Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.10.2008., 14:37   #1
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Zašto Chieftec WH-02-B-B kučište serije "Smart" nije hit ?!?

gledajući na chieftec.eu kučište WH-02-B-B sam uvijek preskakao i nisam ga ni pogledao.
Najčešće sam gledao na forumu vrlo popularnu serju "Mesh".
Kučišta Mesh i Uni serije su vrlo ljepa, kvalitetna i ne preskupa(oko 450 kuna)
Međutim, u odnosu na npr. Cooler Master CM690 ili Sharkoon Rebel 9 Economy edition imaju ponekih prednosti i mana.
Prednost je "tenkovski" kvalitetno i robusno kučište, koje ostavlja snažan dojam svojom težinom i debelim i čvrstim bočnim stranicama, a meni se sviđa i neatraktivan i ne pomodan ali "ozbiljan" izgled.
Mane, po meni, su korištenje bočnih 92 milimetarskih ventilatora za usis i hlađenje HDD-ova(umjesto prednjih 120 milimetarskih kao na CM690 ili Antec 182), mnogobrojni bočni otvori za ventilatore (i to opet ne 120mm, nego 92mm!).
Također, kavez za diskove je jako nespretno riješen, pogotovo ako želimo "ovijesiti" diskove na laštiku iz gaćica kako je to savjetovano na forumu.
Znači, kučišta Cheiftec mi se sviđaju, ali su pomalo zastarijela u odnosu na Cooler Master i ostala bolja kučišta, pa sam kupovinom Cheifteca bio prisiljen na kompromis.

Prošli tjedan sam navratio u novootvoreni Ve-Mil centar u jednoj splitskoj robnoj kući.
Na stalaži je bilo izloženo nekoliko Cheiftec kučišta i ja sam isprve pomno razgledao kučište serije Mesh( jer sam ga mislia kupiti Uni, koje je isto kao i Mash ali druge maske).
Na kučište WH-02-B-B nisam obračao preveliku pozornost jer sam mislia da je potpuno isto kao i Mesh, ali meni ružnije prednje maske.

Međutim slučajno primjetim da WH-02-B-B serije "Smart" nema bočnih rupa za ventilatore!!! (koje sam ja na Mesh/Uni namjeravao zatvoriti u DIY aražmanu).

Pogledam malo bolje kučište, kad ono ni kavez za diskove nije kao na Mesh/Uni seriji!

Dapače, WH-02-B-B Smart serije ima prednju usisnu masku sa sačastim rupicama isto kao i CM690, Rebel9 ili Antec 900 npr., ali za razliku od tih kučišta ima još i prozračna vratašca tako da se bijeli CD-RW ne vidi. (sjećam se da je uvaženi forumaš Visage u review-u svojih Spire kučišta izjavio da ne voli kučišta bez vrata)
Ni ja ne volim kučišta bez vrata jer gube na eleganciji prilikom ugradnje DVD jedinice.

Dalje, kavez za diskove je 5,25", pa dolazim do ideje da je 3,5" diskove vrlo lako moguće ovijesiti na gume/laštike iz gaćica horizontalno( jer ima dosta mjesta između diska i stranica kaveza)!
Zbog horizontalnog oviješavanja diskova moguće je ovjesiti i više diskova (njih četiri, pet!)

Cijena je malo viša od Bravo/Uni serije (oko 600kuna), ali za cijenu se dobiju i dva kvalitetna 120mm Cheiftec ventilatora koji pojedinačno koštaju stotinjak kuna, pa je cijena kučišta IMHO vrlo umjerena.

Evo i slike koje sve govore:

Prvo prednja maska na kojoj se vide prednji sačasti otvori za zrak kao kod CM690, ali tu su i vrata!

Ovdje se jasno vidi da ni ljeva ni desna bočna stranica nemaju otvora:

A ovo je IMHO odličan prostor za diskove i optiku:

Na vrhu kučišta je diskretan otvor za 120mm vent koji jednostavno iznutra možemo zatvoriti, ili ostaviti vent da lagano izbacije topli zrak na 5 ili 7 volti.

Evo link na stranice proizvođača: http://www.chieftec.eu/index.php?opt...90&Itemid=557#

Meni se ovo kučište čini skoro idealno, pa molim primjedbe upoznatijih/iskusnijih, ako primjedbi uopće i ima prije nego što rezerviram ovaj case?

