|
![]() |
#1081 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
ne kazem da ne hladi dobro, al ne vrijedi 500kn... znam da svaka ploca drukcije temp pokazuje, al imas na netu brdo review-ova na istoj ploci pa si pogledaj.... a i uostalom jeftiniji je preko 100 kn, tak da i isto dobro hladi, opet se isplati... |
|
![]() |
![]() |
#1082 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
ma gle ti - ja nisam cooler kupio za 500kn i nisam od onih kojih svim silama opravdavaju nesto sta su kupili ma kako to loshe i neisplativo nakraju ispalo. Ti mozes ustvrditi da je ultra 120 extreme precijenjen, to je tvoje pravo - ali zasto onda nije precijenjen i taj z600? Pa on kosta i vishe nego sto je ultra 120 extreme kostao kad je dosao (ovih 500 kn kosta zadnjih par mjeseci kad su mu svi digli cijenu i to dosta), jedno vrijeme je bio ispod 350kn. A testovi coolera ovise o previse parametara da bi ti mogao izjaviti da je z600 bolji od TR, jer eto - tvoj frend Pero ima vece temperature s TR. Jel imate 100% identicne konfiguracije? Isto kuciste, istu temperaturu okoline? Ma bolje da ne pocinjem... ali z600 nije bolji od TR . ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1083 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
True nije nimalo precijenjen, ako zelis najnize temperature na zraku moras to i platit. Drugo je pitanje dali se isplati dati jos 100, 200 ili vise kuna za nekoliko stupnjeva nize temperature. Na netu u skoro svakom testu z600 i ostali gube od true, jedini koji je bio bolji je cm v10 koji skoro izlazi i ima plet od 70w. Z600 je bolji u situacijama kada imas vent s malim protokom kao slip stream 500 ili 800. |
![]() |
![]() |
#1084 |
Registered User
|
a gle, svatko ima svoje misljenje... meni z600 hladi super i po trenutnim cijenama se vise isplati kaj god ti reko... a tr je 350 kuna kostal prije 2 godine, a mozda ni onda, a od z600 tad nije bilo ni z.... tak da ja tr nebi kupio nikad jer ne volim dat vise novaca za nekej kaj ne vrijedi tolko vise novaca... a druga stvar je ak ga kupis od frenda, kuma, bake, cigana na placu ili nekog petog za 100kn, normalno da se onda isplati.... |
![]() |
![]() |
#1085 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
TR HR-01 @ E8600 na P5K sa 3.33GHz sa 1.1V = 17/26°C idle/load TR HR-01 @ E8600 na Marsici sa 3GHz sa 1.0V = 22/31°C idle/load @ Bullet1 - dali si mozda montirao ovaj TH HR-01 na ovu DFI LanParty LT X38-T2R plocu ciji review imas u sig-u? zanima me dali taj hladnjak stane na nju s obzirom na NorthBridge Heatsink koji je na toj ploci |
![]() |
![]() |
#1086 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
A TR nije koštao 350kn prije 2 godine nego prije možda 6-8mj pa zatim do prije 2mj 400kn. Svatko ima svoje mišljenje al ti ljude uvjeravaš u nešto što uopće nisi ni probao/testirao. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#1087 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
TR ultra extreme je prije godinu dana koštao 427kn,kupljen točno na valentinovo,tako da mislim kako nije koštao manje od 400kn niti u jednom trenutku.Ali ako se uzme u obzir dugoročnost takve investicije,mislim kako se itekako isplati. Jel google ništa ne kaže?Jel niži taj kuler od TRUE?Jer ako TRUE stane na moju,onda bi valjda i ovaj na X38 T2R morao stati. |
![]() |
![]() |
#1089 |
Banned
|
Čemu kada se ima za oboje ![]() I razlika je bila malo veća između sonic towera i TRUE,koji je i tada bio sasvim kulturan kuler..Bliže nekih 10°,i to na X2 s939 procu koji nije imao problema s nenadoprcanošću IHS-a koju manifestiraju C2D procevi. EDIT:uz to ST je bio poliran,TRUE ne. Zadnje izmijenjeno od: žile. 06.02.2009. u 16:14. |
![]() |
![]() |
#1091 |
Banned
|
Otkad sam postao ponovno gaylord,i 60° me nervira ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ja na BobiFlipsu nemam ni ocitavanje senzora u Windozama ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
@ Bullet1 tnx za odgovor @žile guglao sam za tu kombinaciju TR HR-01 + LT X38-T2R prije postavljenog upita tu na forum nazalost nista |
![]() |
![]() |
#1095 | |
Registered User
|
Citiraj:
necemo se sad svadjat oko ovakvih gluposti, ali ti ne znas jesam ja ovo testiro ili ne... vidio sam u zivo kak se ponasaju oba kulera tak da nije bas da bljezgarim bezveze... ja sam samo htio rec kak trenutne stvari stoje a to je da je tr skuplji nekih 120 kuna... pa ak neko misli da mu se to isplati i da ce bolje hladit nek izvoli... njegovi novci, njegova odluka... meni je ostalo za gajbu pive i burek, a proc mi je jednako hladan ![]() P.S. ne moras odma bit agresivan ak neko ima drugcije misljenje ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1098 |
Premium
|
