Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.01.2009., 10:14   #1921
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ne pucaj!
Ma ovo "živio rođo" je druga inačica one "zbogom pameti" a poruka je HIFI choice-u ne tebi.
Staro 19.01.2009., 10:46   #1922
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
nemam niti sa cim da a niti nemam neku potrebu...a pa procitao sam,trebalo bi to ici cuti,tko zna mozda nije to tako lose.pa ne bi valjda dobio titulu "uređaja godine" ako je neki crap? (ili mozda bi,ali nada u zdrav razum uvijek umire zadnja )

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2009., 13:46   #1923
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ako imaš kolekciju na kompu i pristup flac-ovima, onda je razumnija kupovina apparatusovog usb dac-a definitivno
syss je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2009., 23:39   #1924
Rumi
Registered User
Moj komp

Rumi's Avatar

Datum registracije: May 2008
Evo narode moram reći da sam uzeo ipak Philipsovu liniju ( Micro linija Philips MC D908,DVD,HDMI,DivX ). Mislim da za 4t kuna nisam mogao kvalitetnije izabrati. Zvuk je savršen! Obožavam klasiku.Imam gomilu originalnih naslova i divota je čuti jasan i topao zvuk,NAPOKON! Ipak hvala na prijedlozima
http://www.technomax.hr/Default.aspx?tabid=419

Zadnje izmijenjeno od: Rumi. 21.01.2009. u 00:58.
Rumi je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2009., 00:00   #1925
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Rumi Pregled postova
Evo narode moram reći da sam uzeo ipak Philipsovu liniju. Mislim da za 4t kuna nisam mogao kvalitetnije izabrati. Zvuk je savršen! Obožavam klasiku.Imam gomilu originalnih naslova i divota je čuti jasan i topao zvuk,NAPOKON! Ipak hvala na prijedlozima
http://www.technomax.hr/Default.aspx?tabid=419

Vjerovatno linija svira ok, a sad da si mozda mogao bolje proc, jesi, ali ako je tebi ovo dobro i ako si ti zadovoljan (a to je najbitnije), onda nemas brige. Samo slusaj i uzivaj..
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2009., 08:14   #1926
registrator
Guest
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ako imaš kolekciju na kompu i pristup flac-ovima, onda je razumnija kupovina apparatusovog usb dac-a definitivno
jesi to možda sluša oba, kad je tvoj stav definitivan.......
IMHO apparatusov dac je po meni mrvu preskup za ono što nudi........
CA dac nije jeftiniji, ali sonično je vrlo dobar ..... osim toga ima puno više mogućnosti za spajanja od apparatusovog......
ja sam ga slučajno imao na probi i da mi nije problem sa kunama vjerojatno bi ga bio uzeo........
imao sam na probi i jeftiniji project dac, ali sa njim nisam bio ni približno zadovoljan.......... čak mi je draži zvuk sa moje pci-e kartice.......

nije da imam neku uber opremu za testirat, ali i na ovome se primjete razlike........
registrator je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2009., 10:09   #1927
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
ljudi trazim iskusnija misljenja o hifi slusalicama. radi se o AKG K 141 MK II i K 171 MK II. razilka u cijeni je 20€ ali me zanima koje su prednosti i nedostaci kod poluotvorenih i zatvorenih slusalica. citao sam na njihovoj stranici malo o tome ali ne razumijem bas sve te strucne nazive npr analiticko slusanje. tako je preveo google translator . evo par linkova koje sam nocas citao jer nisam mogao zaspat. link1 link2
testirat cu ih prije kupnje ako bude mogucnosti, ali bih htio cuti tudja misljenja o njima
nisam DJ. sluzit ce mi za po kuci. filmovi i muzika
spajao bih vecinom na svoj laptop iz siga. imam intergiranu zvucnu od realteka. nis special, ali mislim da sam citao za te modele da rade dobro cak i na mp3-ica pa nebi trebalo bit problema sa slabijim zvucnim karticama. sta mislite. plz pomagajte. sutra mi je rodjendan i htio bih se pocastit s njima sto prije
hvala
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2009., 10:31   #1928
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor registrator Pregled postova
jesi to možda sluša oba, kad je tvoj stav definitivan.......
IMHO apparatusov dac je po meni mrvu preskup za ono što nudi........
CA dac nije jeftiniji, ali sonično je vrlo dobar ..... osim toga ima puno više mogućnosti za spajanja od apparatusovog......
ja sam ga slučajno imao na probi i da mi nije problem sa kunama vjerojatno bi ga bio uzeo........
imao sam na probi i jeftiniji project dac, ali sa njim nisam bio ni približno zadovoljan.......... čak mi je draži zvuk sa moje pci-e kartice.......

