|
![]() |
#1921 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Ne pucaj! ![]() Ma ovo "živio rođo" je druga inačica one "zbogom pameti" a poruka je HIFI choice-u ne tebi.
![]() |
#1922 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
nemam niti sa cim da ![]() ![]()
![]() |
#1924 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Evo narode moram reći da sam uzeo ipak Philipsovu liniju ( Micro linija Philips MC D908,DVD,HDMI,DivX ). Mislim da za 4t kuna nisam mogao kvalitetnije izabrati. Zvuk je savršen! Obožavam klasiku.Imam gomilu originalnih naslova i divota je čuti jasan i topao zvuk,NAPOKON! Ipak hvala na prijedlozima http://www.technomax.hr/Default.aspx?tabid=419 Zadnje izmijenjeno od: Rumi. 21.01.2009. u 00:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1925 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Vjerovatno linija svira ok, a sad da si mozda mogao bolje proc, jesi, ali ako je tebi ovo dobro i ako si ti zadovoljan (a to je najbitnije), onda nemas brige. Samo slusaj i uzivaj.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1926 | |
Guest
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
IMHO apparatusov dac je po meni mrvu preskup za ono što nudi........ CA dac nije jeftiniji, ali sonično je vrlo dobar ..... osim toga ima puno više mogućnosti za spajanja od apparatusovog...... ja sam ga slučajno imao na probi i da mi nije problem sa kunama vjerojatno bi ga bio uzeo........ imao sam na probi i jeftiniji project dac, ali sa njim nisam bio ni približno zadovoljan.......... čak mi je draži zvuk sa moje pci-e kartice....... nije da imam neku uber opremu za testirat, ali i na ovome se primjete razlike........ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1927 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ljudi trazim iskusnija misljenja o hifi slusalicama. radi se o AKG K 141 MK II i K 171 MK II. razilka u cijeni je 20€ ali me zanima koje su prednosti i nedostaci kod poluotvorenih i zatvorenih slusalica. citao sam na njihovoj stranici malo o tome ali ne razumijem bas sve te strucne nazive npr analiticko slusanje. tako je preveo google translator ![]() testirat cu ih prije kupnje ako bude mogucnosti, ali bih htio cuti tudja misljenja o njima nisam DJ. sluzit ce mi za po kuci. filmovi i muzika spajao bih vecinom na svoj laptop iz siga. imam intergiranu zvucnu od realteka. nis special, ali mislim da sam citao za te modele da rade dobro cak i na mp3-ica pa nebi trebalo bit problema sa slabijim zvucnim karticama. sta mislite. plz pomagajte. sutra mi je rodjendan i htio bih se pocastit s njima sto prije ![]() hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1928 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
naravno da ca ima puno više opcija spajanja, ali ako ne treba ništa više od spoja kompa onda je to imho nepotreban trošak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1929 | |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Ne znam kakve su 141 pa ću se zadržati na ovim svojima. Izolacija zvuka im je odlična što je glavni razlog zašto sam ih i uzeo. U dnevnoj sobi, dok ukućani pucaju od smijeha na urnebesne hrvatske humoristične serije, ja na miru slušam čika Knopflera i ostale majstore. Niti vani curi zvuk, niti ulazi izvana. Zvuk im je O.K. Šta ja znam, meni slušalice ne mogu zamjeniti stereo sliku zvučnika tako da me niti jedne ne ostave paf. Dobro zvuče. Imao sam ih ubodene u Audigy 2 NX, Emu 0202 i DIY phone pojačalo koje nikako da stavim u kutiju. Na audigy 2 NX je možda mrvu pretiho za današnji pojam glazbe. Ne otpadaju zubi, ne boli glava i uši ne trnu. Meni je bilo O.K. i na njima. Na Emu je bilo dosta bolje dok tek na pojačalu zubi otpadaju i uši trnu. A i zvuk je nešto bolji kada se da poštenija amplifikacija. Da krenem i s pokudom...neudobne su. Slušalice nasjedaju na ušnu školjku a ne oko uha. Ovo stvara pritisak na uši i nakon cca 2 h uši se pošteno oznoje i počnu trniti. Al hej, to je dobra stvar. Imaš slušalice s kojima i na tiho trnu uši...jedino zubi ostaju na mjestu...tu nema pomoći osim jesti puno slatko. Šta ja znam...ako ih nećeš koristiti po 3-4 sata bez prestanka i potrebna ti je izolacija iz društva preporučam. U suprotnom možda da potražiš neke koje obuhvate cijelo uho... EDIT: Da ne bi krivo pohvatao i raskrstio sa zatvorenim slušalicama; ovaj AKG model slušalica liježe na uho, većina zatvorenih nije tako bezobrazna nego idu okolo.