Zadnje izmijenjeno od: Terminator02. 14.10.2008. u 14:48. Razlog: greške u tipkanju, dodan link na chieftec.de
Terminator02 je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2008., 14:46   #2
cuna
te je a...
Moj komp

cuna's Avatar

Od kakvih materijala je rađeno? jesu ona vratašca na prednjoj strani plastična?

recimo jedan coolermaster mystique je full aluminij, a košta manje od tog chifa!
cuna je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.10.2008., 14:58   #3
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Citiraj:
Autor Tomislav Č Pregled postova
Od kakvih materijala je rađeno? jesu ona vratašca na prednjoj strani plastična?
Rađeno je od čelika i teško ko sam vrag! (neće vibrirat i savijat se)

Vratašca su ipak plastična, ali ne naliježu "nekvalitetno"

Citiraj:
Autor Tomislav Č Pregled postova
recimo jedan coolermaster mystique je full aluminij, a košta manje od tog chifa!
CM Mystique ne izgleda IBM-ovski preljepo ružno i valjda nema težinu/čvrstioću ovog Chiefteca..

Ovaj WH-02-B-B IMHO ujedinjuje prednosti Chiefteca i Cooler Mastera!
Staro 15.10.2008., 13:32   #4
Radikal
Zlotvor
Moj komp

Radikal's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ha cuj, po meni je velika mana tog kucista to sto nema ventilator koji ce puhat po diskovima. Pogotovo kad ima mjesta za vise diskova.
Staro 15.10.2008., 13:48   #5
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
A zašto bi bio hit? Čifovi nisu loši ali nisu baš niti za hitove (i to niti jedan od njih) je postoje jeftiniji od njih sa sličnim karakteristikama, bolji od njih u svakoj kategoriji, ukratko oni su balansirana i nenapadna kućišta koja su solidna baza za slaganje prosječne konfe generički ili čak i tihe konfe ako se malo potrudiš ali definitvno nema na njima nešto ekstra, neznam dal si ti dobro čitao ali CM690 ili antec nine hundred nisu (bili) "hit" radi saćastih otvora...
Staro 16.10.2008., 14:15   #6
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Citiraj:
Autor Radikal Pregled postova
Ha cuj, po meni je velika mana tog kucista to sto nema ventilator koji ce puhat po diskovima. Pogotovo kad ima mjesta za vise diskova.
Da, trebali su staviti barem jedna 120mm vent sprijeda.
Ali meni je i ovako bolje nego on bočni 92mm ventilatori.
Ja sam mislia izbit sve ove sačaste mrežice sprida i staviti jedan veliki filter od ženske čarape ili možda od kakvog tanjeg materijala za filter za kuhinjsku napu.
Između diska/diskova i tog filtera bi malim zakovicama ugradio jedan mali DIY nosaš za 120mm ventilator, pa bi se tako riješila i ta mana ovog kučišta.

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
A zašto bi bio hit? Čifovi nisu loši ali nisu baš niti za hitove (i to niti jedan od njih) je postoje jeftiniji od njih sa sličnim karakteristikama, bolji od njih u svakoj kategoriji, ukratko oni su balansirana i nenapadna kućišta koja su solidna baza za slaganje prosječne konfe generički ili čak i tihe konfe ako se malo potrudiš ali definitvno nema na njima nešto ekstra, neznam dal si ti dobro čitao ali CM690 ili antec nine hundred nisu (bili) "hit" radi saćastih otvora...
Stvar je u tome što su Chieftec kučišta prilično robusna i nisu pomodna (ledice, prozori, piano finiš) a nisu preskupa kao Lian li npr.
Međutim, s druge strane Chieftec kučišta IMHO su poprilično zastarijela (92mm ventovi, nema silikonskih amortizera za diskove..)

Ovaj WH-02 i WH-01 su koliko toliko prihvatljiva, a opet ne preskupa.
Sad sam malo bolje proučio WH-01-B-B i to mi se kučište još više sviđa od WH-02-B-B jer nema otvor na vrhu, a prednja maska je u jednom komadu i prekriva sve USB,firewire i line in/out ulaze, pa izgleda iznimno uredno..

http://www.chieftec.eu/index.php?opt...=57&Itemid=93#
Staro 16.10.2008., 15:27   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

I opet ja te pitam - zašto bi bio hit?

