PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   spajanje TV-a i kompa-pomoć (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10996)

dr.fiksi 22.06.2004. 12:41

spajanje TV-a i kompa-pomoć

Ovako, zanima me kako povezati komp s TV-om da nema nikakve
degradacije signala na nekih 7-10m.Dakle, htio bih vrtiti divxe na
tvu+ druge stvari.Kako da izvučem signal s kartice na tu
daljinu?Neka mi iskusni(oni koji su to radili) kažu koje kablovinje je najbolje.Oprema me zanima, i kako izvesti.Nadalje, želio bih
nekako kontrolirati komp s nekim daljincem, pa sam razmišljao neka tv
kartica pa ne znam...da mogu barem kontrolirati npr playback divx-a.
Oprema, preporuke itd bih molio.Rješenje bi trebalo biti
maksimalne kvalitete(koliko je to moguće).Inače, spajao sam ja scartom, ali nikad kao stalno rješenje i na tu daljinu.

Freek 22.06.2004. 12:51

Kao prvo koje sve izlaze imaš na grafi.
TV kartica bi bila veoma korisna.
100% imaš S-vide out jedostavno spojiš taj kabel na telku.
Ako telka nema izravni ulaz za S-video onda kupiš pretvarač.
Na njemu imaš Audio(L,R) ,Video,i S--video to ukopčaš u SCART na telki i uživaj.

dr.fiksi 22.06.2004. 13:14

Citiraj:

Originally posted by Freek
Kao prvo koje sve izlaze imaš na grafi.
TV kartica bi bila veoma korisna.
100% imaš S-vide out jedostavno spojiš taj kabel na telku.
Ako telka nema izravni ulaz za S-video onda kupiš pretvarač.
Na njemu imaš Audio(L,R) ,Video,i S--video to ukopčaš u SCART na telki i uživaj.

Tako sam si i ja nekako to zamislio, ali se pitam što će biti s tim signalom na tu daljinu.Da, naravno da imam S-video na grafičkoj.
Ne želim dobiti čušpajz na TVu.Lako meni kad sam spajao komp an 30cm, a ovo je malo više...Thanks anyway.

Freek 22.06.2004. 13:17

Ma nemaš problema meni je kablo 10-15m i slika je sasvim u redu.
Jedino što me jeb* je to što je TV malo stariji i od pretjeranog korisštenja malo izgubio na boji. AL nemaš problema s duljinom isprobao sam baio na Sony-u 82cm i slika je i više neg dobra.

dr.fiksi 22.06.2004. 13:24

Citiraj:

Ma nemaš problema meni je kablo 10-15m i slika je sasvim u redu.
Jedino što me jeb* je to što je TV malo stariji i od pretjeranog korisštenja malo izgubio na boji. AL nemaš problema s duljinom isprobao sam baio na Sony-u 82cm i slika je i više neg dobra.

Thanks.Hvala na savjetu, kad si isprobao-idem ja kupiti što treba.
Nadalje, problem će biti kontrolirati stvari na kompu.Ne bi se želio prešetavati da nešto napravim.TV kartice imaju neki daljinac, htio bih s tim kontrolirati, ali ne znam kolike su mogućnosti takvog daljinca za neku napredniju kontrolu.

Freek 22.06.2004. 13:29

samo pazi i koje kvalitete ćeš kupit kabel. Ja sam za svog pljuno 120kn. 15metara.

dr.fiksi 22.06.2004. 15:15

Citiraj:

samo pazi i koje kvalitete ćeš kupit kabel. Ja sam za svog pljuno 120kn. 15metara.
Znam.Vidio sam banbridge 15m, u hgspotu, cijena tako nešto.Is it worth anything?I da, jesi li prčkao nešto s daljinskim i što si dobio, ako jesi?

Freek 22.06.2004. 15:29

Citiraj:

Originally posted by dr.fiksi
Znam.Vidio sam banbridge 15m, u hgspotu, cijena tako nešto.Is it worth anything?I da, jesi li prčkao nešto s daljinskim i što si dobio, ako jesi?
E da upravo taj kabel sam bocnuo i radi odlično.
Daljinskim neogu jer je to samo prijenos slike s PC na TV, da imam TV karticu onda bi to išlo.Što se tiče zvuka da mjenjaš na daljinskom trebap bih onda spojit i zvuk PC>TV isto posebni label , pa bi ti onda zvuk išao na zvučnike od TV-a.

dr.fiksi 22.06.2004. 15:41

Citiraj:

E da upravo taj kabel sam bocnuo i radi odlično.
Daljinskim neogu jer je to samo prijenos slike s PC na TV, da imam TV karticu onda bi to išlo.Što se tiče zvuka da mjenjaš na daljinskom trebap bih onda spojit i zvuk PC>TV isto posebni label , pa bi ti onda zvuk išao na zvučnike od TV-a.

Naravno, pa to sam i mislio.I na kraju svega, TV ima sve žive ulaze pa mogu izbjeći scart.Ideja je i bila sve dovesti do TV-a.
I da, s tv karticom, ako uzmem onu s daljinskim dobio bi mogućnost barem kontrole playbacka.

tor 24.06.2004. 11:49

Kabl riješiš puno jeftinije. Odeš u chipoteku ubodeš dva pozlačena chincha (8 kn komad), koaksijalni kabel (onaj antenski) polemiš to i viola. Slika je bolja od bilo kojg kabla jeftinijeg od par stotina kuna...

Freek 24.06.2004. 12:04

Za prijenos slike i zvuka sa Digitalne satelitske na PC , jel treba bit neka posebna TV kartica il može bilo koja.

tihomir 25.06.2004. 21:53

Citiraj:

Za prijenos slike i zvuka sa Digitalne satelitske na PC , jel treba bit neka posebna TV kartica il može bilo koja.
Ma svaka će raditi. Ne moraš čak ni imati TV karticu, dovoljna bi ti bila i neka samo s Capturing funkcijom (bez TV-a) za nekih 150-200-tinjak kuna.
Ali ti je bolje uzeti Leadtekovu TV karticu za 400 i miran si.

giga 30.06.2004. 00:19

Definitivno torova ideja...antenski kabel ne gubi signal na daljinu....gubi ali malo...za razliku od scarta

Freek 30.06.2004. 00:29

Citiraj:

Originally posted by giga
Definitivno torova ideja...antenski kabel ne gubi signal na daljinu....gubi ali malo...za razliku od scarta
AL nije scart label nego S-Video , i šta zalemiš S-video priključak na antenski kabel kako?????

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:35.