|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Gigabyte MA78G-DS3H i inicijalizacija monitora
Makina spojena na Samsung 204B preko DVI-ja ima problema sa inicijalizacijom monitora - kad se upali, monitor "luta" između DVI/analog ulaza, kao da ne može ulovit signal. Iz n-tog pokušaja uspije, ali to se baš i ne može nazvati normalnim ![]() (Ploča ima DVI/D-Sub/HDMI izlaze sa int.grafičke) Ono što me buni je da sa drugim monitorima radi ok ... (Samsung T220, Dell 2407, IBM L191p ...). I da, taj isti monitor (204B), na drugoj makini (GA-965P, R X1650pro, radi normalno. Da li je moguće da monitor jednostavno ne dobije dovoljno jak (ili dobar) signal da se "probudi" ? ... odnosno, da li može postojati takva razlika u monitorima ? Ili pak, sa druge strane, da li int.grafička u 780G chipsetu ima neke svoje mušice ? Makina mi sad nije pri ruci, ali po toj logici, mislio sam probati dvije stvari: a) dodati diskretnu grafičku b) zamijeniti napajanje (ako je problem sa naponima na video-izlazima) Ima netko sličnih iskustava ? ... ili još bolje, neki treći prijedlog ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Meni je radilo normalno...i sa integrušom i sa AiW. Zamzung ko Zamzung dva-tri puta pri paljenju pokaže onaj analog/digital i upali... Probaj mu pri paljenju na gumbu monitora narihtat digital.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Gygabyte GA-MA78G-DS3H i integrirana grafika - problem
pozdrav buraz uima gore navedenu ploču, koja je do sad radilo super. dogodile su se neke komplikacije s njegovom trenutnom grafičkom, koju smo izvadili, te sad želimo terat komp na integriranoj. no, grafička ne radi. monitor je mrtav, bilo da ga uštekamo u VGA ili DVI izlaz. Prvo, papiri od ploče ne spominju ništa. Stvar je u tome da ploča ne prijavi grešku (bipka ako postoji problem ili uopće nema grafike). Samo nema ništ ana monitoru. Isprobano na 2 monitora. Eh sad, ja sumnjam na 2 stvari: 1. na ploči postoji jumper (ili nešto) što daje do znanja da se koristi built-in grafička, tj. izlaz na ploči. Papiri ne spominju ništa, a sad je kasno i svjetlo je pre slabo da rujem po ploči. 2. grafika zahtjeva svoje napajanje, tj. ja g anisam uštekao. ovo sumnjam jer je grafika integriran u čipset, a opet papiri ne spominju ništa. molim pomagajte hvala i pozdrav Shoki
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Jesi ju možda isključio kada si prvi puta stavio vanjsku ? Reset CMOS-a bi trebao vratiti sve postavke na defolt pa onda i integriranu "upaliti".
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|