Ne velim da čifteci nisu dobri, ja isto znam raji davati preporuke za njih...
Staro 16.10.2008., 17:11   #8
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Citiraj:
I opet ja te pitam - zašto bi bio hit?

Ne velim da čifteci nisu dobri, ja isto znam raji davati preporuke za njih...
Možda sam malo prebombastično osmislia naslov teme?
Kučište sigurno ne treba biti hit među širim slojem kupaca , ali mi je bilo neobično kako to da se ni ne spominje ovdje na forumu kao da se radi o kakvom "kučištu za posebne namjene".
Sigurno je da je npr. Antec P182 kučište koje ispunjava većinu mojih želja, ali mi je malo teško dati samo za kučište 1000 kuna kad ne kupujem neki iznadprosječni komp. cijene veće od 10k kuna.
Znači, ako tražim kučište cijene 400-600kn koje bi bilo koliko toliko kvalitetno, sa 120mm ventilatorima, ostaje mi uglavnom Cooler Master CM690, eventualno Antec 300.
Šarkoon Rebel 9 socijalni mi djeluje ko jeftinjak, (NHF vlasnici)
Staro 16.10.2008., 18:38   #9
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Ufff cm690 vjeruj mi pikni ga neces zalit ni trena...
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 20:06   #10
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Citiraj:
Autor Majo Pregled postova
Ufff cm690 vjeruj mi pikni ga neces zalit ni trena...
Chieftec WH-01-B-B je teži i robusniji, debljih bočnih stranica, te ima vratašca koja prekrivaju prednju stranu, a košta slično, pa čak i manje od CM690.

Meni najvažnija razlika je ta da WH-01 nema nikakve bočne otvore kojih je kod CM690 mnogo i koje bi ja išao zatvarati da osiguram usmjeren protok zraka od prednje maske pa do 120mm izlaza na pozadini kučišta.
Također, meni više odgovara kavez za diskove kod ovog Chiefteca.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2008., 20:35   #11
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Pa onda ga ubodi u čemu je problem? Čemu takvi bombastični threadovi sa pitanjem zašto nije hit? Mislim ako ti se case sviđa go for it, da nema ama baš nikakvo pozitivno svojstvo osim toga da ti se sviđa (a ima ih) to je dovoljan razlog...
Staro 16.10.2008., 22:01   #12
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Citiraj:
Pa onda ga ubodi u čemu je problem?
http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=7760002

Neobično je i to kako malo dućana ima u ponudi ovo kučište?
Kad sam u Vemilu u robnoj kući Prima 3 u Splitu želio kupiti Fortron 400 PNF rekli su mi da roba dolazi utorkom i da će napajanje biti na policama.
Kad sam došao sljedeći tjedan napajanja nije bilo na policama!
Izgleda da žele prodati ono što je na policama i što nije najjeftinije(nema jeftinijih i best buy komponenti, procesora, napajanja..)
Naruđba na webu se ne može izvršiti na način da se naruči, i onda za koji dan osobno dođe preuzeti u centru kao što sam to radio u Linksu.
Možda je problem što im je ovo u robnoj kući "samoposluga" za široke narodne mase slično kao tehnomaxovi prodajni centri.
Problem će se možda riješiti kad otvore stari centar u Lori koji se preuređuje do jeseni.
Mogao bi naručiti i poštom, ali volia bi da se preuzima u centru da ne dobijem nešto oštećeno i da mogu provijeriti za napajanje da je baš PNF verzija..
Staro 16.10.2008., 22:19   #13
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Terminitor hvala na ovom postu.

Ovo kuciste cu kupiti. Imam chifa i to je kuciste kad se slozi kako treba...

Al ovaj chif je mrak. Napred jos nekako slozim 120mm za hladjenje i to je to

fakat ga nisam skuzio uopče do sad, tnx
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 23:48   #14
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Terminitor hvala na ovom postu.
Ovo kuciste cu kupiti. Imam chifa i to je kuciste kad se slozi kako treba...
Al ovaj chif je mrak. Napred jos nekako slozim 120mm za hladjenje i to je to
fakat ga nisam skuzio uopče do sad, tnx
Drago mi je da se još nekom svidjelo ovo kučište Fleks!

