|
![]() |
#1 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
spajanje TV-a i kompa-pomoć
Ovako, zanima me kako povezati komp s TV-om da nema nikakve degradacije signala na nekih 7-10m.Dakle, htio bih vrtiti divxe na tvu+ druge stvari.Kako da izvučem signal s kartice na tu daljinu?Neka mi iskusni(oni koji su to radili) kažu koje kablovinje je najbolje.Oprema me zanima, i kako izvesti.Nadalje, želio bih nekako kontrolirati komp s nekim daljincem, pa sam razmišljao neka tv kartica pa ne znam...da mogu barem kontrolirati npr playback divx-a. Oprema, preporuke itd bih molio.Rješenje bi trebalo biti maksimalne kvalitete(koliko je to moguće).Inače, spajao sam ja scartom, ali nikad kao stalno rješenje i na tu daljinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Kao prvo koje sve izlaze imaš na grafi. TV kartica bi bila veoma korisna. 100% imaš S-vide out jedostavno spojiš taj kabel na telku. Ako telka nema izravni ulaz za S-video onda kupiš pretvarač. Na njemu imaš Audio(L,R) ,Video,i S--video to ukopčaš u SCART na telki i uživaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
|
Citiraj:
Ne želim dobiti čušpajz na TVu.Lako meni kad sam spajao komp an 30cm, a ovo je malo više...Thanks anyway. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ma nemaš problema meni je kablo 10-15m i slika je sasvim u redu. Jedino što me jeb* je to što je TV malo stariji i od pretjeranog korisštenja malo izgubio na boji. AL nemaš problema s duljinom isprobao sam baio na Sony-u 82cm i slika je i više neg dobra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
Citiraj:
Nadalje, problem će biti kontrolirati stvari na kompu.Ne bi se želio prešetavati da nešto napravim.TV kartice imaju neki daljinac, htio bih s tim kontrolirati, ali ne znam kolike su mogućnosti takvog daljinca za neku napredniju kontrolu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Daljinskim neogu jer je to samo prijenos slike s PC na TV, da imam TV karticu onda bi to išlo.Što se tiče zvuka da mjenjaš na daljinskom trebap bih onda spojit i zvuk PC>TV isto posebni label , pa bi ti onda zvuk išao na zvučnike od TV-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
Citiraj:
I da, s tv karticom, ako uzmem onu s daljinskim dobio bi mogućnost barem kontrole playbacka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Kabl riješiš puno jeftinije. Odeš u chipoteku ubodeš dva pozlačena chincha (8 kn komad), koaksijalni kabel (onaj antenski) polemiš to i viola. Slika je bolja od bilo kojg kabla jeftinijeg od par stotina kuna... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|