kn kakav je problem dat 14k pa uzet sve u drugoj firmi? |
|
![]() |
![]() |
#258 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
uf.......... dobra ![]() ![]() e da, kad se vec prica o cijeni. malo sam klikao po Hardveraju odmah prvi dan teme, i ispala je cijena od oko 17000 kuna? je li to poskupilo nesto u meduvremenu, je li je nekakav popust u igri? inace, nema sve u Hardveraju, pa sam uzeo sa nabave najjeftinije sto sam nasao za tu komponentu. (ispadne tocno 17616,60 kn).
|
![]() |
![]() |
#259 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
hihihihi,ko prvo,ja isto mogu Links preporucit zasad,otkada rade na nagovor frenda(koji je Links fanatik ![]() Inace,ovakve fore su se prodavale po Dubravi kasnih devedesetih,kao....uleti nam lik,imam vam fasl viskija za birtiju,svercovan al duplo manja cijena,samo das pare unaprijed i ja to rijesim na granici. Naravno,ni cuge ni para po par tjedana. Isprike; porođaj,smrt,krstitke,autonesrece su izmišljene u rimsko doba još a primjenjuju ih i danas. Tako smo i mi dobili porciju izmišljotina. Sve dok nam nije prekipilo a pa došli kao tatari pred kuću čoeka te prijetili ispaljivanjem zolje u garažu. Onda je pao dogovor (al samo prek telefona) o povratu novaca u sljedeci pon. Uz plač i odgodu na još jedan pon. I vratile se pare. Saznalo se kasnije da je te pare upotrijebio da bi vrtio neki drugi posao,a nije mogao posudit novce od nikoga. Taj čovjek je kasnije završio na suđenju zločinačkoj,sada je vlasnik tolko toga da bi svakog glava zabolila ![]() ![]() Mislim da je to ista šema ovog iz hardveraja,nije imo za nabavku Xmagteka pa je uzeo pare do ovog dečka da pokrije uvoz,pa će od sljedećeg koji uplati vratit njemu....... you get the point. |
![]() |
![]() |
#260 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Ako je ova kupovina rezultat neke aktivnosti koja je vezana sa konkretnim rokovima u kojima si duzan nesto realizirati. Masina koju neophodno cekas jer ti gori pod nogama od kasnjenja... onda zanemari sve ostalo sto cu napisati. Ali ako je ovo neki veliki desktop (kucni) skok na jacu/bolju i noviju masinu? Onda ovo kasnjenje u isporuci mozda i ne zavrsi lose po tvoj djep. U tom slucaju, cini se da si malkice predimenzionirao listu artikala koju si zacrtao da moras imati na stolu. Kako je to ipak OT izvan ove teme, najbolje da otvoris jednu novu temu i jasno predocis sto tocno ciljas s tom masinom? Sto se tice kucista i periferije, to je cisto stvar ukusa. Na to se ne stavlja cijena. Ako te nesto veseli i mozes to kupiti... zasto ne? Cak i ako ti je ovo generacijski veliki skok sa sadasnje masine, opet se tada cini da dajes previse novaca. S druge strane, ako moras to imati, opet te kuzim. No imaj na umu ako si sve ovo zamislio kao jaku desktop kucnu makinu - nepotroseni novac je oruzje puno veceg dometa koje radi za tebe. Zato radije otvori posebnu temu i objektivno sagledaj sto doista trebas jer tako dobivas sve sto si zelio sa vise nego razumnom ustedom. Ustedom s kojom punih plucha ošamaris prvi korisni update svoje masine. ______________________________________________________________________ >>> Ako istinski zelite zdravu buducnost sebi i svojim najblizima, proslijedite ovo svim prijateljima sljedecih 7 dana! <<< |
![]() |
![]() |
#261 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Poslao sam mailove na par trgovina i ovako vam stvari stoje. Za ovu konfiguraciju poredak je ovakav - od najjeftinije do najskuplje: 1. Diskont24 - najjeftiniji 2. Protis - 2% skuplji od Diskonta24 3. ADM - 3.4% skuplji od Diskonta24 4. Links - 11% skuplji od Diskonta24 Od Autronica jo čekam ponudu al se ne nadam nečemu jer oni imaju najmanje komponenti od onih koje sam tražio. Vemil i HG Spot nisam ni tražio jer imaju jako slab izbor, a od ranije imam loših iskustava s njima. |
|
![]() |
![]() |
#262 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#263 | |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
da sam na tvom mjestu od gore navedenih uzeo bi ADM, 3% i nije neka lova ako cu mirno spavati ne brinuci se dali ce tvrtka opstati dok traje jamstveni rok za komponente |
|
![]() |
![]() |
#264 |
red drum
Datum registracije: Aug 2008
|
jedna stavka na sve ovo ---plaćanje pouzećem--- uzimao sam od Darka dosta toga i nikad nije bilo problema osim sa standardnim kašnjenjem.Nikad me nije ni probao zavaljat čisto zbog stavke koju sam naveo PLAĆANJE POUZEĆEM! Naučite se da nije sve prekrasna livadica sa mačuhicama i tratinčicama i da će vas svi i svugdje probat zavaljat za 0.5kn ili za 20k kn
#265 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
#266 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
prosjecno vrijeme od kojeg meni dolazi roba od dobavljaca je tri tjedna od maila narudžbe šef gradilišta je očito na platnoj listi Linksa tako da cu preskociti njegove postove... @greg se svaka čast jedan od rijetkih normalnih postova. @ valg nebudi glup jer sa ovakvim postovima tocno to ispadas.... al bas se vidi da su ljudi ovce nitko nemoze pricekati da se stvari razrijese nego ajmo glave rezati ajmo paliti po gradu i raditi sranja... prelose...
![]() |
#269 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Vjerovatno ima previse izraza "sucuti" na forumu da bi baza to izdrzala ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|