Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.03.2009., 05:14   #31
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ja neznam po čemu vi toliko osjetite kvalitetu zvuka. Osobno imam doma Technicsovo pojačalo i Jamo Classic 6 zvučnike i ne mogu reći da sam osjetio tolike razlike u zvuku sa drugim playerima, a isprobao sam i foobar i JetAudio i Aimp (također kvalitetan player). Nekako smatram da je Winamp najbolje rješenje za sve osobe kojima se neda puno daviti oko custmizacije playera, kvalitete zvuka i potrebnih pluginova pošto smatram da navedeni zadovoljava veliku većinu zahtjeva svih korisnika. To što se foobar pokreće 5 sekundi brže i što se ljudima da zamarati oko izgleda playera namještavajući sve moguće parametre, smatram sasvim sporednom stvari. Znam, sad će dežurni vukovi skoćiti i početi pljuvati kako ja to (a i drugi) ne osjetim tu razliku,kako mi oprema ne valja, kako ovo,kako ono, bla bla truć truć. Ali kladim se da većina vas sluša muziku na prosječnim ili malo boljim pc zvučnicima ili audio sustavima i kladim se da ne bi mogla razaznati razliku između mp3 kodiranih u boljoj kvaliteti i nekog loosless formata. Ali hej, glavno da se sluša u najboljoj mogućoj kvaliteti i sa moćnim zvučnim karticama, na najboljim mogućim softwerskim playerima.....Pišem ovo poprilično pijan i očekujem drvlje i kamenje,navalite gospodo...
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 08:11   #32
Dante2055
Registered User

Dante2055's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Foobar mi prikazuje neke mp3-ice sa dužinom od 30 ili 40 minuta gdje bi trebale biti 10 puta manje. Seekbar također zakazuje (kod tih pjesmi). Kodirane na 320 kbps. Jel mi treba za to neki plugin ili trebam nešto podesiti na postavkama?
Dante2055 je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 08:14   #33
Dante2055
Registered User

Dante2055's Avatar

Citiraj:
Autor Babaloo Pregled postova
Ja neznam po čemu vi toliko osjetite kvalitetu zvuka. Osobno imam doma Technicsovo pojačalo i Jamo Classic 6 zvučnike i ne mogu reći da sam osjetio tolike razlike u zvuku sa drugim playerima, a isprobao sam i foobar i JetAudio i Aimp (također kvalitetan player). Nekako smatram da je Winamp najbolje rješenje za sve osobe kojima se neda puno daviti oko custmizacije playera, kvalitete zvuka i potrebnih pluginova pošto smatram da navedeni zadovoljava veliku većinu zahtjeva svih korisnika. To što se foobar pokreće 5 sekundi brže i što se ljudima da zamarati oko izgleda playera namještavajući sve moguće parametre, smatram sasvim sporednom stvari. Znam, sad će dežurni vukovi skoćiti i početi pljuvati kako ja to (a i drugi) ne osjetim tu razliku,kako mi oprema ne valja, kako ovo,kako ono, bla bla truć truć. Ali kladim se da većina vas sluša muziku na prosječnim ili malo boljim pc zvučnicima ili audio sustavima i kladim se da ne bi mogla razaznati razliku između mp3 kodiranih u boljoj kvaliteti i nekog loosless formata. Ali hej, glavno da se sluša u najboljoj mogućoj kvaliteti i sa moćnim zvučnim karticama, na najboljim mogućim softwerskim playerima.....Pišem ovo poprilično pijan i očekujem drvlje i kamenje,navalite gospodo...
Koristim Audigy SE (X-Fi drivere/mod) i Logitech x-540 5.1 zvučni sustav
Staro 22.03.2009., 12:31   #34
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Babaloo Pregled postova
JNekako smatram da je Winamp najbolje rješenje za sve osobe kojima se neda puno daviti oko custmizacije playera i potrebnih pluginova
I ja sam bio uvjeren u slicno, dok nisam prosli tjedan instalirao novi winamp i dozivio veliko razocaranje.
Citiraj:
kvalitete zvuka
Kernel streming/ASIO pluginovi postoje i za winamp, kao sto rekoh player postaje irelevantan u tom slucaju.
Citiraj:
Ali hej, glavno da se sluša u najboljoj mogućoj kvaliteti i sa moćnim zvučnim karticama, na najboljim mogućim softwerskim playerima.....
Ne vidim u cemu je problem