nije da imam neku uber opremu za testirat, ali i na ovome se primjete razlike........
nisam slušao ni jednog, čisto financijski pričam i nekako nagađam da je bolje "odvest" signal sa usb-om "negdje drugdje" nego ulupavati u zvučnu pa taj signal furat na dac.

naravno da ca ima puno više opcija spajanja, ali ako ne treba ništa više od spoja kompa onda je to imho nepotreban trošak.
Staro 21.01.2009., 11:01   #1929
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor A.J. Pregled postova
ljudi trazim iskusnija misljenja o hifi slusalicama. radi se o AKG K 141 MK II i K 171 MK II. razilka u cijeni je 20€ ali me zanima koje su prednosti i nedostaci kod poluotvorenih i zatvorenih slusalica. citao sam na njihovoj stranici malo o tome ali ne razumijem bas sve te strucne nazive npr analiticko slusanje. tako je preveo google translator . evo par linkova koje sam nocas citao jer nisam mogao zaspat. link1 link2
testirat cu ih prije kupnje ako bude mogucnosti, ali bih htio cuti tudja misljenja o njima
spajao bih vecinom na svoj laptop iz siga. imam intergiranu zvucnu od realteka. nis special, ali mislim da sam citao za te modele da rade dobro cak i na mp3-ica pa nebi trebalo bit problema sa slabijim zvucnim karticama. sta mislite. plz pomagajte. sutra mi je rodjendan i htio bih se pocastit s njima sto prije
hvala
Imam K171, ovaj MKII je valjda isto sranje, drugo pakovanje.
Ne znam kakve su 141 pa ću se zadržati na ovim svojima. Izolacija zvuka im je odlična što je glavni razlog zašto sam ih i uzeo. U dnevnoj sobi, dok ukućani pucaju od smijeha na urnebesne hrvatske humoristične serije, ja na miru slušam čika Knopflera i ostale majstore. Niti vani curi zvuk, niti ulazi izvana.
Zvuk im je O.K. Šta ja znam, meni slušalice ne mogu zamjeniti stereo sliku zvučnika tako da me niti jedne ne ostave paf. Dobro zvuče. Imao sam ih ubodene u Audigy 2 NX, Emu 0202 i DIY phone pojačalo koje nikako da stavim u kutiju. Na audigy 2 NX je možda mrvu pretiho za današnji pojam glazbe. Ne otpadaju zubi, ne boli glava i uši ne trnu. Meni je bilo O.K. i na njima. Na Emu je bilo dosta bolje dok tek na pojačalu zubi otpadaju i uši trnu. A i zvuk je nešto bolji kada se da poštenija amplifikacija.
Da krenem i s pokudom...neudobne su. Slušalice nasjedaju na ušnu školjku a ne oko uha. Ovo stvara pritisak na uši i nakon cca 2 h uši se pošteno oznoje i počnu trniti. Al hej, to je dobra stvar. Imaš slušalice s kojima i na tiho trnu uši...jedino zubi ostaju na mjestu...tu nema pomoći osim jesti puno slatko.
Šta ja znam...ako ih nećeš koristiti po 3-4 sata bez prestanka i potrebna ti je izolacija iz društva preporučam. U suprotnom možda da potražiš neke koje obuhvate cijelo uho...

EDIT: Da ne bi krivo pohvatao i raskrstio sa zatvorenim slušalicama; ovaj AKG model slušalica liježe na uho, većina zatvorenih nije tako bezobrazna nego idu okolo.

Zadnje izmijenjeno od: newalss. 21.01.2009. u 11:12.
newalss je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2009., 11:25   #1930
registrator
Guest
Moj komp

ca ima isto opciju usb...... ali ako imaš resiver za sat.... ili cd transport...ili imaš na TV digital out...ili svašta još....... na ca možeš sve pospajat........
tu su i balansirani izlazi.........
apparatusov dac je ipak preskup kad se sve zbroji.......
osim toga on i nije neko čudo od tehnike.......
to je ipak riješenje sa jednim dac čipom........
kompliciranija riješenja prvo rade I2S konverziju......
iako bi ga volio čuti..... možda bi mi se svidio zvuk.....

ionako ono što prvo čuješ kod dac-ova su opampi (osim u skupljim riješenjima koja ih ne koriste)...... oni "pituraju" zvuk..... naravno tu dolazi do izražaja i kvaliteta napajačke sekcije.......
Staro 21.01.2009., 11:30   #1931
registrator
Guest
Moj komp

