|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
F1 sezona 2009
Vrijeme je za novi thread ![]() Testira se na veliko, sve zanima kaj će napraviti Ross Brawn i Brawn GP-za sad im ide dosta dobro...
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Zadnje izmijenjeno od: Baja 001. 14.03.2009. u 23:36. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Just married!!!!
Datum registracije: Jun 2007
|
Uf kak bu to zanimljivo, opet si dva monopolista(Crveni i Crni) budu podijelili većinu bodovnog kolača, jedine zanimljive utrke su kad rukne kiša, ostale utrke se dobiju preko boxeva, i eventualno kad nekom u vodstvu ode poluosovina ili getriba ![]() Pogledaš start, pogledaš zadnja dva kruga, između toga nedeljni ručak i Stanković u 2 ![]() Zadnjih sezona radije pogledam utrku DTM-a ili WTCC-a, barem su utrke dinamične... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
al s druge strane moc ce se duze vozit blizu jer rade puno manje loseg zraka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Al zašto su tako bolidi ružni? Ono OMG stražnji kraj izgleda kao "ubi me bože"... http://www.f1-site.com/wallpapers/20...car-2009-4.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
|
hmm, cini mi se da ovaj bolid na slici nije onaj koji bi trebao startati na utrci, kolko sam citao, nesmiju imati nikakvih okomitih gluposti u svrhu aerodinamike.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
A ne znam. ja sam na TV-u vidio da su svi sa ovakvim visokim krilom, onak strašno loše izgleda. Mislim bez aerodinamike bi se samo podigao sa poda i razbio. Navodno su im zabranili i testiranje za vrijeme sezone, radi uštede i globalne krize. U svakom slučaju čeka nas jedan dosadna sezona... PS - Ferari iz 2005 ima više snage i bolju aerodinamiku od ovih, strašno... Prvo su radili kamere koje mogu snimiti 2000 F/ps, a sad će raditi kamere da ubrzaju sliku, da se baš ne vidi da voze samo 200 na sat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ex-Gastarbajter
|
normalno je da je imao vise snage kad je imao 600ccm vise, a i normalno da je imao bolju aerodinamiku, kad su ovime se vratili na početke 90ih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Just married!!!!
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Biti će jako dobra sezona. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
slažem se baja,ali ipak je bilo prica da će se momčadi sada koncentrirati na to dizajnom aerodinamike onemoguće približavanje i praćenje na mogu-te-prestići udaljenosti.inače,mislim da je bmw top momčad,zar nisu oni najdalje otišli sa kers-om? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Ma KERS je još debela BETA. Baš BMW-u se dogodila nezgodica s kersom kad je inžinjera spržila struja zbog nekog statičkog elektriciteta ili tako nešto prilikom testiranja KERS-a. FIA uvodi ove novotarije da spasi otpadanje malih team-ova. Jedini je problem što to pokušava napravit uvođenjem poprilično diskutabilnih pravila (kemijanje sa slick gumama npr., smanjenje obujma motora, pa sad i KERS koji je pojeo i pojest će gro love).Naravno nije ima palo napamet povečat premije od TV prava malim momčadima i na taj im način pomoć da opstanu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Mislim da baš nema smisla prije i jedne utrke govoriti o propaloj, dosadnoj i ne znam kakvoj sezoni... Sva nova pravila su donešena jer u teoriji donose više zanimljivosti i veći broj pretjecanja. E, sad još ak se to dokaže u praksi ![]() Ako niste na ovo već naletili pogledajte odličan filmić u kojem Vettel objašnjava promjene u ovoj sezoni http://www.youtube.com/watch?v=VYzgGTALx3w |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() |
#22 |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() A sto se tice pravila - sve 5. bolidi izgledaju ok.. sto ih vise budemo gledali to ce nam se ciniti normalniji.. Slikovi, kers i aerodinamika bi trebale bar malo vratiti draz bivsih utrka - recimo na 1994/1995 ili bar na schumy/hakinnen duele... (e da se je vratiti na 70-te). Jedino kers djeluje onako powerrangerski, ali tehnoloski je jako zanimljiv i mozda donese neke prevrate (ako nis, kad crkne)... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
http://www.youtube.com/watch?v=fSlIu1cNFyU Šta učinoše bolidima... Dobro nisu totalno ružni, al iz 2007 i 2008 izgledaju tako sportski i agresivno... Al ovi novi izgledaju kao da su rađeni 94-95 godine... Areodinamika 0 bodova... Jedino mi šao što nema Schumija, on voli ćelave gume. Sa ovakvim bolidom Hamilton nema šanse protiv jdnom Schumachera, ipak je on prošao mnogo godina sa takvom zastarijelog areodinamikom, dok je Hamilton vozač novog doba... Tak mi se čini da će sezona ownat što se tiče rasipanja bolida na stazi, bar nešto dobr... ![]() Sjećam se još nekih utrka kad je samo 7-8 automobila završavalo utrke, ostali se il raspali iz zabili etc... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Ovo će svakako biti odlična sezona. Čitao sam da McLaren ima problema sa pretjeranom potrošnjom guma... Sad da li je to istina vidjet ćemo... Ugl. prva utrka nam neće puno otkriti, tek poslije par utrka će biti jasnije tko je najbolje dočekao ovogodišnje promjene. PS, ja se nadam da će oni krampovi u Renaultu Fonzu sklepati dobar auto, da opet pobjeđuje i Hamiltona malo šamara ![]()
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Brawn Gp nema kers u bolidu, time je oko 65 kila laksi, motor se lakse hladi pa imaju jako male hladnjake, a ovih 65 kila rasporede po bolidu i normalno da su sec brzi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Nije bas normalno, jer ostali okidaju kers. 65 kg balasta = 1 sec usprkos okidanju kersa (ne samo teglit ga okolo)? Mislim da bi svi odustali od toga... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
|