Meni izmedu TRU120E i zalmana 9500 skoro nikakva razlika. Mozda par stupnjeva. Na zalmanu je glacialtech 92mm s max 1600rpm, na u120e je sharkoon S 120mm. S tim da zalman ima tvornicki "mirror finish" baze dok thermalright-a nisam "smirglao". Thermalright je dosta visok i smeta mi bocnome ventu dok kod zalmana je sve islo po mjeri. Moram kupit vece kuciste. TRU120E mi nije stao na P35 T2RS pa je trebala mala dorada na ploci, a s tom doradom je otisla i garancija ploce! ![]() |
![]() |
![]() |
#1100 |
Premium
|
Dok je proc zagrijan na 60 stupnjeva ne bi trebalo imat veze dal je ispod Q ili obican i slab E2160. Uostalom isprobano je na istom procesoru kod istih postavki. |
![]() |
![]() |
#1101 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Što se tiče Zalman vs TRE(U) mislim da nema usporedbe, imao sam par Zalmana na servisu koji ujedno buče kao Boeing 747 a hlade sranje (9700nvidia serija, 9500, 7000 pogotovo) naravno da su i preskupi za ono šta nude IMHO ![]() |
![]() |
![]() |
#1102 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Cooler speed
Jucer sam uzeo novi procesor (Intel e2180) i radi super, no prije (na starom procesoru celeron 1.8Ghz, ne znam tocno koji) mi je temperatura bila oko 20°c (sobno), a novi procesor mi se dize i do 50-55°c BEZ CLOCKANJA... E, sad... Mene zanima kako ja mogu pojacati FAN jer mi Everest govori da se vrti 1500 o/min, sto je prilicno malo (stari je isao 4500), po meni... Hvala ![]() EDIT: Koja je otprilike "opasna temperatura", a koja normalna za ovo moje cudo... EDIT2: Nabavio sam program SpeedFan, i s njime stavio ventilator na 100% (sa 79%), no sa svakim rebootom se to vrati na 75%... Takodjer, malo sam povisio razinu kucista (nije vise na podu) i temperatura se drasticno smanjila, 15°c... Zadnje izmijenjeno od: Jujo. 08.02.2009. u 17:15. |
![]() |
![]() |
#1103 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Ultra120 Ex ili Scythe Orochi :D
Eto ponosni sam vlasnik lappiranog U120Ex i dobio sam na ponudu mogucnost da ga mjenjam za Scythe Orochi. Jer kolegi nikako ne stane u kuciste. ![]() Dok kod mene to nije problem. Problem je sad u tome sto sam gledo brdo reviewa, ni na jednom nema prave usporedbe ova dva coolera. Jedino sto sam nasao bilo je ovo http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=183745 i svugdje je Orochi bio testtiran s ovim điđimiđi ventom koji dodje s njime. Pa me zanima vase misljenje? Ja sam planiro ako uzmem Orochi na njega bubnut 2x Noctua NF-P12 120mm. Trebo si hladiti mali q6600 na 3.6ghz pod 1.425V, ako ne i vise ako se pokaze boljim od U120Ex. ![]() |
![]() |
![]() |
#1104 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Pomoć/preporuka !!
Kao prvo, nemam pojma o coolerima i ventilatorima, osim što sam u zadnja 2 dana pročitao guglajući i pretražujući forume. Kako sam imao schrot napajanje a komp mi je bio kao kamionska hladnjača pod prozorom, prvo što sam napravio je da sam promijenio napajanje. Međutim buka je ostala ista. Onda sam 2 dana držao glavu u kućištu i skužio da su ustvari najglasniji ventilatori (i to vent kučišta, te stock coolera a bogami i grafičke). Odlučio sam zamijeniti ventilator za kučište pa molim preporuku i za taj dio mada je to manje važno. E sad kako mi se zadnjih dana, prilikom bootanja počela pojavljivati poruka CPU FAN SPEED ERROR sve sam uvjereniji da bi trebao zamijeniti i cooler. Koji preporučate odnosno da li se isplati mijenjati samo vent na njemu. Novci do 250 kn i da bude bolje i tiše od ovog INTEL-ovog stock coolera. Nikakav OC ili extreme gaming ne planiram, znači komp za svaki dan + kakva novija igra pa u skladu s navedenim... Inače raznorazni testovi od BIOS-a preko Everesta, RealTempa i sličnih programa mi daju cca idle temp: 55 C a load temp cca 70 C Konfiguracija je iz Moj Komp Hvala unaprijed !! Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 11.02.2009. u 15:29. |
![]() |
![]() |
#1106 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: danc00. 13.02.2009. u 17:24. |
|
![]() |
![]() |
#1107 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1109 | |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Mogu li uopće ja povećati/smanjiti okretaje ventilatora na svom cooleru i kakva je situacija sa ova 2 gore što se tiče toga (ili to ovisi o matičnoj) ?? |
|
![]() |
![]() |
#1110 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
meni na oc 3.8 + visi napon nije isao preko 65 na stock kuleru.... Ako nije ploca (guglaj malo) ja bi svakako promjenio pastu i uvjerio se da lezi dobro. Isto tako, pogledaj si u everestu brzinu hladnjaka i dali dize sa loadom.. iako bi ti ispod 40 trebao biti na iidle sa sporim okretajima... |
|
![]() |
![]() |
|
|