|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
hdtv uvijek bolji i kvalitetniji zbog veće rezolucije, bolje kompresije itd. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Malo ti je pitanje čudno - pa jel ne vidiš i sam razliku u kvaliteti? HD materijal je u pravilu bolji, no to opet zavisi od puno faktora. Ovo što ti navodiš nije HD. HD može biti ili 720p ili 1080i/1080p rezoluciji. To što ti imaš je vjerojatno .mkv fajl kodiran h.264 codecom ali to nije HD video. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
ma rip ili ne, ne možemo tu uopće govoriti od hd materijalu kad je takva reza. To što je to matroska koja se koristi kod izrade BR ripova ne igra nikakvu ulogu. Ti si postavio pitanje što je kvalitentnije dvd rip ili HDTV, na takvo pitanje vrlo je jasan odgovor hdtv. No, ove ostale izvedenice kao primjer koji si nevo mogu biti svakakve - uglavnom je to i dalje bolje od dvdripa, no nije nužno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
nani i tor da vas pitam jel se ljudi malo krivo izrazavaju x264 tj matroska je vecinom bolje kvalitete od dvd rip-a. ali ovdje se ne spominje x264 nego HDTV tj tv rip neke serije ili neceg slicnog koji je hdtv materijal pretvoren u divx tj iste su velicine 350mb npr... nadam se da je autor mislio na to... jer x264 je uvijek u 1280x720 ili 1920x1080 (ili cropane verzije) bar sa onim sa cime se ja susrecem svakodnevno. i duplo je bolji od bilo kojeg divx.a |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
hdtelevizija.com editor
Datum registracije: Jun 2008
|
x.264 ti je open source verzija h.264 codeca. x.264/h.264 daje bolju kvalitetu snimka od divx/xvida, medjutim da bi se doslo do bolje kvalitete slike potrebno je duze encodiranje x.264 nego divx/xvida. Takodjer prilikom reprodukcije x.264 uzima vise cpu snage pa za reprodukciju 1080p sadrzaja sa vecim bitrateom treba malo jaci dual core procesor. Sto se rezolucije tice mozes 320x240 staviti u x.264, a minimum za HD rezoluciju je 720p. Sto se tice kontejnera kao sto su AVI, WMV i MP4, tu je naravno MPEG 4 bolji jer nema size limit kao AVI jer ipak HD filmovi sa visokim bitrateom zauzimaju puno prostora. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Administrator
|
možda je mislio na DVDR, ne divix rip. S obzirom da imam hd ready plazmu, ne zamaram se s 1080p materijalom, ciljam uglavnom na 720p, jer mi je praktički svejedno po pitanju kvalitete, a manja je veličina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Tu je sad u kosari izbrkano i krusaka i jabuka. Neulazeci u dubioze codec-a i kontejnera, manje vise svi sve znamo, a i fino je gore objesnjeno, ali ... Decko je pitao: Citiraj:
Ovo se vjerovatno odnosi na torrente i princip oznacavanja ripova. Ipak bice da se malo zeznuo u pitanju jer filmovi ce biti vecinom oznaceni DVDrip, 720p, 1080p i dr; a neke serije, dokumentarci i sl. izmedju ostaloga i sa HDTV. HDTV bi bio "izraz" kojim se oznacavaju file-ovi serija, dokumentarca i sl. koji su gotovo u pravilu ripani x.264/h.264 i strpani u .mkv kontejner. Mislim da ce tesko naci isti film oznacen sa dvdrip i HDTV, ali ce zato sigurno naci film u DVDrip, 720p, 1080p ili kojoj vec ne ŽNJ varijanti. Isto tako neke serije moze naci oznacene sa DVDrip i HDTV i tu bi odgovor bio HDTV(1080p/720p). Pa ako zeli imati backup ![]()
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 13.02.2009. u 04:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
ziki imas ti tu pravo ali ostaje ti jedan problem oznacavanje serija na netu tj torrentu da budem precizniji je ovako npr PCekspert S01E01 HDTV LOL tj to je divx a imas oznaku i ovog PCekspert S01E01 720p-CTU ili koji vec razlika je u tome sto je prvi ripan sa xvid/divx dok drugi je ripan sa x264 codecom i razlika je u velicni file kao i u rezoluciji slike HDTV LOL je 350mb i reze npr 720x450 dok je HD 720p 1.09GB reze 1280x720 i naravno kvaliteta u slici je neusporediva jer HD 720p je bolji i radi boja samih bolje su izrazene i sve.... a ja mislim da nas kolega je mislio o hdtv-LOL a ne 720p CTU jer je sam spomenio rezu pa mi je sve bilo jasno. i da na kraju zakljucim ako je rijec od LOL verziji npr onda je bolji dvd rip ako je rjec o x264 verziji tj 720p onda je on bolji (u 90% slucajeva) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
to sto u prvom slucaju pise HDTV, to znaci da je izvor hdtv, a kako je kodirano to je drugih par rukava... a 720p, ti odmah daje na znanje koja je rezolucija, a skoro uvijek pise i bitrate, pa vec po tome mozes znati sto treba ocekivati od slike... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
ima 2 "vrste" HDTV ripova 350MB hdtv .avi (xvid/dvix) 1100MB 720p h.264 (40-45 min video) usporedba prvog i običnog dvdrip-a kvaliteta praktički ista, samo mi se dvdrip više sviđa jer nema one dosadne reklame koje su obično pod serijom kao oznaka koji je program pa onda koja je serija poslije itd a između 720p i dvd ripa nema dileme jer je 720p puno bolje kvalitete ali i dosta veći 1080p je rip blue ray fima, to nije HDTV
![]() |
#18 |
hdtelevizija.com editor
Datum registracije: Jun 2008
|
Takodjer se trbaju skidati filmovi od provjerenih ripera, Infamous, Siners il Esir. Ovi ljudi prave najbolje ripove sa maximalnom kvalitetom slike i bez greske kao lip sinc problema itd. Naravno i voditi racuna o bitrate-u kad su blu-ray ripovi u pitanju. Oko 10 za 720p tj od 13 do 15 za 1080p ako se zeli maksimalan kvalitet ripa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
jos bi samo dodao CTRLHD grupu koja ima nevjerojatno dobre ripve i oni opcenito imaju ripove od 8gb pa nadalje... sto je mnogima puno za skinut al je kvaliteta nevjerojatna.... po pitanju serija CTU i dimension predvode sve ostale... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
![]() |
#21 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako misliš na HDTV rip (znači rip recimo serije emitirane u HD-u, ili DVD-ripa), često je DVD-rip bolje kvalitete (kontrast/boje, nema reklama/logoa TV kuće) ![]() Naravno, DVD rip se nemože uspoređivati s nekoliko puta većim fileom BluRay/HDDVD ripova, ili eventualno HDTV serije u 720p.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|