Citiraj:
Autor Dante2055 Pregled postova
Foobar mi prikazuje neke mp3-ice sa dužinom od 30 ili 40 minuta gdje bi trebale biti 10 puta manje. Seekbar također zakazuje (kod tih pjesmi). Kodirane na 320 kbps. Jel mi treba za to neki plugin ili trebam nešto podesiti na postavkama?
Slabo koristim mp3, ali nikada dosad nisam naletio na ovaj problem sa flacovima. Kao da je nesto lose odradjeno prilikom ripanja
Pogledaj : 1, 2, a ako ne upali pitaj ovdje
morph je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 13:11   #35
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
uglavnom winamp (classic skin), ima sto trebam, pregledno i jednostavno sucelje s libraryem, ne zazuzima pol ekrana, navika... ostalo mi je nepotrebno zamaranje

Zadnje izmijenjeno od: Munjara. 22.03.2009. u 14:18.
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 13:17   #36
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Za one kojima se ne da zezati s Foobarom, preporucam AIMP. Lagan, vrlo zgodna integracija u tray, nije gadan ko lopov, zgodne playliste u tabovima s odjeljivanjem po folderima, sound engine koji nije relan ko foobarov, ali je vrlo ugodan uhu i proizvodi nesto glasniji zvuk. Podesavanja - nula I jos mu je sucelje slicno Winampovom tako da se zbilja lako snaci.

Mana: ne moze se prosiriti prozor pa se odjednom vide samo 3 taba s playlistama (mozda neki skin to moze?)
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 15:19   #37
_Matej_
Chaotic
Moj komp

_Matej_'s Avatar

Datum registracije: Jun 2007
@ Dante2055

Za prikaz pjesme koja trenutno svira ne treba nikakav plugin. Dovoljno je otići u File -> Preferences -> General -> Keyboard Shortcuts i namjestiti "Show Now Playing" shortcut (po mogućnosti kao globalan).

Zatim pod Display -> Default User Interface uključiš opciju "Always show notification area icon".

Što se drugog pitanja tiče (krivo vrijeme trajanja), označi pjesme koje nisu ispravno prikazane, desni klik na jednu od njih -> Utils -> Fix VBR MP3 Header...

Kvaliteta zvuka? Hmm, evo što službeni FAQ kaže o tome:

Citiraj:
Does foobar2000 sound better than other players?
No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples).
foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of the other mainstream players are capable of doing the same by now.
Osobno, ne opterećujem se takvim stvarima.
_Matej_ je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 15:24   #38
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Jel radi u Foobaru Audio Burst System 2.10?

Ovako to izgleda na winampu, radi na svim verzijama.
Imam i temu na svom glazbenom forumu, i uploadaos am taj plugin (neke novije verzije nisu nešto).
http://rapidshare.com/files/158992379/PFX210.rar

Najbolja 3Mb za vaš winamp.

EDIT: Evo sad gledam tut foobara i plačem.
Onak, zar toliko toga mora uraditi da bi imao player?
Ma prođe me volja da slušam išta.
Winamp FTW!

Zadnje izmijenjeno od: Valg. 22.03.2009. u 15:36.
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 15:58   #39
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Kapa dolje valg,preporođen mi je WinAMP. Stavio onaj X-fi mod na AudigySE, sad ovaj Audioburst,nećeš zamjeriti što sam ti kopirao postavke. Trese Z2300 ko lud. Još za moju glazbu,taman.