Citiraj:
hvala
za spajat na onbord zvuk na laptopu i još k tome slušat mp3 je šteta bilo koje slušalice skuplje od parsto kuna..........
osim toga izlaz na laptopu je preslab za pogonit bolje slušalice........
nedostajat će ti glasnoće ako voliš malo odvrnut.........
Staro 21.01.2009., 20:11   #1932
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

imam vec in ear od AKG K324P i kad si spojim na on board znam me ponekad natjerat da ih skinem. znaci ne preporucate bas taj 171 MK II? de mi molim te par savjeta na sta moram pazit kad kupujem slusalice takvog tipa. koliko sam skuzio moram pazit da mi ne sjedaju na usi. razmisljao sam da pocnem skidat FLAC verzije ali imam samo 250GB, pa se zadovoljavam sa 320kbps
Staro 21.01.2009., 20:15   #1933
Dr.Who
Premium
Moj komp

Dr.Who's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Za slusalice tog cjenovnog ranga potreban je obavezno flac format i pojacalo a i onboard zvuk nije za preporuku

KUPUJEM
Dr.Who je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2009., 20:36   #1934
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

dali postoji neka mogucnost da npr uzmem neko pojacalo koje bih mogao spojit na laptop? mislim da imam doma neko jaakooo staro pojacalo ali nisam siguran
posto je ugradnja nemoguca jer di ce jos nesto stat u njemu i koliko para. ne mislim previse potrosit i ovo mi je plafon
Staro 21.01.2009., 23:00   #1935
registrator
Guest
Moj komp

čuj idealno bi bilo....
laptop (FLAC)- dobar usb dac- pojačalo za slušalice- slušalice....
ali kako je to prekomplicirano i preskupo.......... mislim da bi te zadovoljilo i nešto slično M-AUDIO MobilePre USB......
ili E-MU Professional 0202 USB..............
..............
s tim nisam siguran ni bi li to moglo pošteno potjerat dobre slušalice......
jednom sam sluša na e-mu grado sr225 slušalice i moglo ih je tjerat.....taman do ruba buke..... a grado baš nije lak za tjeranje.....
Staro 22.01.2009., 01:15   #1936
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

hvala ti registrator na info samo ako budem uzeo ove slusalice onda necu bit u mogucnosti uzeto jednu od tih stvari.
sta mislite o ovim slusalicama: K 77 (45€), K 99 (60€) i K530 (110€)?
ukoliko uzmem jednu od ove prve 2 postoji mogucnost da uzmem pojacalo. 170€ mi je max a toliko dodu one K 171 MK II.
prve 2 spadaju pod pro kolekciju dok ova k530 pod personal.
izolacija da me neko cuje nije tolko potrebna ukoliko to kvari kvalitetu zvuka

EDIT: evo jedan link u kojem opisuju sve pro modele
http://www.akg.com/site/press_center...nguage,EN.html
pise za K77 i K99 da su dobri za mp3 i laptope. razlika u njima je u 3db, 30g, zatvoren i otvoren tip i sto K99 ima 2000 veci frekvencijski doseg.

Zadnje izmijenjeno od: A.J.. 22.01.2009. u 01:26.
Staro 22.01.2009., 09:33   #1937
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor registrator Pregled postova
ca ima isto opciju usb...... ali ako imaš resiver za sat.... ili cd transport...ili imaš na TV digital out...ili svašta još....... na ca možeš sve pospajat........
tu su i balansirani izlazi.........
apparatusov dac je ipak preskup kad se sve zbroji.......
osim toga on i nije neko čudo od tehnike.......
to je ipak riješenje sa jednim dac čipom........
kompliciranija riješenja prvo rade I2S konverziju......
iako bi ga volio čuti..... možda bi mi se svidio zvuk.....

ionako ono što prvo čuješ kod dac-ova su opampi (osim u skupljim riješenjima koja ih ne koriste)...... oni "pituraju" zvuk..... naravno tu dolazi do izražaja i kvaliteta napajačke sekcije.......
mea culpa... nisam ni vidio usb na ca.
Staro 22.01.2009., 09:37   #1938
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

evo naso sam jos jedne koje bih mogao uzet i nekako mi se cini kao najbolji izbor posto pise u postavkama da su cak i za mp3 i laptope. radi se od AKG K 242 HD (140€). zna li itko ista o njima iz iskustva i dali je tesko imat 240g slusalice na glavi nekoliko sati?
Staro 22.01.2009., 16:16   #1939
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

evo ljudi samo da javim da sam kupio slusalice. isao sam da kupim ode K242 HD i lik mi je reko da ne uzimam jer su studijske pa necu nis iizvuc iz njih da si uzmem sennheiser HD555. a ja uzeo HD595 i mogu reci da su mi ok. jos se privikavam na takav tip
hvala vam na pomoci
Staro 22.01.2009., 16:22   #1940
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Koja je razlika između HD 555 i HD 595?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2009., 16:54   #1941
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

