|
![]() |
#631 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Daleko od toga da hladnjak nije dobar, dapače, i meni je odličan, no kako rekoh, i da nekako riješiš problem montaže na čip (i da je S1 dovoljan za to), opet ostaje ta regulacija napona. Koja kako vidim u usporedbi sa 4870 izgleda puno zamršenija - kondenzatori i zavojnice oko iste samo otežavaju situaciju. Evo, pogledaj si ovu sliku: ![]() Kad bi barem bilo moguće samo taj modul zasebno nabaviti, to bi bilo odlično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Primjeti da su neki čipovi goli, odnosno ne prekriva ih ovaj element. Također, ne mora značiti da iste elemente treba hladiti na GTX 280, na "staroj" GTX 260 i ovim novim 55nm-etarskim GTX260. Ako je moguće, na elemente koje je potrebno hladiti bih poslje čišćenja gumicom za olovku nanio malo termalne paste po sredini i u kutove samog elementa stavio malo trenutnog ljepila (Henkel Moment?) na to bih pritisnu ježić dok se ne uhvati. Ako je ježič veći od površine elementa to nema veze jel ljepilo u kutovima je na krajevima elementa a ne na ježiću. Pretpostavljam da bi ježići uz pomoć dva 120mm ventilatora koja su gore na Acceleru bolje hladili te elemente od ove pločice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Premium
|
GTX280 se od 260 razlikuje u tom djelu samo u tome šta ima 2 kondenzatora više. a ne vidim razloga zašto bi ove 55nm bile drugacije od ovih starih. Neznam kakva je situacija s drugim modelima npr. 9800GTX(+). |
![]() |
![]() |
![]() |
#634 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Nvidija i njene prljave igrice.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Stavi se samo vent da direktno puše na taj dio PCB-a i nevjerujem da če biti ikakvih problema, dapače trebalo bi bolje hladit nego sam stock hladnjak. Nikakve ježeke ili još kakve điđe-miđe netreba stavljat . |
![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
.
|
To je ništa. Preslab CPU, pogotovo ako u planu imaš 06 i/ili Vantage. |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
.
|
Sve je stvar frekve, pogledaj si npr. drugo mjesto, tj Wolverine sa QX6800, na 3.8GHz, proc jednostavno koči one dvije zvijeri...tako da ako ga ne dobiješ preko 4GHz, to će kočiti jako. Probaj pa javi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
.
|
Izvrti karticu na manjim frekvencijama da iz igre izbaciš rušenje procesora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
.
|
Jel to u SLI-ju ili single? 192 ili 216 model? |
![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
.
|
Neznam, nekako loše ide...jel si clockao sa unlinked shaderima? Koliko mema ide? |
![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
.
|
Stavi Unlinked u Rivi, pa diži čip, a shadere ostavi na defu, za početak, čisto da vidiš jel u tom problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
.
|
I bez tog BIOS-a mora ići preko 700MHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Wussy! ![]() Salim se. Mogu ti samo reci da nije nesto tesko za napravit, ja sam svoju stabilizirao 100 % na 702/1450 1200 sa 1.12 v (okvirno pisem, neda mi se gledati tocno). Uvijek me zanimao 100 % stabilan oc, a ne ono - radi mi na 750 osim krajzis... ili fmark (sad ce se razeru kosa na glavi dici).... navodno ako se sjebe u biosu sa dodatnom pcie karticom ili naslijepo se da popraviti... Tako kazu. Naravno odluka je tvoja.. Jeli ima sta bolje u rivi naprema evga precision sto se tice klokanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Premium
|
Sutra idem frendu po S1 pa cu ga prvo probat stavit na svoju grafu. Ako rupe pasu probat cu ga stavit na IHS bas da vidim jel ce temp biti manje. Cijelo vrijeme sam imao dojam da je gpu stvarno širok dok nisam vidio ove slike iz predhodne stranice. Ako cu uspjet tako smanjit temp onda ok. ako bas i necu previse onda cu skinut IHS. E sad to me zanima malo. Po cemu je ta graficka posebna da mora imat IHS, a druge nemaju. Jel mogu oštetit šta prilikom skidanja IHS-a? ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ajd mi reci što češ dobit sa skidanjem IHS-a??2-3° niže temperature ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() BTW: ako nekog zanima S1 nikako ne može na GTX. Baza bi mogla bit i premala za HS a kamoli IHS... i rupe ne pasu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
.
|
Kako rekoh ![]() @Bravo - da, zato si ti prvi brže bolje i skinuo hladnjak, jel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|