Ja koristim zadnji WinAmp,nije mi čak toliko spor,ili sam jednostavno navikao. Dok ne pucketa,dobro je.Zasad,odličan output,s tim da je bass malo pojačan direktno na z2300, u control panelu od creativea je eq na vocal namješten, tvoje postavke sad ove za audioburst, 24bita van,192k,i bok. Trese etažu.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 19:05   #40
Dante2055
Registered User

Dante2055's Avatar

Citiraj:
Autor morph Pregled postova

Slabo koristim mp3, ali nikada dosad nisam naletio na ovaj problem sa flacovima. Kao da je nesto lose odradjeno prilikom ripanja
Pogledaj : 1, 2, a ako ne upali pitaj ovdje

Odlično, 2 je pomogao, hvala.
Reci mi, da li ti koristiš foobarov "default layout/interface" ili imaš neki fancy dodatak? Našao sam hrpu dodataka koji ga pretvore u nešto slično Itunesu, što izgleda dosta dobro. Samo što većina toga ne funkcionira više s najnovijom stable verzijom. Zanima me i da li ti dodaci troše znatno više resursa.

Citiraj:
Autor _Matej_ Pregled postova
@ Dante2055

Kvaliteta zvuka? Hmm, evo što službeni FAQ kaže o tome:

Osobno, ne opterećujem se takvim stvarima.
Ne bi se složio. Slušam rock i metal i u winampu mi zvuk nije bio toliko "čist" kao u Jetaudiu ili Foobaru. Basovi su dublji i topliji a visoki tonovi su "čisti" i jasniji. Vjerujem da to vrijedi i za ostale žanrove. Sigurno se isplati malo poigrati i instalirati razne playere, plugine i codece i prćkati malo po postavkama.

Citiraj:
Autor Valg Pregled postova

Winamp FTW!
Jest malo zajebancije potrebno prvi puta, ali kad već imaš sve na kompu što ti treba od plugina (4-5 kom) instalacija i podešenja traju samo pet minuta.

Kako koristiti multiquote
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113121

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 22.03.2009. u 21:45.
Staro 22.03.2009., 19:21   #41
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Winamp FTW!
Eh, i ja sam tu opet odustao.
Radi obicnog audio playera mi se ne da gnjavit i još će ispast ružniji od Winampa.
I ne kužim kak vam Winamp može bit spor, radi mi ko munja.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 19:49   #42
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Jel radi u Foobaru Audio Burst System 2.10?
Ne radi koliko ja znam (makar mozda cak i postoji nacin da se to upogoni jer foobar moze simulirati da je winamp). Inace foobar ima druge DSP plugine koji "poboljsavaju" kvalitetu zvuka. Kako bi racunalo reproduciralo savrsen zvuk (tj. identican cd-u) sa softverske strane potrebno je koristiti asio/kernel streaming plugin (time se zaobilazi windows mixer i reprodukcija postaje stvar hardvera), lossless format (nema gubitka kvalitete), a u postavkama drivera namjestiti bit matched playback. Cijela prica vec postoji na forumu.

Citiraj:
Kao sto rekoh mislio sam da je winamp ok player dok ga nisam instalirao. Problemi sa pluginovima, rusenja, sporost i na kraju se sve svede na trazenje koji su pluginovi najbolji, koja verzija je stabilna, zasto se rusi. zasto je spor...i sve ispadne 2 puta kompliciranije nego kod foobara.

Citiraj:
Odlično, 2 je pomogao, hvala.
Reci mi, da li ti koristiš foobarov "default layout/interface" ili imaš neki fancy dodatak? Našao sam hrpu dodataka koji ga pretvore u nešto slično Itunesu, što izgleda dosta dobro. Samo što većina toga ne funkcionira više s najnovijom stable verzijom. Zanima me i da li ti dodaci troše znatno više resursa.
Ne koristim default interface. Preporucam ti da izbjegavas PanelsUI i da koristis neki od ColumnsUI setupa. Osobno koristim Br3ttov kameleon, ovdje mozes vidjeti kako izgleda: 1, 2. Dolazi sa iscrpnim uputama pa problema sa instalacijom ne bi smjelo biti.
Ako ciljas na nesto minimalistickije, pogledaj: 1, 2, 3 meni osobno kameleon i bolje izgleda i ima vecu funkcionalnost.
Staro 22.03.2009., 20:22   #43
Valg
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Kapa dolje valg,preporođen mi je WinAMP. Stavio onaj X-fi mod na AudigySE, sad ovaj Audioburst,nećeš zamjeriti što sam ti kopirao postavke. Trese Z2300 ko lud. Još za moju glazbu,taman.