Nisam pisao u ovom threadu jer nisam imao vremena za sastavljati konfiguraciju do neki dan, pa je kučište misec-dva stalo u spremištu.
Sada sam provizorno složio konfiguraciju za probu, a napravi sam i neke sitne modifikacije na kučištu što sam uspio i poslikati jer sam posudio neki poluispravni Olympus, pa molim za razumjevanje zbog lošije kvalitete fotki.

Pokazalo se da je potrebno napraviti puno manje modifikacija nego što sam ja pretpostavljao pa sam na kraju tek izrezao rešetku ispred zadnjeg 120mm ventilatora da ne ometa protok zraka iz kučišta i ugradio 120mm ventilator koji sprijeda ubacuje zrak u kučište.

Pokušat ću napisati mali review ovog kučišta.

Dakle, za početak nekoliko slika ambalaže i kučišta:

Na ovim slikama je prikazan ventilator koji je na "krovu" kučišta:
Ventilator je promjera 120mm, a debeljine čak 38mm!

Prednja maska se sastoji od dvaju vratašaca iza kojih su sačaste zaštite za 5,25" uređaje koje služe i kao odličan filter za prašinu!

Jedini nedostatak prednjeg dijela kučišta je nedeostatak ventilatora koji ubacuje hladan zrak i hladi diskove.
Kao što se na sljedećim slikama vidi, ventilator sam vrlo lako i bez nekih velikih prilagodbi ugradio:

Da malo pojasnim ugradnju ventilatora:
Ventilator se ugrađuje sa unutrašnje strane kučišta tik do mrežica koje prikrivaju rupe za 5,25" uređaje.

Da ventilator nebi stvarao vibracije u kontaktu sa zaštitnim maskicama, prilikom ugradnje savjetujem da se stavi nekakvi distancer između ventilatora i mrežica tako da se stvori mali razmak od nekoliko milimetara između ventilatora i maskica.

Ja sam se koristio nekakvim kartonom debljine nekoliko milimetara, koji sam poslje, naravno, izvadio kad sam montirao ventilator.

Za montažu ventilatora na kučište improvizirao sam nosač od aluminijskih limića i probušivši rupe sve povezao na kučište koristeći samourezive vijke da se ne zezam maticama.

Efikasnost usisavanja ventilatora se vidi na sljedecim slikama uz napomenu da ventilator radi samo na 7 volti, pa čak i tad struja usisa drži papirić!

Za danas još dvije slike stražnjeg dijela kučišta.
Na stražnjem dijelu kučišta nalazi se još jedan 120mm vent debljine čak 38 milimetara.
Napominjem da se ova dva ventilatora dobiju zajedno sa kučištem prilikom kupovine i uključeni su u cijenu kučišta.

Zaštitnu rešetkicu sam odstranio klještima za žicu.
Znači, nije vam potreban nikakav "Dremel", jer je lim vrlo lako presjeći na tankim vezama rešetke za ventilator.
Klišta mi nisu pri ruci da ih slikam, ali to su ona baš za presjecati žicu.
Sliče na "kombinirke", ali gore imaju "kljun"
Poslje se malo obrusi turpijom jer su mjesta presjecanja mrežice jako oštra!

Sutra bih trebao urediti kablove, montirati Accelero S1 (na 4670!) i disk objesiti na laštiku za gaćice pa cu cim to napravim izvjestiti na forum.
Staro 13.12.2008., 10:40   #15
Rino
[ZA DOM]Rino
Moj komp

Rino's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Koliko su glasni/tihi ti 38mm ventovi na 7V i na koliko su o/min?

Rino je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 12:25   #16
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Citiraj:
Autor Rino Pregled postova
Imam nekih problema sa grafičkom, pa još nisam upogonio kučište u potpunosti.
Zato ti za sada ne mogu odgovoriti koliko su glasni, a što se RPM-a tiče, neznam kako bih mogao odrediti RPM pri 7V?
Staro 15.12.2008., 12:36   #17
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

7/12 (V) x broj okretaja pri 12V = broj okretaja pri 7V...
Staro 15.12.2008., 12:49   #18
gesaugen
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Osobno jako cijeni Chieftec i imam njihovo midi DX kučiše. Mišljenja sam da je odlično po samoj izradi, ali ono zbog čega nikad nebih uzeo više chiefteca su - vrata na kučištu. Da, znam da se mogu skinut, no onda kučište nije jednako efektnog izgleda...

