![]() |
Gigabyte MA78G-DS3H i inicijalizacija monitora
Makina spojena na Samsung 204B preko DVI-ja ima problema sa inicijalizacijom monitora - kad se upali, monitor "luta" između DVI/analog ulaza, kao da ne može ulovit signal. Iz n-tog pokušaja uspije, ali to se baš i ne može nazvati normalnim :) (preko D-Sub izlaza niti to).
(Ploča ima DVI/D-Sub/HDMI izlaze sa int.grafičke) Ono što me buni je da sa drugim monitorima radi ok ... (Samsung T220, Dell 2407, IBM L191p ...). I da, taj isti monitor (204B), na drugoj makini (GA-965P, R X1650pro, radi normalno. Da li je moguće da monitor jednostavno ne dobije dovoljno jak (ili dobar) signal da se "probudi" ? ... odnosno, da li može postojati takva razlika u monitorima ? Ili pak, sa druge strane, da li int.grafička u 780G chipsetu ima neke svoje mušice ? Makina mi sad nije pri ruci, ali po toj logici, mislio sam probati dvije stvari: a) dodati diskretnu grafičku b) zamijeniti napajanje (ako je problem sa naponima na video-izlazima) Ima netko sličnih iskustava ? ... ili još bolje, neki treći prijedlog ? |
Meni je radilo normalno...i sa integrušom i sa AiW.
Zamzung ko Zamzung dva-tri puta pri paljenju pokaže onaj analog/digital i upali... Probaj mu pri paljenju na gumbu monitora narihtat digital. |
Thanx, to ću isto pogledati da li se monitor može "forsat" samo na digital, pa da uopće ne traži signal na analognom. Baš čudan problem ... da ne radi sa drugim monitorima bilo bi mi lakše :)
|
Gygabyte GA-MA78G-DS3H i integrirana grafika - problem
pozdrav
buraz uima gore navedenu ploču, koja je do sad radilo super. dogodile su se neke komplikacije s njegovom trenutnom grafičkom, koju smo izvadili, te sad želimo terat komp na integriranoj. no, grafička ne radi. monitor je mrtav, bilo da ga uštekamo u VGA ili DVI izlaz. Prvo, papiri od ploče ne spominju ništa. Stvar je u tome da ploča ne prijavi grešku (bipka ako postoji problem ili uopće nema grafike). Samo nema ništ ana monitoru. Isprobano na 2 monitora. Eh sad, ja sumnjam na 2 stvari: 1. na ploči postoji jumper (ili nešto) što daje do znanja da se koristi built-in grafička, tj. izlaz na ploči. Papiri ne spominju ništa, a sad je kasno i svjetlo je pre slabo da rujem po ploči. 2. grafika zahtjeva svoje napajanje, tj. ja g anisam uštekao. ovo sumnjam jer je grafika integriran u čipset, a opet papiri ne spominju ništa. molim pomagajte hvala i pozdrav Shoki |
Jesi ju možda isključio kada si prvi puta stavio vanjsku ?
Reset CMOS-a bi trebao vratiti sve postavke na defolt pa onda i integriranu "upaliti". |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:14. |