Ja koristim zadnji WinAmp,nije mi čak toliko spor,ili sam jednostavno navikao. Dok ne pucketa,dobro je.Zasad,odličan output,s tim da je bass malo pojačan direktno na z2300, u control panelu od creativea je eq na vocal namješten, tvoje postavke sad ove za audioburst, 24bita van,192k,i bok. Trese etažu.
Ma samo uzmi postavke, zato sam i stavio...
Jednostavno zvuk postane realan, čist, taj audioburst čini čuda zajedno sa crystelizerom... Mislim može i bez crystelizera, al skupa mislim da nema boljeg zvuka ni sjednim drugim playerom...

Jedina mana je što zvuk streaman sa youtube-a ne znam, i ne mogu nikako natjerati da ga audioburst obrađuje..
Bilo bi super kad bi se moglo...
Staro 22.03.2009., 20:26   #44
_Matej_
Chaotic
Moj komp

_Matej_'s Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Naravno da ne mora. Foobar radi izvrsno i out of the box.

Evo kako kod mene izgleda:

Osnovna instalacija (bez određenih komponenti koje ne koristim) + Facets.

Vrijeme potrebno da instaliram Foobar, podesim postavke (nevezane uz izgled) i namjestim sučelje da izgleda kako želim je maksimalno 5 min.
_Matej_ je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 20:40   #45
Valg
Guest
Moj komp

Vrijeme potrebno da instaliram winamp 2.91 i audioburst 2.10 = cca 1 min.

Uostalom, na tom foobaru sam pokušao unijeti library, naravno iz jedne mape, i trajalo je danima i nije dobro uveo...
Winamp 5 to radi bolje, samo je sporiji i pun grešaka (verzija 5.2xxx i 5.3xxx su kod winampa the way to go, novije suxaju).
Staro 22.03.2009., 20:52   #46
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Vrijeme potrebno da instaliram winamp 2.91 i audioburst 2.10 = cca 1 min.

Uostalom, na tom foobaru sam pokušao unijeti library, naravno iz jedne mape, i trajalo je danima i nije dobro uveo...
Winamp 5 to radi bolje, samo je sporiji i pun grešaka (verzija 5.2xxx i 5.3xxx su kod winampa the way to go, novije suxaju).
Mogu potvrditi,sad mi se resetirao sam od sebe,stavio svoj output po želji,svoj skin i svoj color theme. Hmmm..potražit ću ranije verzije ako se ovo ponovi.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 20:52   #47
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Fragmetiran disk i količina albuma/pjesama za sporost, a za to kaj nije dobro uvel su krivi sfušani tagovi. Oni se u Winampu možda i prikazuju kak spada, ali da su sređeni do kraja i Foobar (ili bilo koji drugi player) bi ih prepoznal u potpunosti. Ne znam čemu se opće zamarate s Foobarom ako vam ne odgovara, tj. ako Winamp nudi sve kaj vam treba.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 20:54   #48
Valg
Guest
Moj komp

McG, ajde zararaj svoj konfiguriran foobar i stavi ga na rapid/megaupload...
To bi mi mnogo značilo...
Staro 22.03.2009., 21:00   #49
McG
-------

U ovom postu je sve kaj trebaš. Dosta je da importiraš pripadajući .fcs i to je to.
Ali opet ako ti tagovi albuma i pjesama nisu dobro složeni i ako je sve razbacano po milijun foldera i podfoldera, Foobar bude iz toga prepoznal i napravil čisti kaos.
Staro 22.03.2009., 21:05   #50
media_plejer
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
jednostavno super, da li ima negdje da se ovakav setup gotov downloada?
i pohvala za glazbeni ukus
media_plejer je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 21:08   #51
McG
-------

Fala, linkal sam u prijašnjem postu ono kaj treba za taj izgled i nema puno posla oko slaganja kad je sam setup čisto jednostavan. Na vama je jedino da svoju muziku skenirate i složite kak vam paše.
Staro 22.03.2009., 22:05   #52
media_plejer
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
bacam se na slaganje
media_plejer je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 22:36   #53
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
I ja sam donedavno koristio Winamp zbog mišljenja da Foobar bez brda konfiguriranja nefunkcionira za čega nemam volje. Ali onda naletio na fooAvA 1.05 patch i s par klikova voala:

Ovo ne mijenjam dok ne izmisle nešto bez klikanja.
Staro 22.03.2009., 23:01   #54
Valg
Guest
Moj komp

Mnogo hvala za to, premda mi je McG preko PM-ova objašnjavao šta da radim, ja sam preglup za foobar...
Ova stvar radi super.
http://dawxxx666.foobar2000.pl/fooava/

Evo homepage.