"I told my parents that when I grew up I wanted to be a musician.They said it had to be one or the other" Zadnje izmijenjeno od: newalss. 21.01.2009. u 11:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1930 |
Guest
|
ca ima isto opciju usb...... ali ako imaš resiver za sat.... ili cd transport...ili imaš na TV digital out...ili svašta još....... na ca možeš sve pospajat........ tu su i balansirani izlazi......... apparatusov dac je ipak preskup kad se sve zbroji....... osim toga on i nije neko čudo od tehnike....... to je ipak riješenje sa jednim dac čipom........ kompliciranija riješenja prvo rade I2S konverziju...... iako bi ga volio čuti..... možda bi mi se svidio zvuk..... ionako ono što prvo čuješ kod dac-ova su opampi (osim u skupljim riješenjima koja ih ne koriste)...... oni "pituraju" zvuk..... naravno tu dolazi do izražaja i kvaliteta napajačke sekcije....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1931 | |
Guest
|
Citiraj:
osim toga izlaz na laptopu je preslab za pogonit bolje slušalice........ nedostajat će ti glasnoće ako voliš malo odvrnut......... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1932 |
Premium
|
imam vec in ear od AKG K324P i kad si spojim na on board znam me ponekad natjerat da ih skinem. znaci ne preporucate bas taj 171 MK II? de mi molim te par savjeta na sta moram pazit kad kupujem slusalice takvog tipa. koliko sam skuzio moram pazit da mi ne sjedaju na usi. razmisljao sam da pocnem skidat FLAC verzije ali imam samo 250GB, pa se zadovoljavam sa 320kbps ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1934 |
Premium
|
dali postoji neka mogucnost da npr uzmem neko pojacalo koje bih mogao spojit na laptop? mislim da imam doma neko jaakooo staro pojacalo ali nisam siguran posto je ugradnja nemoguca jer di ce jos nesto stat u njemu i koliko para. ne mislim previse potrosit i ovo mi je plafon |
![]() |
![]() |
![]() |
#1935 |
Guest
|
čuj idealno bi bilo.... laptop (FLAC)- dobar usb dac- pojačalo za slušalice- slušalice.... ali kako je to prekomplicirano i preskupo.......... mislim da bi te zadovoljilo i nešto slično M-AUDIO MobilePre USB...... ili E-MU Professional 0202 USB.............. .............. s tim nisam siguran ni bi li to moglo pošteno potjerat dobre slušalice...... jednom sam sluša na e-mu grado sr225 slušalice i moglo ih je tjerat.....taman do ruba buke..... a grado baš nije lak za tjeranje..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1936 |
Premium
|
hvala ti registrator na info samo ako budem uzeo ove slusalice onda necu bit u mogucnosti uzeto jednu od tih stvari. sta mislite o ovim slusalicama: K 77 (45€), K 99 (60€) i K530 (110€)? ukoliko uzmem jednu od ove prve 2 postoji mogucnost da uzmem pojacalo. 170€ mi je max a toliko dodu one K 171 MK II. prve 2 spadaju pod pro kolekciju dok ova k530 pod personal. izolacija da me neko cuje nije tolko potrebna ukoliko to kvari kvalitetu zvuka EDIT: evo jedan link u kojem opisuju sve pro modele http://www.akg.com/site/press_center...nguage,EN.html pise za K77 i K99 da su dobri za mp3 i laptope. razlika u njima je u 3db, 30g, zatvoren i otvoren tip i sto K99 ima 2000 veci frekvencijski doseg. Zadnje izmijenjeno od: A.J.. 22.01.2009. u 01:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1937 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1938 |