u cijeni mislim 70€. malo sam slusao jedne i druge i istlacio prodavace. pustao je preko nekog playera neku jadnu muziku, a nisam imao ni vise volje trazit. previse sam se isšetao po tim trgovinama i BTC-u i bio sam razocaran sto necu uzet AKG. a nista ok mi djeluju ovi za sad. lijepo se cuje, zadovoljan sam, udobne su mi, ali me hebe ovaj stalak
gledao sam malo specifikacije. ove 595 imaju veci frekvencijski opseg iako mi pol toga ne cujemo, u db su jednaki.
Staro 22.01.2009., 19:52   #1942
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Znam ja da je razlika 500kn. Zanimalo me zašto si kupio ove skuplje?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2009., 00:11   #1943
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

kazem ti da ih nisam previse uspodivao i ono malo sto sam slusao nije dovoljno za usporedbu. isprobao na ipod-u da vidim dali se moze lijepo cut na slabijim stvarima. vidio da ide, iako nije glasnoca nesto jako glasna. vidio veca cijena, vece brojke u karakteristici i imenu i ocekivao da ce biti bolje i gotovo... kazem ti da sam samo htio vise pobjec odandje jer mi je bilo pun k... vise trazenja slusalica
nisam neke razlike primijetio dok sam slusao tamo. vidio da ove mogu biti glasne, lijepo zvucalo i ajmo. trazis li neki odredeni razlog?

EDIT: sjetio sam se. kad sam vidio stalak odluka je pala

Zadnje izmijenjeno od: A.J.. 23.01.2009. u 01:02.
Staro 24.01.2009., 00:33   #1944
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

evo samo da pohvalim jos jednom slusalice. zakon su. lijepo se cuje i bome su glasne. maloprije otisao do cimera da ga nes pitam i skuzio da se skroz do njegove sobe cuju. mogu posluzit i kao zvucnici
ali da vas pitam da utvrdim svoje misljenje. dali se oni s vremenom "ugriju" pa budu glasniji? jer sam primijetio da su mi nakon nekog vremena glasniji
Staro 24.01.2009., 16:51   #1945
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
novi amp i tuner...

nekad se to ovako radilo...

sve u svemu ja sam zadovoljan jer mi je malo dosadio zvuk kenwuda pa si kupio ovo cudo, cijena je jako mala a kako mali svira je perfektno, toliko detalja, možda cak svira bolje od kenwuda, zavisi kako koja pjesma...vec me neko vrijeme vuce onaj kit alien daca ali nikako da ga kupim tj da nadjem nekoga sa kreditnom karticom jer je meni nedaju

Tesla će biti spojen neko vrijeme dok ne napravim onaj gainclon vise, neam vremena a niti djelova da ga napravim usto neželim napravit amp dok ne sredim preamp koji će nadam se biti gotov sljedeći tjedan, ne u kutiji ali elektronika će biti pospajana (nadam se, ako me nesto ne syebe)..

živili..
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2009., 16:54   #1946
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Ali će ti dati devizni račun...
Staro 24.01.2009., 17:02   #1947
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
evo samo da pohvalim jos jednom slusalice. zakon su. lijepo se cuje i bome su glasne. maloprije otisao do cimera da ga nes pitam i skuzio da se skroz do njegove sobe cuju. mogu posluzit i kao zvucnici
ali da vas pitam da utvrdim svoje misljenje. dali se oni s vremenom "ugriju" pa budu glasniji? jer sam primijetio da su mi nakon nekog vremena glasniji
pa naravno, svaki zvučnik se mora usvirat, nema to šta čudit, samo se ne frlji odmah nego nakon 20ak sati sviranja...nije pravilo 20 sati...čujes razliku od početka do usviravanja...
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2009., 17:04   #1948
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
novi amp i tuner...

nekad se to ovako radilo...

sve u svemu ja sam zadovoljan jer mi je malo dosadio zvuk kenwuda pa si kupio ovo cudo, cijena je jako mala a kako mali svira je perfektno, toliko detalja, možda cak svira bolje od kenwuda, zavisi kako koja pjesma...vec me neko vrijeme vuce onaj kit alien daca ali nikako da ga kupim tj da nadjem nekoga sa kreditnom karticom jer je meni nedaju

Tesla će biti spojen neko vrijeme dok ne napravim onaj gainclon vise, neam vremena a niti djelova da ga napravim usto neželim napravit amp dok ne sredim preamp koji će nadam se biti gotov sljedeći tjedan, ne u kutiji ali elektronika će biti pospajana (nadam se, ako me nesto ne syebe)..

živili..
Kakva ti je to krama opet?
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2009., 17:11   #1949
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

@bego2: ma zakon se vec i sada cuje. vec sam sigurno odradio 10 sati slusanja
Staro 24.01.2009., 17:23   #1950