PS - Još da netko skuži kako staviti audioburst, da zvučna slika bude idealna, to bi bio posao.
Staro 22.03.2009., 23:02   #55
Wozniak jR.
humanware
Moj komp

Wozniak jR.'s Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Winamp - za mjuzu s harda
Spotify - s neta
Wozniak jR. je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 23:32   #56
Vendetta
Premium
Moj komp

Vendetta's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor newalss Pregled postova
I ja sam donedavno koristio Winamp zbog mišljenja da Foobar bez brda konfiguriranja nefunkcionira za čega nemam volje. Ali onda naletio na fooAvA 1.05 patch i s par klikova voala:

Ovo ne mijenjam dok ne izmisle nešto bez klikanja.

Ovaj fooAvA radi samo na ovoj (0.9.5.2) staroj verziji jel tako ?
Vendetta je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 23:47   #57
Dante2055
Registered User

Dante2055's Avatar

Citiraj:
Autor St-M Pregled postova
Da, za to ti treba PanelsUI koji nije kompatibilan s najnovijom verzijom Foobara. Valjda će i taj plugin obnoviti.
Isprobao sam Columns UI, ali nisam zadovoljan. Nema baš puno skinova (theme-a) za njega a i nikako da složim layout kako mi odgovora, tako da sad gledam u klasični layout. Nije tako lijep ali je jako praktičan.
Staro 22.03.2009., 23:48   #58
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Mnogo hvala za to, premda mi je McG preko PM-ova objašnjavao šta da radim, ja sam preglup za foobar...
Ova stvar radi super.
http://dawxxx666.foobar2000.pl/fooava/

Evo homepage.

PS - Još da netko skuži kako staviti audioburst, da zvučna slika bude idealna, to bi bio posao.
Ma super je stvar a pis of kejk za staviti. Ono listanje albuma mi je genijalno...uvijek mi kod slušanja na kompu fali ono držanje omota CD-a u ruci dok slušam preko CD playera, pa čeprkanje po stalaži dok tražim sljedeći CD...s ovim imam skoro tu istu zabavu.

Citiraj:
Autor St-M Pregled postova
Da. Mada nisam istraživao zadnjih 2 mjeseca, možda je netko smislio da radi i na novim...
Staro 22.03.2009., 23:53   #59
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Da, za to ti treba PanelsUI koji nije kompatibilan s najnovijom verzijom Foobara. Valjda će i taj plugin obnoviti.
Isprobao sam Columns UI, ali nisam zadovoljan.
A kakav layout trazis?

PanelsUI se nece obnoviti, developeri foobara smatraju da to nije smjer kojim bi trebalo ici tako da ga nece podrzavati niti jedna nova verzija foobara niti se on vise razvija.

Citiraj:
Da. Mada nisam istraživao zadnjih 2 mjeseca, možda je netko smislio da radi i na novim...
Nista od toga...
Staro 23.03.2009., 00:35   #60
Dante2055
Registered User

Dante2055's Avatar

Ma smeta mi što kod ColumnsUI ne mogu negdje ubaciti vertikalno panel, nego samo horizonalno i obrnuto. Isto tako se neda svugdje promijeniti veličina. Idealno bi bilo kad bi mogao svaki panel posebno markirati i staviti gdje želim. Mislim da to ne mogu ni u default interface-u, ali nudi sigurno više mogućnosti prilagodbe layouta.

Znaš li možda neki plugin za ColumnsUI koji ima funkciju "Media Library Search" u default interface (upisivanje riječi i ispis pjesme, albuma i izođača koji odgovaraju traženom pojmu)?

Zadnje izmijenjeno od: Dante2055. 23.03.2009. u 00:45.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na