|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
winodws xp problem sa bootanjem
ovako imao sam jedan hard disk c: i na njemu windowse xp i hrpu programa koje nisam zelio izbrisati, pa sam u ducanu uceo novi hard disk i na tome novom hard disku instalirao nove winowse tj na e: driveu i prebacio sam si bitne podatke sa c: drivea na e drive , i htio bih formatirat c: drive , da mi boota sa e: drivea , u biosu kad stavim da mi je primari boot drive e: onda mi napise "reboot or insert boot media in selcted boot device and press a key" a kada vratim da mije primariy boot drive c ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Moras iskljuciti status active na C: particiji i namjestiti active na E: particiji. Kada to napravis kompjuter ce prvo bootat sa E: particije. No problem je sto ce kada bootas sa E: particije, ona postati C: posto je particija sa koje se boota uvijek C: ! To ti moze stvoriti problem jer su windowsi na E: particiji namjesteni da ucitavaju svoje sistemske datoteke sa E: particije...te bootanjem ti windowsi nece uspjesno naci svoje podatke jer je slovo njezine particije promijenjeno
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hmm razumijem , ali svejedno bi probao da napravim to, kako da prebacim onda sa active c: na active e: ?
![]() |
#4 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
The computer does not start after you change the active partition by using the Disk Management tool Citiraj:
Čak i npr. "omiljeni" proizvođač diskova to omogućava... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
sta onda uciniti ako to ne ? EDIT: cek nisam skontao...mogu li ovaj disk e: sa tim programom iskopirat cijeli na c: , ali c: drive nije formatiran , a rjesenje bi bilo to samo kako formatirat c drive? nedopusta mi formatirat c: buduci da je bash on active , moze li taj program formatirat c drive i odma prekopirat e drive na c : ??
hmm... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 26.01.2009. u 18:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja bi ti preporucio da ubacis instalacijski cd od windowsa, udes u setup, izbrises C: particiju i instaliras windowse na C: particiju, pokrenes te nove windowse sa te C: particije i ponovo kopiras sve bitne podatke natrag sa E: particije na C: particiju jer ces nesto vjerovatno zahebat.
![]() |
#7 |
Premium
|
a cini mi se da cu tako i napravit, dupli posao opet isto radit , al eto...izgleda da nema druge...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|