stoga i ovo serije WH nebih kupio upravo zbog vrata...
no po izradi uopće ne sumnjam da je odlično
gesaugen je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2008., 12:13   #19
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Citiraj:
Autor Rino Pregled postova
Citiraj:
7/12 (V) x broj okretaja pri 12V = broj okretaja pri 7V...
Ventilatori koje sam dobio na kučištu su 120 milimetarski CHIEFTEC debljine 38 milimetara oznake D12SM-12D.
To je upravo ovaj: http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view〈=EN&id=288

Ventilatori nisu sa kugličnim ležajevima nego sa sleave bearing što se i vidi kad se ventilator zaustavlja.(ono malo se vrati unazad kao da ne može preskočiti "skalu")

Međutim, ako googlamo "D12SM-12D" ispada da je isti vent Yate Loon(znam da je Chieftec rebrandirani Yate Loon) http://www.yateloon.com/style/conten...=8511&id=38838

Stvar je u tome da na Chieftecovim stranicama piše da se taj vent pri 12 volti vrti na kojih 2000rpm dok na Yate Loon izgleda taj isti vent se vrti na kojih 2300rpm.

Sve u svemu, za moj subjektivni dojam, pri 7 volti ventilatori su nečujni dok ne prislonim uho 5 cm od ventilatora i tek onda čujem zvuk koji nastaje dok lopatice "razbijaju" zrak. Sam ventilator(motor) se ne čuje!

Čak imam dojam da su lopatice kod verzije debljine 38 milimetara pri 7 volti čak i tiše od verzije debljine 25mm jer se stvara dublji zvuk strujanja zraka koji se teže širi (manje je frekfencije!)

Pri 12 volti ventilator je prava turbina!
Staro 26.12.2008., 18:47   #20
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Ovo je nastavak review-a od 12.12.2008.

Za početak, još jedna slika ugrađenog prednjeg ventilatora i slika klješta kojim sam zadnji 120mm ventilator oslobodio od rešetke kučišta.
Znači, za to mi nije trebao Dremel, iako je na Chieftecu deblji lim nego na većini drugih kučišta.

Sljedeću modifikaciju sam izveo koristeći samoljepljivu foliju "Cetifix".
Taj se Cetifix može kupiti u većini knjižara i prodavaonica tipa "Boje i lakovi".
Samoljepljiva folija je širine 50 cm, a ja sam uzeo mat crnu duljine pola metra što sam platio "vrtoglavih" 6 kuna!

Želio sam postići da mi ventilatori koji izbacuju zrak iz kučišta ne usisavaju taj zrak i preko mrežastih 5,25" zaštita koji se nalaze iza gornjih vratašaca gdje mi je DVD optička jedinica, nego samo preko donjih pet gdje je prostor za čvrste diskove i dodatni 120mm ventilator za usis.
Škarama sam napravio naljepnicu po mjeri i jednostavno je preljepio preko gornjih mrežica da se spriječi ulaz zraka na tom mjestu.

Daljnje modifikacije odnose se na izvedbu vješanja HDD-a na elastične laštike iz gaćica i opisane su u ovom postu: http://forum.pcekspert.com/showpost....9&postcount=84

Zbog velike širine kaveza za diskove koji je predviđen za 5,25" jedinice montiranje 3,5" diskova je vrlo praktično i jednostavno!

Od nekog lima što sam pronašao u garaži izradio sam ovakove 4 lamice:

Dvije lamice vijcima se montiraju na hard disk i onda se između njih i diska "pričepi" (pritegne, uklješti) laštik iz gaćica.

Druge dvije lamice služe da bi laštik prignječili između okvira kaveza i lamice.
Prije toga disk se, naravno centrira, a laštik mora biti zategnut.
Nije preporučljivo da vijci prolaze kroz laštik, jer ga je onda nemoguće zategnuti!
Tada će disk ipak malo potonuti zbog svoje težine, ali to nam ne smeta.

Prosto je nevjerovatno koliko je sada disk bešuman, a ako se uho prisloni samo nekoliko centimetara od prednje rupičaste rešetke jako je teško čuti tek povremeno krckanje glave diska prilikom seekinga.