Premium
|
evo naso sam jos jedne koje bih mogao uzet i nekako mi se cini kao najbolji izbor posto pise u postavkama da su cak i za mp3 i laptope. radi se od AKG K 242 HD (140€). zna li itko ista o njima iz iskustva i dali je tesko imat 240g slusalice na glavi nekoliko sati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1939 |
Premium
|
evo ljudi samo da javim da sam kupio slusalice. isao sam da kupim ode K242 HD i lik mi je reko da ne uzimam jer su studijske pa necu nis iizvuc iz njih da si uzmem sennheiser HD555. a ja uzeo HD595 i mogu reci da su mi ok. jos se privikavam na takav tip hvala vam na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1941 |
Premium
|
u cijeni mislim 70€. malo sam slusao jedne i druge i istlacio prodavace. pustao je preko nekog playera neku jadnu muziku, a nisam imao ni vise volje trazit. previse sam se isšetao po tim trgovinama i BTC-u i bio sam razocaran sto necu uzet AKG. a nista ok mi djeluju ovi za sad. lijepo se cuje, zadovoljan sam, udobne su mi, ali me hebe ovaj stalak ![]() gledao sam malo specifikacije. ove 595 imaju veci frekvencijski opseg iako mi pol toga ne cujemo, u db su jednaki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1943 |
Premium
|
kazem ti da ih nisam previse uspodivao i ono malo sto sam slusao nije dovoljno za usporedbu. isprobao na ipod-u da vidim dali se moze lijepo cut na slabijim stvarima. vidio da ide, iako nije glasnoca nesto jako glasna. vidio veca cijena, vece brojke u karakteristici i imenu i ocekivao da ce biti bolje i gotovo... ![]() nisam neke razlike primijetio dok sam slusao tamo. vidio da ove mogu biti glasne, lijepo zvucalo i ajmo. trazis li neki odredeni razlog? EDIT: sjetio sam se. kad sam vidio stalak odluka je pala ![]() Zadnje izmijenjeno od: A.J.. 23.01.2009. u 01:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1944 |
Premium
|
evo samo da pohvalim jos jednom slusalice. zakon su. lijepo se cuje i bome su glasne. maloprije otisao do cimera da ga nes pitam i skuzio da se skroz do njegove sobe cuju. mogu posluzit i kao zvucnici ![]() ali da vas pitam da utvrdim svoje misljenje. dali se oni s vremenom "ugriju" pa budu glasniji? jer sam primijetio da su mi nakon nekog vremena glasniji |
![]() |
![]() |
![]() |
#1945 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
novi amp i tuner... ![]() nekad se to ovako radilo... ![]() sve u svemu ja sam zadovoljan jer mi je malo dosadio zvuk kenwuda pa si kupio ovo cudo, cijena je jako mala a kako mali svira je perfektno, toliko detalja, možda cak svira bolje od kenwuda, zavisi kako koja pjesma...vec me neko vrijeme vuce onaj kit alien daca ali nikako da ga kupim tj da nadjem nekoga sa kreditnom karticom jer je meni nedaju ![]() Tesla će biti spojen neko vrijeme dok ne napravim onaj gainclon vise, neam vremena a niti djelova da ga napravim usto neželim napravit amp dok ne sredim preamp koji će nadam se biti gotov sljedeći tjedan, ne u kutiji ali elektronika će biti pospajana (nadam se, ako me nesto ne syebe).. živili.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1946 |
FC Bayern supporter
Datum registracije: Mar 2002
|
Ali će ti dati devizni račun... ![]()
![]() |
#1947 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2006