Sada malo slika mog "Kajbljeving jobsa" prije zatvaranja kučišta

Svi ventilatori u kućištu priključeni su na 7 volti preko molex adaptera.
Ja sam se dosjetio na samom ventilatoru iz molex konnektora izvući oba pina iz bijele plastike ženskog konektora i potom ta dvije žice sa pinovima ponovo vratiti u u plastiku moleksa, ali ovaj put tako da ventilator ne radi na 12, nego 7 volti!

Kabele napajanja sam pričvrstio aluminijskom samoljepljivom folijom, a dio kabela sam učvrstio plastičnim vezicama za rupice koje su na gornjem kavezu za 5,25" jedinice.

Kada se kučište zatvori bočnim stranicama i uputi u pogon može se uživati u tišini, nedostatku ikakvih vibracija i ljepom i nečujnom protoku hladnog zraka kroz kučište.

Najglasnija komponenta sada mi je napajanje Fortron 400PNF.
Možda sam ipak trebao ponovo ga rastaviti, prerezati dvije žice od 120mm Yate Loon ventilatora napajanja i spojiti ih na molex pri 7 volti, a možda čak i na 5 volti?

Sad, šta je-tu je, jer mi ne pada na pamet ponovo odljepljivati i rastavljati ove žice napajanja kako bih izvadio napajanje iz kučišta koje bi trebalo ići na "operaciju" ventilatora.

Protok zraka kroz kučište pri 7 volti najbolje prikazuju ove slike:

Na samom kraju pokoja slika kompletiranog kučišta u radu:

Staro 03.01.2009., 23:28   #21
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
lijepo kučište.

koja je to serija Yate loon ventilatora? možeš napisati tog modela?

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2009., 00:01   #22
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Osobno sam uvjerenja ta nepostoji kruce i opcenito stabilnije kuciste od cuftek-tornja, ove mane sa kavezom i 92mm sranjima sam ja ubodnom pilom davno rijesio, napred imam 2x120mm sa filterom a otraga 2x120mm, zracni tunel nenadjebiv definitivno, masa tornja ubija vibracije, uglavnom jos samo dizajn(ali mi se fakat neda trosit pare ni vrijeme) i bog bogova.
Da nebi ispalo da svoga konja hvalim cijenim i CM690 koji je definitivno ljepsi i bolji ako se nemislis zajebavat ubodnom pilom, ostalo za mene nema kompromisa

Ovo mi se svidja:
http://www.samw5.com/Computer/Pictur...k/PDRM0027.JPG

A po cijeni cuften mislim da nema konkurenciju jer TT, CM, Lian Li, Antec... u tom rangu kvalitete imaju malo vise cijene, opet ponavljam da nemam cufteka imao bi CM690 ili stackera.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2009., 00:09   #23
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Jedino što bi ti ja preporučio su kotačići za kućište, jer su mrak i stvarmno su korisni, jer je kućište masivno!

Evo i na mom su se nedavno uselili, i prezadovoljan sam!
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2009., 00:32   #24
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006

Čuftek je zakon, ovo moje ima valjda 15 kila , da te kicma zaboli.
Na svaku hdd ladicu može ići hdd coller, ali je onda malo teže slagat sve kablove oko grafe i tako...volio bih da je dlje barem 5 centimetara da me se pita

Ugl. čif rula.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2009., 16:42   #25
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
lijepo kučište.

koja je to serija Yate loon ventilatora? možeš napisati tog modela?
Vjerovatno misliš na Yate Loon vent u napajanju?
Na žalost nisam zapisao model, znam da je 12 centimetarski standardne debljine.
Kako se sječam naljepnica na motoru ventilatora je crna a natpis Yate Loon je ,mislim, zlatne boje..
Za ventilatore u kučištu sam gore već napisao što znam.

Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Osobno sam uvjerenja ta nepostoji kruce i opcenito stabilnije kuciste od cuftek-tornja, ove mane sa kavezom i 92mm sranjima sam ja ubodnom pilom davno rijesio, napred imam 2x120mm sa filterom a otraga 2x120mm, zracni tunel nenadjebiv definitivno, masa tornja ubija vibracije, uglavnom jos samo dizajn(ali mi se fakat neda trosit pare ni vrijeme) i bog bogova.
Da nebi ispalo da svoga konja hvalim cijenim i CM690 koji je definitivno ljepsi i bolji ako se nemislis zajebavat ubodnom pilom, ostalo za mene nema kompromisa

A po cijeni cuften mislim da nema konkurenciju jer TT, CM, Lian Li, Antec... u tom rangu kvalitete imaju malo vise cijene, opet ponavljam da nemam cufteka imao bi CM690 ili stackera.
Nisam siguran da je zračni tunel idealan u tim Chieftecovim big towerima, jer zrak ulazi "pod kutom" na kučište, pa dalje "skreće" uzdužno uz kučište.
Mislim da na tom dijelu zrak "gubi brzinu" jer ventovi u biti pušu u bočnu stranicu za razliku kad ulazi sa prednje maske.
Također, ne mislim da BIG tower više ubija vibracje od ovog kompaktnog mini towera, zbog toga što su bočne stranice razapete između većih duljina pa lakše mogu rezonirati.
Svaka čast Čifteku, ali ipak mislim da ni jedno njihovo kučište nije vrhunac izvedbe unatoč kvaliteti i robusnosti.
Npr. mene malo brine to što napajanja usisava zrak iznad samog Sonic Towera i grafičke.
Rješenje kod npr. CM690 je IMHO ipak bolje da napajanje usisava nezavisan zrak koji je van kučišta.
Tako se osigurava i bolje hlađenje napajanja i tiši rad napajanja jer u napajanje ulazi hladniji zrak iz vana pa se vent ne vrti previše.
Također organizacija kabela na CM690 je puuuno bolja.
Međutim IMHO WH-02-BB puno je elegantnije, "zrelije" i čvršće kučište, pa sam ga izabrao kao kompromis između CM690 i skoro duplo skupljeg Anteca P182.

Citiraj:
Autor Valg Pregled postova
Jedino što bi ti ja preporučio su kotačići za kućište, jer su mrak i stvarmno su korisni, jer je kućište masivno!

Evo i na mom su se nedavno uselili, i prezadovoljan sam!
Ovaj mini tower će stati na radnom stolu pored monitora.
Razlog je vjerovatno manje usisavanje prašine, a i nije mi drago da ga se lupa usisivačem ili slučajno nogom

Također stati će "godinama" na stolu, na istom mjestu i tiho raditi 24/7.
Sama pomisao na micanje kučišta, pa makar i 10cm me ježi , a pomisao na kotačiće mi psihološki kvari dojam robusnosti i stabilnosti složenog stroja.
Staro 07.01.2009., 19:11   #26
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Terminator02 Pregled postova
Nisam siguran da je zračni tunel idealan u tim Chieftecovim big towerima, jer zrak ulazi "pod kutom" na kučište, pa dalje "skreće" uzdužno uz kučište.
Mislim da na tom dijelu zrak "gubi brzinu" jer ventovi u biti pušu u bočnu stranicu za razliku kad ulazi sa prednje maske.
Najbolje da ti pokazem slike kako sam ja to rijesio(otvoreno kuciste nakon 6mj):
Slika1 - Prednja strana, teski Home made, "Ubodna pila prodakšn" fino puse a necuje se jako, ja sretan:

Slika2 - Straznji otvor 1x12cm +12cm na corsairu + ogroman prostor sa 12cm rupom iznad corsaira(da se nadje):

Slika3 - "Moja pila" , nemam veliku sobu pa je na zidu, ovaj patent sam vidio u jedno cyber caffeu, slikano prije mj dana za razliku od gornje dvije.

Citiraj:
Autor Terminator02 Pregled postova
Također, ne mislim da BIG tower više ubija vibracje od ovog kompaktnog mini towera, zbog toga što su bočne stranice razapete između većih duljina pa lakše mogu rezonirati.
Stranica je masivna i jako teska za razliku ao "Al" stranica te ima "dumpere" svakih 5cm tak da po tom pitanju stvarno nema apsolutno nikakvih problema(cak i ako stranica nije zakljucana).
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2009., 23:04   #27
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor gesaugen Pregled postova
Osobno jako cijeni Chieftec i imam njihovo midi DX kučiše. Mišljenja sam da je odlično po samoj izradi, ali ono zbog čega nikad nebih uzeo više chiefteca su - vrata na kučištu.

Ja bih ga uzeo o5 ali takodjer imam primjedbu na vrata, otpala su mi jbg plastika na gornjoj sarki pukla i nema vise ( http://www.najevtino.com/revolution/KK0076_1.jpg )
HONDA type R je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno